STIRI Liga I SURPRIZĂ: Marius Stan a fost la Bucureşti!

Isi pregateste Marius Stan revenirea la Otelul?Isi pregateste Marius Stan revenirea la Otelul?Narcis Răducan a aruncat luni bomba, iar Dunărea Bătrână încearcă să afle pentru suporteri cine este omul din umbră care doreşte să preia Oţelul de la Dan Grigore Adamescu. După ce opţiunea Radu Călin a căzut din start, a apărut pe tapet varianta Nicolae Badea, fost acţionar la Dinamo şi prieten cu Adamescu. Numai că Badea nu e amic doar cu actualul patron al Oţelului, ci chiar şi cu Marius Stan fostul director general al clubului şi actualul primar al Galaţiului. Dacă mai adăugăm pe afiş că edilul-şef al oraşului nostru a fost ieri în capitală, tabloul începe să se completeze…

Primarul s-a aflat ieri în Bucureşti! Conform unor surse apropiate acestuia, noul/noii investitor(i) sunt în legătură cu Marius Stan, acest lucru putând readuce o colaborare între municipiul Galaţi şi clubul Oţelul. Relaţia respectivă se rupsese odată cu schimbarea sediului la Bucureşti. Mutarea de la actualul acţionariat către viitorul/viitorii investitor(i) se poate face la început doar printr-o asociere, din cauză că momentan clubul se află în stare de insolvenţă, dar cu planul de reorganizare aprobat. Tranzacţia ar putea depinde însă şi de starea datoriilor în care este înglodat acum clubul. Oţelul din perioada TNG a făcut multe afaceri chiar cu firme care aparţin tot lui Adamescu, impunându-se destule asigurări pe filiala Astra, iar noul/noii investitor(i) doresc să fie siguri de legalitatea acestora.
Cert este că la club domneşte o stare de tensiune şi incertitudine, staff-ul administrativ, tehnic, dar şi jucătorii neştiind la ce să se aştepte. Cu toţii sperăm ca situaţia să se rezolve săptămâna aceasta, aşa cum anunţa Narcis Răducan, deoarece lucrurile stau foarte prost în acest moment din punct de vedere financiar la Oţelul, iar în doar 11 zile clubul trebuie să predea actele pentru licenţă.    

Iată cele mai importante declaraţii de până acum, privind eventuala vânzare a clubului:
Narcis Răducan: "Sunt ceva probleme financiare, dar vă anunț în premieră că domnul Adamescu, proprietarul echipei, m-a anunțat că este în discuții extrem de avansate să vândă clubul. În câteva zile veți află următorul proprietar. Tocmai de aceea au și fost blocate plățile către jucători. E o acţiune pur tehnică în condiţiile în care se preia un club am înţeles că se blochează absolut orice pentru a se cuantifica exact valoarea acestuia. Din ce mi-a spus dânsul, în proporție de 90% părțile au ajuns la un numitor comun. Le-am transmis și băieților asta. În câteva zile veți afla despre cine e vorba, important e să fie stabilitate financiară. Acum așteptăm. Nu vine vreun magnat arab..."

Ewald Lienen: “Suntem cu 3-4 luni în urmă cu salariile. Ni s-a zis că e normal în România să fie asemenea întârzieri, dar pentru mine nu e normal. Dacă stai 3-4 luni fără salariu e lipsă de respect, mai ales pentru jucătorii străini care îşi întreţin de la distanţă familiile. Jucătorii noştri n-au salariile lui Mutu, de exemplu, ca să-l poată primi o dată la 4 luni şi să poată trăi liniştiţi. Băieţii trăiesc din salariile acestea. În ultima săptămână am avut discuţii legate de bani, a trebuit să mobilizăm jucătorii cum am ştiut. Îi respect pe fotbaliştii mei pentru că muncesc enorm fără să primească banii. E greu să te motivezi dacă nu eşti respectat. D-l Adamescu m-a adus aici, nu ştiam că vrea să vândă clubul, dar ar fi bine să vină cineva pasionat de fotbal, care să-şi plătească toţi angajaţii! Ar fi ideal să avem patroni de genul Manchester City sau Chelsea, pentru că modelul Unirea Urziceni nu e demn de urmat! Fotbalul e pentru suporteri, nu doar pentru business! Ştiu că d-l Adamescu e departe de echipă. Dacă nu se plătesc datoriile în această săptămână sunt mari probleme pentru obţinerea licenţei! Eu ce pot cere ca antrenor e doar să se respecte contractele, altfel e greu să se faca performanţă.”

