STIRI Liga I PAS GREȘIT

Otelul a facut un mare pas gresit in lupta la retrogradareOtelul a facut un mare pas gresit in lupta la retrogradareOțelul Galați – Ceahlăul Piatra Neamț 0-1(0-1)
Oțelul a facut un prim mare pas greșit în lupta pentru salvarea de la retrogradare, pierzând cu 1-0 partida de pe teren propriu disputată împotriva Ceahlăului. Deși suflarea oțelară emana mult optimism înaintea confruntării, dovadă stau cei 5-6000 de suporteri care s-au bătut pe puținele bilete puse în vânzare, așteptările nu i-au fost împlinite.

Mai mult, nu doar rezultatul a fost dezamăgitor, atitudinea echipei si tactica aleasă de Ewald Lienen dând multe dureri de cap oțelarilor din tribune.
Și când te gândești cât de bine începuse totul... În minutul 10, Cooper a trimis o minge în adâncime pentru Astafei, iar acesta a reluat acrobatic, din unghi, însă mingea a lovit bara. Presiunea crescândă de la poarta nemțeană a dus la obținerea unui penalty în minutul 17, când Giurgiu a fost faultat în careu. Explozia de bucurie a fost temperată rapid de execuția foarte slabă a lui Astafei, șut moale, pe centrul porții, pe jos, goalkeeperul nemțean respingând fără prea mari probleme.
A fost al doilea semnal că lucrurile nu merg bine (după șocul avut la aflarea așezării în teren a celor 11 roș-alb-albaștri). N-a trecut niciun minut și portarul nemțean a fost evidenţiat din nou, de această dată după ce a scos din vinclu o centrare prea lungă a lui Filip(19’). Putea fi 1-0 în minutul 32, atunci când Prestia a deviat în fața porții, însă Tudorie a ratat de puțin o intercepție ce ar fi dus cu siguranță la gol.
Și cum ocaziile ratate se răzbună, la ultima acțiune de atac a reprizei și singura periculoasă a oaspeților, jucătorul panseluței Cânu, ca să parafrazăm din clasicii în viață, a înscris cu o lovitură de cap din 3-4 metri, la un corner executat de Gheorghiu, mingea mușcând și transversala în drum spre gol.
Partea a doua nu a adus nimic nou, Oțelul căutând egalarea, însă fără luciditate, împotriva unei apărări supraaglomerate. Imediat după pauză Prestia putea face 1-1, însă Calancea l-a blocat după ce tot el scăpase mingea în fața jucătorului italian.
Nici Tudorie n-a avut mai mult noroc, acesta luându-l la țintă pe portarul nemţean, după ce reușise în prealabil o preluare de mare finețe(58’). Coechipierii săi l-au imitat, dintr-o poziție aproape identică, numai câteva minute mai târziu, astfel încât rezultatul a rămas neschimbat.
Cu toată echipa în jumătatea oaspeților, oțelarii au lăsat spații mari în defensivă, iar cei de la Ceahlăul ar fi putut profita în două rânduri. În minutul 73, Golubovic a trimis cu capul pe lângă dintr-o poziție foarte bună, iar Constantinescu a fost blocat de Goicoechea din poziție de unu la unu(82’).
În cele din urmă s-a terminat 0-1, poate nemeritat ținând cont de atitudinea ultradefensivă și numărul ocaziilor avute de oaspeți, însă o înfrângere nu tocmai surprinzătoare, dacă ținem cont de anomaliile tactice de pe durata întregii partide și atitudinea defetistă afișată mai ales după ratarea loviturii de pedeapsă.
Cert este că salvarea de la retrogradare, care sperăm că va veni, va fi obținută doar prin multă muncă. În rest aşteptăm cu toţii cu sufletul la gură aflarea noului investitor, după ce Adamescu l-a informat pe Narcis Răducan că va vinde clubul săptămâna aceasta!

OŢELUL GALAŢI – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 0-1
Liga I – Etapa 23
Stadion Oţelul - Spectatori 5.000
A marcat: Cânu 44’

Cartonaşe galbene: Lovin, Băjenaru / Garcia, Achim, Gheorghiu, Golubovic, Calancea
Oţelul Galaţi: Goicoechea – Filip (72’ Zaharia) , Sipovic, Prestia, D.Popescu – Giurgiu, Lovin (87’ Gavrilă) Băjenaru, Cooper – Astafei (67’ Henrique), Tudorie. Antrenor Ewald Lienen
Ceahlăul Piatra Neamţ: Calancea – Dumitraş, Marc, Cânu, Slavickas – Onciu, Achim (86’ Jula), Lucas (69’ Ichim) Garcia – Chitoşcă (54’ Constantinescu),  Golubovic, Gheorghiu. Antrenor Costel Ilie
Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) – Aurel Oniţa (Constanţa) şi Mircea Grigoriu (Bucureşti) – Viorel Flueran (Craiova), Cristian Dumitrică (Craiova)

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Aruon » 17-03-2014 23:31

Ah..Daca era Marquinhos si batea penaltiul sigur nu rata..:))

Asta e..Am pierdut.Fruntea sus ne ridicam si jucam luptand iar.Dar cel mai important e sa se plateasca salariile ca riscam sa pierdem licenta.:(
+2

Aruon

  •  
  •  

#2 hahalera » 17-03-2014 23:52

Citez pe AlynAvaloh:
Ah..Daca era Marquinhos si batea penaltiul sigur nu rata..:))

Asta e..Am pierdut.Fruntea sus ne ridicam si jucam luptand iar.Dar cel mai important e sa se plateasca salariile ca riscam sa pierdem licenta.:(


La ce draq ne mai trebuie, frate, licenta... sa facem ce cu ea?

hahalera

  •  
  •  

#3 radu_alex13 » 18-03-2014 08:10

Eu l-as fi lasat pe Tudorie , ar fi avut o scuza sa rateze ca e prea tanar, insa daca marca prindea mult mai mutla incredere in el Este frustrant cand pierzi asa, dominand si creandu-ti suficiente faze de poarta. (plus un penalty ), dar pe de o parte cand nu esti platit de 4 luni, parca nici nu-ti mai arde. Pacat ca stam asa prost in clasament, iar rezultatul asta nu ne ajuta deloc.

radu_alex13

  •  
  •  

#4 pedro » 18-03-2014 18:23

cum ce sa facem cu licenta?sa mergem cu ea in b. ne-au batut toti impiedecatii gen viitorul,sageata,cea hlaul,timisoara echipe care n-au facut transferuri si care au antrenori no name.dar poate ei vor sa se salveze.

pedro

Login sau crează cont pentru a comenta              |