STIRI Liga I Tudorie – între primii juniori ai lumii

Alexandru Tudorie la cateva secunde dupa golul impotriva SteleiAlexandru Tudorie la cateva secunde dupa golul impotriva SteleiDeşi nu a împlinit încă 18 ani, Alexandru Tudorie este deja titular în atacul Oţelului, el intrând pentru prima oară din primul minut şi rămânând integralist pe toată durata partidei cu Pandurii Târgu Jiu, câştigată de formaţia noastră cu 1-0.
Ascensiunea juniorului nostru este absolut fantastică, el debutând la Oţelul la doar 16 ani. În plus, atacantul este monitorizat constant de scouteri de peste graniţe, cluburi precum AC Milan, Sampdoria sau Malaga fiind dornice să-l transfere de la Oţelul.
O asemenea perlă nu putea rămâne nedescoperită, iar site-ul de specialitate transfermarkt.de îl clasează între primii 20 de juniori ai lumii, alături de nume precum Timo Werner de la Stuttgart, Zivkovic de la Groningen sau Maupay de la Nice.   
Alexandru Tudorie a reuşit în tur primul său gol într-un meci oficial al Oţelului, fotbalistul de numai 17 ani devenind cel mai tânăr marcator din acest sezon al Ligii 1! El a marcat golul egalizator în partida cu Steaua, aducând extazul în rândul suporterilor oţelari la meciul din 8 decembrie 2013.
Juniorul a fost cel mai folosit atacant în cantonamentul din Spania, având 5 meciuri, în care a strâns 322 de minute. El nu l-a dezamăgit pe antrenorul Ewald Lienen, care are mare încredere în el, fiind unul din golgeterii Oţelului în amicale cu două reuşite.
Alexandru Tudorie a debutat în 2013 în Liga 1, în minutul 86 al jocului dintre Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti, din returul sezonului trecut. El a jucat în 11 meciuri oficiale la Oţelul, totalizând 243 de minute în care a marcat un gol. Traseul junelui este unul absolut incredibil pentru un fotbalist de vârsta sa, el aflându-se deja în atenţia unor formaţii precum AC Milan, Sampdoria sau Malaga care ar fi dorit să-l crească la echipele lor de tineret. În plus, este un fotbalist chemat constant la reprezentativele de tineret ale României.
Fotbalistul de numai 17 ani a fost foarte aproape să ajungă şi la Steaua în septembrie 2013, când a şi fost la Bucureşti, alături de părinţi pentru a discuta transferul. El ar fi urmat să facă parte din formaţia U19 a bucureştenilor, care activa în Liga Campionilor varianta pentru tineret. Până la urmă directorul general Narcis Răducan nu s-a înţeles cu omologii săi din Ghencea, iar Tudorie a rămas la Oţelul spre bucuria noastră.

Narcis Răducan: „Mă bucur în primul rând că am refuzat să-l cedăm pe Tudorie, care a avut câteva oferte din străinătate.”

Alexandru Tudorie: “Este bine că am parte de un antrenor căruia îi plac tinerii. Deocamdată, sunt sub contract cu Oțelul și nu vreau să mă duc la o altă echipă din România. Am timp să joc și în altă parte, dar nu acum. Am fost în probe la juniori la AC Milan, iar diferențele dintre ei și noi sunt incomensurabile. Oricum, sper ca prin muncă și prin evoluțiile mele să ajung într-o zi să joc pentru Milan sau pentru Barcelona. M-am bucurat foarte mult pentru golul împotriva Stelei. A fost cea mai mare satisfacție din viața mea. M-am bucurat că suporterii mi-au strigat și numele. Colegii de la liceu m-au felicitat a doua zi, diriginta s-a lăudat în toată școala cu mine.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 bogdan64 » 26-02-2014 19:57

Tudorie - un copil de mare viitor! As dori sa-ti inchei cariera la OTELUL, dar daca doresti sa pleci in alta parte dute la Milan, Barcelona, Chelsea sau orice alta mare echipa - numai la Steaua sa nu te duci! Asta este cea mai urata echipa din lume si te vei plafona cu siguranta!
+2

bogdan64

Login sau crează cont pentru a comenta              |