STIRI Liga I EXCLUSIV/ Ultimele vești despre vânzarea Oțelului!

Adamescu vrea sa renunte la OtelulAdamescu vrea sa renunte la OtelulÎnfrângerea cu Ceahlăul de aseară, scor 0-1, a trecut în plan secund după ce managerul general Narcis Răducan a anunțat că patronul Dan Grigore Adamescu intenționează să vândă echipa, discuțiile fiind într-un stadiu avansat. Primul gând al oricărui suporter pentru un investitor la Oțelul a fost îndreptat către Radu Călin, cel care a mai avut câteva tentative de preluare a clubului roș-alb-albastru. Mai mult, Călin a ajutat din exterior echipa chiar în sezonul în care Oțelul a câștigat campionatul. Omul de afaceri a negat însă vehement legătura sa cu o eventuală preluare a clubului.

Pitești, variantă falsă
De ceva timp s-a vehiculat varianta mutării clubului la Pitești, zvon alimentat și de faptul că a dispărut numele orașului Galați de pe siglă, iar sediul social a fost mutat la București. Contactați de “Dunărea Bătrână”, cei din Primăria Pitești au negat informația prin care FC Oțelul ar putea fi mutat în orașul din județul Argeș.
“Au fost discuții cu mai multe echipe, avem mai multe variante în calcul, dar nu s-a discutat niciodată de Oțelul”, a spus Dinu Gheorghe (doar coincidență de nume cu președintele Astrei), cel care se ocupă de fotbal la Pitești.

Investitori din sfera lui Stan
Conform unor surse din interior, Dan Grigore Adamescu ar fi dispus să cedeze clubul chiar în această săptămână, iar doi oameni de afaceri potenți financiar ar urma să preia frâiele grupării roș-alb-albastre. Noii investitori ar urma să aibă relații mai strânse cu municipalitatea, primarul Galațiului fiind Marius Stan, fostul conducător al Oțelului, unul dintre cei care a contribuit la aducerea lui Adamescu la clubul roș-alb-albastru. Între actuala conducere a Oțelului și Primărie a intervenit o ruptură totală după mutarea sediului social al clubului la București. Astfel, Oțelul n-a mai beneficiat nici măcar de cei 500.000 de euro pe care clubul îi primea înainte, ca urmare a protestului suporterilor, organizat şi cu ajutorul “Dunării Bătrâne”, din 2009. Una dintre variantele posibile ca investitor la club este Nicolae Badea, fost finanțator la Dinamo, aflat în relații foarte bune cu Marius Stan. De altfel, Badea a fost la Galați la una dintre galele de box organizate anul trecut la Patinoar, chiar de Primărie.
Cu toate că a apărut în presă și varianta ca Adamescu doar să aducă un asociat, aceasta nu stă momentan în picioare. Totuși, e posibil ca Adamescu, prin una dintre firmele sale, să rămână ca sponsor la club, cu anumite beneficii.  

Licența depinde de salariile pe o lună
Problemele Oțelului la momentul actual țin și de obținerea licenței. Dosarul de licențiere trebuie să fie depus până pe 31 martie! Clubul trebuie să nu aibă nicio datorie până la data de 31 decembrie 2013, iar pentru a se încadra în acest criteriu, oficialii Oțelului trebuie să achite un salariu către jucători. Per total, jucătorii Oțelului și alți câțiva angajați sunt în urmă cu salariile de mai bine de trei luni, dar pentru licență se iau în calcul doar restanțele până la finalul anului trecut. De dosarul de licențiere se vor ocupa avocaţii de la București, acolo unde se află și sediul social. Oțelul a obținut cu emoții licența în sezonul trecut, din cauza faptului că Astra Asigurări, principalul sponsor, nu putea justifica faptul că are puterea financiară de a susține echipa. După acel moment, societatea a trecut în dreptul The Nova Group.
Altfel, pe plan sportiv, Oțelul e pe locul 13 în clasament, cu 24 de puncte, unul mai mult decât Viitorul, formația de pe 15 (loc de retrogradare). Totuși, chiar și în meciurile pierdute în 2014, echipa a arătat potențial, astfel că marea problemă a rămas cea a plății salariilor la timp pentru ca rezultatele să se lege.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 viorel21 » 18-03-2014 15:20

Am plecat de la stadion "plouat" :sigh: , cu gandul la urmatoarea etapa, dar iata k nu au trecut decat putine ore si suntem iar "in priza". Poate reiese soarele in Tiglina III !!!! :-?
+1

viorel21

 •  
 •  

#2 Andrei16 » 18-03-2014 15:41

Daca va muta echipa din oras?
:cry:
+1

Andrei16

 •  
 •  

#3 viorel21 » 18-03-2014 16:11

Pai poate fi si galatean, nu ?? :lol: Asa k sa vedem cine cumpara si o sa avem timp sa ne punem si intrebari..

viorel21

 •  
 •  

#4 Aruon » 18-03-2014 19:42

Sper sa fie un om serios si mai ales pasionat de fotbal nu ca Adamescu si TNG

Aruon

 •  
 •  

#5 bogdan64 » 18-03-2014 20:36

Poate vine si la noi vreun seic arab, sau un Abramovich!

bogdan64

 •  
 •  

#6 cameleon » 18-03-2014 21:36

Cred ca Mititelu va cumpara, o sa ajungem satelitul lui FCU :)))
Acum e mai usor, ca avem deja leii pe stema :)))
−1

cameleon

 •  
 •  

#7 fcogalati » 18-03-2014 23:03

+1

fcogalati

 •  
 •  

#8 robert1595 » 18-03-2014 23:32

Citez pe fcogalati:
oracoluldelabalcesti.ro/.../...

Da si o sa atraga asociati chinezi :)))

robert1595

 •  
 •  

#9 Tudor » 19-03-2014 00:00

Citez pe fcogalati:
oracoluldelabalcesti.ro/.../...

Cine mai sunt ratatii astia care scriu aici?

Tudor

 •  
 •  

#10 valushcka » 19-03-2014 06:26

Nu se inghesuie nimeni sa ia rapidul ma indoiesc ca sunt asa multi care iubesc otelul in afara galatiului. Singura varianta plauzibila ar fi primaria, dar nu cred ca adamescu va renunta la tot sa plece cu mana goala. Mai avem de tras cu investitorul p... mele.

valushcka

 •  
 •  

#11 Leonard » 19-03-2014 09:25

Toata schema asta cu aducere de investitor, certuri, impacari, venirea unui mare iubitor al Otelului in momentul asta, a a vut doar scopul evaporarii milioanelor din CL. Vinovatii? Toti de la un capat la altul. Inclusiv noi suporterii care nu am stiut sa luama atitudine.
Cred ca trebuie sa avem emotii pentru obtinerea licentei.
+1

Leonard

Login sau crează cont pentru a comenta              |