Lucian Ciofoaia: "Nu este în pericol să se desfiinţeze clubul. Noi avem un statut special în momentul de faţă, cu plan de reorganizare aprobat de instanţă. Nu există posibilitatea desfiinţării clubului. El va continua, dar vrem să continue mai bine şi încercăm să aducem pe cineva lângă noi care să ne ajute. Bineînţeles că vom obţine licenţa. Nu se pune problema de aşa ceva. Nu avem probleme de acest gen. Vom lua licenţa fără niciun fel de problemă. Am încercat încă de la început să rezolvăm problemele clubului. Aşa vom încerca şi acum să găsim un partener care să se implice activ în club ca să rezolvăm orice problemă existentă în momentul de faţă. Suntem în discuţii cu cineva, nu vă pot spune cu cine, este confidenţial. Avem un contract de confidenţialitate. Vom spune la momentul când vor fi stabilite toate condiţiile.”

Radu Călin: „Nu am cum să investesc într-o gaură neagră, mi-am luat o ţeapă de aproape 500.000 de euro la Galaţi, când eu am vrut să investesc la Oţelul cu gânduri de performanţă. Cu oameni ca Adamescu eu nu mai negociez, i-am zis şi lui Marius Stan încă de atunci că va nenoroci clubul. Nu ştiu dacă are de gând să-l vândă asta rămâne de văzut.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 cameleon » 20-03-2014 09:27

Din cate am inteles eu, DNA-ul incearca sa preia Otelul!
Nu ar fi rau sa inceapa sa-i cheme la "negocieri" pe toti care au trecut pe la club in ultimul timp, inclusiv pe tovarasul primar...
Vine primavara si in toate gospodariile se face curatenie :))

cameleon

 •  
 •  

#2 Johnny8 » 20-03-2014 10:20

si a trecut si 2 zile si o sa mai treaca vreo 30-40-500-1000 de zile si tot nu vom afla:-". cine va fi noul Patron. Noul patron tot Adamescu:-"....E o prostie ca acest om a luat clubu sa faca performanta....sincer eu cred ca e o manvera STAN-BORS-ADAMESCU. sa ne induca in eroare....sa vedem domnu Stanel cand vor veni alegerile cine ti-o mai allege....%&%*^

Johnny8

 •  
 •  

#3 Tudor » 20-03-2014 11:35

@Johnny8 as zice ca M. S. nu depinde de Otelul. Daca oamenilor le place ce face in oras, va fi votat, teoretic. Din ceea ce zici tu rezulta ca locuitorii acestui oras sunt atat de atasati de club , incat il vor sanctiona pe primar. Dar eu ma intreb, daca sunt atat de atasati, cum de stadionul nu e plin meci de meci?

Tudor

 •  
 •  

#4 scotianul » 20-03-2014 11:51

sa ne mai descretim un pic fruntile cu danut lungu... :) www.youtube.com/.../
−2

scotianul

 •  
 •  

#5 cry75 » 20-03-2014 13:10

Citez pe Tudor:
@Johnny8 as zice ca M. S. nu depinde de Otelul. Daca oamenilor le place ce face in oras, va fi votat, teoretic. Din ceea ce zici tu rezulta ca locuitorii acestui oras sunt atat de atasati de club , incat il vor sanctiona pe primar. Dar eu ma intreb, daca sunt atat de atasati, cum de stadionul nu e plin meci de meci?

in principiu ai dreptate, nu mai depinde de Otelul,acum M Stan trebuie analizat pentru ce face pentru locuitorii orasului. Totusi e in acea functie datorita Otelului, hai sa fim seriosi, lumea nu l-a ales pentru mustacioara lui simpatica ci pentru notorietatea ce i-a dat-o performanta de la clubul nostru si poate partial pentru promisiunile cu "noul Galati, cinema la Galati, stadion de Champions League,etc". mai in gluma mai in serios, dupa ce Otelul a luat titlul, cred ca si Paraschiv daca ar fi candidat in locul lui M stan ar fi iesit primar fara probleme.

cry75

 •  
 •  

#6 Claudiu » 20-03-2014 13:49

Citez pe Tudor:
@Johnny8 as zice ca M. S. nu depinde de Otelul. Daca oamenilor le place ce face in oras, va fi votat, teoretic. Din ceea ce zici tu rezulta ca locuitorii acestui oras sunt atat de atasati de club , incat il vor sanctiona pe primar. Dar eu ma intreb, daca sunt atat de atasati, cum de stadionul nu e plin meci de meci?


Perfect adevarat ceea ce spui. Imi doresc ca primaria sa faca cu totul si cu totul alte lucruri ptr oras, nu sa toace bani pe fotbal.

Da, primaria sa creeze baze sportive accesibile tuturor, stadioane de fotbal/rugby/etc, sali de sport (inot, handbal, baschet, etc), dar nu sa dea bani ptr cumpararea de jucatori sau plata salariilor acestora. Asta nu ajuta cu nimic comunitatea locala.

Echipa de fotbal sa se intretina din vanzarea de bilete, drepturi de imagine, televiziune sau din bani privati (sponsorizari).
−1

Claudiu

Login sau crează cont pentru a comenta              |