STIRI Liga I Narcis a făcut echipă cu doar 50.000 de euro

Narcis RaducanNarcis RaducanDirectorul general Narcis Răducan a dat lovitura în această iarnă, aducând 5 jucători noi, dintre care 4 au debutat cu succes în partida de sâmbătă cu Pandurii. Preşedintele spune că fotbaliştii aduşi nu au costat decât 50.000 de euro, mai exact comisioanele pentru impresari, fotbaliştii venind liberi de contract.

Cu aceşti bani au fost aduşi fotbalişti precum Goicoechea sau Prestia, care au jucat la AS Roma sau Parma, dar şi fotbalişti cu mare experienţă precum Lovin sau Tritz. De asemenea, Oţelul îl are în lot şi pe tânărul, dar promiţătorul Bocar Djumo, care aparţine de Inter Milano!
Narcis Răducan spune că piaţa suprapopulată din acest moment, permite cluburilor să transfere fotbalişti de clasă gratis sau la preţuri derizorii. Mai mult, directorul general afirmă, că astfel de jucători internaţionali vin la Galaţi pe salarii mult mai mici decât au unii jucători români, care nici măcar nu joacă la naţională. Conducătorul spune că a ales această cale, de a aduce fotbalişti de naţională din afara ţării, deoarece românii costă mult mai mult, mai ales dacă sunt în atenţia reprezentativelor României.
În această iarnă, conducerea clubului a reuşit o adevărată afacere, renunţând la 7 jucători, dintre care Iorga a fost vândut cu 500.000 de euro şi aducând în loc 5 nou-veniţi, care nu au costat decât banii oferiţi pentru impresari, adică 10% din banii luaţi pe Iorga.  

Narcis Răducan: „E lăudabilă iniţiativa de a analiza felul în care s-au făcut transferurile în acest an şi cred că trebuie luată în calcul situaţia financiară la nivel european în fotbal, dar şi numărul de fotbalişti liberi de pe piaţă. E vorba despre mii de jucători la nivelul Europei, plus mulţi alţii din afara comunităţii europene. Nu este vorba despre zgârcenie, ci despre faptul că piaţa oferă în acest moment, mai mult ca niciodată, jucători ieftini de o valoare foarte ridicată. Noi am plătit 50.000 de euro comisioane către impresari pentru a aduce patru jucători, unul care a jucat în semifinalele Europa League, unul a fost titular în Serie A sezonul trecut, unul e jucător în naţionala de tineret a Italiei şi unul care a fost titular timp de patru ani în liga a doua din Franţa. E o diferenţă mare în ceea ce priveşte raportul calitate-preţ între jucătorii români şi cei străini. Salariile sunt confidenţiale, însă vă pot spune că un jucător de echipă naţională extracomunitar câştigă jumătate din salariul unui român bun, dar nu de nivelul echipei naţionale. Nu poţi cumpăra, spre exemplu, un jucător titular în naţionala de tineret a României fără 200.000 de euro.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Tudor » 25-02-2014 18:25

Pai daca jucatorii fac parte din clanul mafiot Becali...
+1

Tudor

 •  
 •  

#2 Steel Dany » 25-02-2014 18:33

sa nu ne pripim cu concluziile
+2

Steel Dany

 •  
 •  

#3 giu » 25-02-2014 18:49

Daca se termina 0-0 nu mai scriam articolul asta !!!
Eu ma abtin sa comentez valoarea noilor achizitii. Mai au mult de demonstrat.

giu

 •  
 •  

#4 Issos » 25-02-2014 19:08

Ceea ce a intreprins Narcis in aceasta iarna este un real succes, jucatori care au activat sau care apartin de echipe de top din Europa, au ajuns sa imbrace tricoul echipei noastre, pentru asta merita felicitat. Adevaratul test va veni insa in vara, cand Narcis va trebui sa-l convinga pe Adamescu sa scoata bani pentru achizitionarea definitiva a celor care vor convinge. In vara vom sti cu adevarat daca finantatorii vor performante.

Issos

 •  
 •  

#5 Aruon » 25-02-2014 20:25

Si pentru asta Narcis sincere felicitari din partea noastra a suporterilor si asteptam ca si vara ce o sa vina sa ne mai bucurati la fel,atunci visand si formandu-ne echipa pentru un obligatoriu si real vis:un loc de cupa europeana.

Aruon

 •  
 •  

#6 granata » 25-02-2014 21:09

Sa nu ne imbatam cu apa rece,chiar daca se vad semne bune in jocul echipei.Rezultatele din ultima etapa a adversarilor din zona minata nu ne-au ajutat de loc..Ne asteapta doua jocuri in deplasare extrem de grele asa ca sa ramanem cu picioarele pe pamant.Concentrare maxima!!

granata

 •  
 •  

#7 geo007ro » 25-02-2014 21:59

Haideti sa vedem jocul baietilor in etapele viitoare, inceputul este foarte bun, dar si contracandidatele au cam obținut puncte. Să mai așteptăm câteva meciuri.

geo007ro

Login sau crează cont pentru a comenta              |