STIRI Liga I Echipa de fete dă semne de creştere

Otelul vrea sa ajunga in Superliga pe viitorOtelul vrea sa ajunga in Superliga pe viitorVarianta feminină a Oţelului se pregăteşte pentru realuarea campionatului în Liga a II-a. Deşi este nou-înfiinţată şi la prima participare într-un campionat, formaţia de fete se află pe locul 2 în Seria Sud din al doilea eşalon. Mai mult, jucătoarele antrenorului Ion Morohai s-au calificat în faza a doua a Cupei României unde vor întâlni o formaţie din prima divizie - Fair-Play Bucureşti!


Şi că tot vorbeam de Superliga feminină, trebuie precizat că visul conducerii este ca fetele de la Dunăre să ajungă în primul eşalon cât mai curând. De altfel, echipa feminină a clubului Oțelul a jucat un amical contra celor de la CS Navobi Iaşi. Fetele Galaţiului au dat o replică pe măsură formaţiei de primă ligă şi au fost egalate cu greu pe final (1-1), după ce au irosit şi un penalty. Meciul s-a disputat pe Stadionul “Siderurgistul”, iar golul echipei noastre a fost marcat de Georgiana Stratu, cu un şut senzaţional din afara careului. Antrenorul Ion Morohai a folosit următorul unsprezece: Ramona Baciu - Irina Ivan, Georgiana Vasile, Viorica Vasile, Elena Ivan, Carmen Ciobanu, Daniela Radu, Monica Bențoiu, Nicoleta Chirilă, Aurelia Harabagiu, Georgiana Stratu. Pe parcurs au mai intrat: Alina Mirică, Alexandra Ivan, Elena Dragomir şi Andreea Vișan.   
Chiar dacă nu vor reuşi anul acesta promovarea, cei din conducere pregătesc terenul pentru viitor. Aşadar, Oţelul a transferat în această iarnă o jucătoare de mare valoare de la CSS Târgovişte, dovedind că Remus Pascu şi compania au planuri mari la acest nivel. Georgiana Vasile, cea care a jucat în dese rânduri pentru naţionala Under19 a României, era cea mai valoroasă componentă a clubului sportiv şcolar dâmboviţean, fiind în atenţia mai multor echipe din Supeligă! Ea a fost atrasă de condiţiile destul de bune pe care le oferă secţia de fotbal feminin a Galaţiului la această oră. De asemenea, echipa roş-alb-albastră are deja în componenţă o jucătoare de echipă naţională, Loredana Nica, care a debutat deja la prima reprezentativă, chiar dacă joacă în Liga a II-a a fotbalului feminin românesc!
Echipa de fete va relua meciurile oficiale din cadrul ligii secunde pe 9 martie, când va întâlni la Galaţi chiar liderul seriei - Universitatea Alexandria. FC Oţelul, varianta feminină, a terminat prima parte a campionatului eşalonului secund pe locul doi. Echipa noastră are 9 puncte, 14 goluri marcate şi 28 primite. De asemenea, la prima participare din istorie în Cupa României, fetele de la Oţelul au reuşit performanţa de a se califica în Faza a II-a a competiţiei, acolo unde vor întâlni o echipă de prim eşalon, mai exact pe AFC Fair-Play Bucureşti, cu care vor juca la Galaţi pe 30 aprilie.
Până atunci însă, de „Mărţişor” vom avea parte de un meci demonstrativ inedit între o selecţionată a jurnaliştilor gălăţeni şi echipa de fete a grupării roş-alb-albastre. Partida va avea loc la Stadionul „Siderurgistul”, mâine, 1 Martie, de la ora 11.00 şi va fi compusă din două reprize a câte 15 minute.

Login sau crează cont pentru a comenta              |