Vor reusi Astafei si Tudorie sa fie din nou deasupra unor adversari atat de puternici ?Vor reusi Astafei si Tudorie sa fie din nou deasupra unor adversari atat de puternici ?Azi, cu începere de la 12.30 (ora României), Oţelul va disputa ultimul joc amical al cantonamentului din Spania. Gălăţenii încheie stagiul de pregătire din Andaluzia cu un nou adversar de calibru, urmând să înfrunte Dinamo Moscova, formaţie antrenată de românul Dan Petrescu şi care ocupă locul patru după tur în Rusia! “Amicalul-vedetă” al formaţiei roş-alb-albastre se va desfăşura pe stadionul MFC Norte 2 din Marbella.

Oţelul a disputat şase partide amicale până acum în Andaluzia, fiind în continuare neînvinsă: 3-3 cu Videoton (Ungaria I – locul 2), 2-1 cu FC Lyubimets 2007 (Bulgaria I – locul 12), 1-0 cu WKS Zawisza Bydgoszcz (Polonia I - locul 8), 2-0 cu Legia Varşovia (Polonia I - locul 1), 1-1 cu FC Guangzhou Evergrande (China I – locul 1) şi 2-1 cu Benfica Luanda (Angola I - locul 10).
Revenind la Dinamo, clubul respectiv a fost înfiinţat oficial în 1923, deşi rădăcinile iniţiale datează încă din 1887. Alb-albaştrii sunt consideraţi echipa Ministerului de Interne, fiind formaţia originală după care au fost botezate mai toate echipele ce poartă acelaşi nume în Europa de Est în fostele ţări comuniste. Motto-ul clubului, “putere în mişcare”, provine de la renumitul scriitor Maxim Gorky un fost membru activ al clubului Dinamo. Asociată cu temutul KGB în trecut, Dinamo Moscova este singura formaţie din Rusia care nu a retrogradat niciodată, aflându-se continuu în prima ligă rusă! În aprilie 2009 formaţia a fost cumpărată de VTB Bank, care deţine 74% din acţiunile clubului. Ca şi surata ei din România, Dinamo Moscova este considerată echipa Poliţiei. Formaţia alb-albastră a câştigat campionatul din Rusia de 11 ori, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat din 1976, de pe vremea Uniunii Sovietice! De asemenea, moscoviţii deţin 7 Cupe ale Rusiei şi o Supercupă. Pe plan european a ajuns în finala Cupei Cupelor în 1972, unde a fost învinsă de Glasgow Rangers. Ca pentru mai toate echipele din Rusia, banii nu sunt o problemă nici la Dinamo Moscova, formaţia lui Dan Petrescu cumpărându-l pe mijlocaşul Balázs Dzsudzsák cu 19 milioane de euro, bugetul Oţelului pe foarte mulţi ani sau, dacă vreţi, o sumă mai mare decât cea luată de Oţelul în Champions League!
După turul sezonului 2013-2014, Dinamo Moscova ocupă locul 4 în Premier League (prima divizie rusă), aflându-se la doar 5 puncte în spatele liderului Zenit St. Petersburg.  Formaţia moscovită are 35 de puncte în urma a 10 victorii, 5 egaluri şi 4 înfrângeri.
În cantonamentul din Spania, Dinamo a jucat două amicale cu foste adversare ale Oţelului, înregistrând un 0-0 cu Videoton şi un 2-1 cu Zawisza. În plus, alb-albaştrii au spulberat ieri, cu 5-0, puternica formaţie Dnepr din Ucraina.
Aşa cum v-am explicat mai sus, ruşii îşi permit un lot valoros cu care se bat anul acesta la cupele europene. Dintre jucătorii-cheie îi menţionăm pe: portarii Gabulov (naţionala Rusiei) şi Berezovskiy (naţionala Armeniei); fundașii Granat (naţionala Rusiei), Wilkshire (naţionala Australiei) şi Lomic (Serbia); mijlocașii Noboa (naţionala Ecuadorului), Dzsudzsák (naţionala Ungariei), Yusupov şi Denisov (naţionala Rusiei); plus atacanţii Voronin (naţionala Ucrainei – golgeterul echipei), Kokorin (naţionala Rusiei) şi Kuranyi (fost în naţionala Germaniei). De asemenea, la echipa antrenată de Dan Petrescu, activează şi românul George Florescu.
Motivul pentru care partida Oţelul – Dinamo Moscova se dispută atât de devreme este acela că formaţia noastră va pleca după meci spre casă. Revenirea în țară va avea loc în noaptea dintre 13 şi 14 februarie. Apoi, pregătirile vor intra în linie dreaptă, deoarece prima partidă oficială pe care oțelarii o vor disputa în 2014 va avea loc pe 22 februarie (ora 19.00), contra Pandurilor din Tg. Jiu în etapa a 20-a a Ligii I.