STIRI Amicale Oţelul e neînvinsă în Spania

Lienen (dreapta) a fost egalul lui Marcelo LippiLienen (dreapta) a fost egalul lui Marcelo LippiÎn cel de al cincilea meci disputat pe anul 2014 de către Oţelul, gălăţenii au terminat la egalitate, scor 1-1, partida cu FC Guangzhou Evergrande din China, ultima câştigătoare a Ligii Campionilor Asiei. Echipa noastră rămâne astfel neînvinsă în partidele de verificare din Spania. Jocul amical s-a desfăşurat pe Estadio San Pedro, din localitatea cu acelaşi nume, pe un teren îmbibat cu apă din cauza ploii torenţiale de la ora meciului.

Oţelul a jucat în formula: Simaitis (57’ Abraham) – Marus, Mişelăricu, Sipovic (78’ Moglan), Ilie – Fillip (84’ Miron), Milea, Adăscăliţei (46’ Bocar Djumo) – Gavrilă (73’ Pungă), Sevillano (55’ Henrique), Băjenaru.

După cum se poate vedea, antrenorul Ewald Lienen a fost nevoit să dea o şansă rezervelor şi tinerilor din echipă, după ce titularii au dus greul la victoria cu 2-0 în faţa Legiei Varşovia de acum două zile. Acest lucru, cât şi terenul foarte greu, şi-au pus amprenta pe evoluţia formaţiei noastre. Chiar şi aşa, Oţelul a fost echipa mai bună şi putea câştiga meciul, dacă nu ar fi ratat câteva situaţii cu adevărat rarisime.
După un început echilibrat, chinezii au deschis scorul în minutul 20 în urma unui şut din interiorul careului. Oţelarii au dat imediat semne de revenire, iar Sevillano putea aduce egalarea peste numai două minute. Argentinanul a scăpat singur cu portarul advers, dar a preferat să încerce o “scăriţă”, care s-a dovedit pradă uşoară pentru goalkeeperul asiatic. După un şut al lui Milea peste din poziţie bună, a ieşit la rampă Bogdan Gavrilă care a ridiculizat întreaga defensivă a chinezilor, reuşind mai multe driblinguri în serie, dar finalizarea a fost exact ca cea a lui Sevillano de mai devreme, iar portarul chinez s-a evidenţiat din nou. În minutul 43, Oţelul a obţinut totuşi egalarea mult dorită: Sipovic a fost luat pe sus în careul advers, iar penalty-ul rezultat a fost executat cu siguranţă de Gavrilă care şi-a spălat astfel păcatele.
În repriza a doua au avut loc destule schimbări, Lienen mergând pe mâna tinerilor, de-a lungul mitanului intrând fotbalişti precum Abraham, Moglan, Miron, Pungă, jucători care rareori au şansa să prindă prima ecjipă. De asemenea, terenul a devenit tot mai greu din cauza ploii care a căzut constant. Cu toate acestea, Oţelul a fost echipa mai periculoasă, Bocar Djumo ieşind în evidenţă cu două execuţii care l-au pus la încercare pe portarul chinez. Şi că tot vorbim de goalkeeperul asiatic, acesta poate fi considerat omul meciului, după ce a scos şi şuturile lui Henrique sau Băjenaru, dar mai ales la acesta din urmă când a respins în bara laterală!  
S-a terminat 1-1, rezultat notabil deoarece echipa noastră rămâne neînvinsă în 2014 şi mai ales dacă ne uităm pe echipa cu care am încheiat meciul.

Conform site-ului oficial al competiţiei amicale din Marbella, următoarea partidă de verificare se va disputa marţi, 11 februarie 2014, contra celor de la Benfica Luanda din Angola, dar se aşteaptă confirmarea dinspre partea gălăţeană, deoarece meciul respectiv nu era în programul iniţial al Oţelului din Spania.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Issos » 09-02-2014 20:32

Foarte tare, fundasii nostri au apetit ofensiv. Ieri, Sirghi a marcat, astazi Sipa a scos penalty. Mult succes baieti. Trebuie sa fim alaturi de ei!
+2

Issos

  •  
  •  

#2 bogdan64 » 09-02-2014 21:30

Avem cea mai tare echipa din Campionat !Pacat ca sunt numai 14 meciuri de jucat! Am fi luat titlul, asa sper sa ne clasam in primele 6!

bogdan64

  •  
  •  

#3 Tudor » 10-02-2014 00:31

Citez pe bogdan64:
Avem cea mai tare echipa din Campionat !Pacat ca sunt numai 14 meciuri de jucat! Am fi luat titlul, asa sper sa ne clasam in primele 6!

Titlu? Poate ca daca plecam din etapa 1 cu echipa asta am fi avut vreo sansa, dar noi vorbim vorbe. Sa vedem in campionat ce vor face. Daca vom invinge in toate meciurile din retur, abia atunci am putea spune ca puteam castiga din nou campionaul daca aveam echipa asta si acest antrenor din etapa 1.

Tudor

  •  
  •  

#4 radu_alex13 » 10-02-2014 08:16

Cred ca sunteti un pic prea entuziasmati. Amicalele sunt diferite de meciurile oficiale. Jucatorii noi vor avea nevoie de eva timp sa se acomodeze plus ca omogenizarea unei echipe nu se face atat de repede. Totusi cred ca transferurile ,din ce se vede pana acum, sunt destul de reusite. Vom avea un retur f. greu mai ales ca incepem cu pandurii si apoi petrolul. Sa sacpam de retrogradare e un obiectiv care trebuie realizat.
+2

radu_alex13

Login sau crează cont pentru a comenta              |