STIRI Liga I EXCLUSIV: Scrisoare deschisă a primarului Marius Stan

Marius StanMarius StanFostul director general al Oţelului şi actualul primar al Galaţiului, Marius Stan, a trimis o scrisoare deschisă site-ului suporterilor “Dunărea Bătrână” prin care îşi manifestă îngrijorarea faţă de ce se întâmplă în acest moment la clubul de la malul Dunării. Edilul-şef afirmă că şi-ar fi dorit să poată salveze echipa roş-alb-albastră din situaţia în care se află, dar spune că acest lucru îi este imposibil în acest moment, explicând că nu se poate negocia sub nicio formă cu actualul patron Dan Grigore Adamescu. Puteţi citi scrisoarea integral în rândurile de mai jos:

Scrisoare deschisă a primarului municipiului Galați, MARIUS STAN, cu privire la situația Clubului de Fotbal ”Oțelul”

Sunt îngrijorat de situația critică în care a ajuns clubul de fotbal Oțelul, având în vedere că gruparea fanion a orașului nostru, fostă campioană a României și câștigătoare a Supercupei României, este în pragul falimentului și, implicit, al desființării.

Așa cum decurg lucrurile în prezent, clubul gălățean este sortit pieirii și acest lucru mă mâhnește profund, pentru că Oțelul a însemnat totul pentru mine, după copii și familie. Pot spune că Oțelul a fost copilul meu de suflet, a doua mea casă, locul în care mi-am petrecut jumătate din viață, în care am investit sentimente puternice, alături de care am trecut de la agonie la extaz în multe momente și cu care am obținut cele mai importante performanțe din cariera mea de până acum. Nu pot să uit că la Oțelul mi-am făcut prieteni pe viață, am crescut fotbaliști de performanță, am cunoscut și eșecul, dar și succesul la cel mai înalt nivel. Tocmai de aceea, sunt atât de mâhnit că Oțelul pare să își trăiască ultimele clipe și este păcat de toată istoria de 50 de ani, de blazonul și palmaresul acestui club, care a demonstrat că înalta performanță se face cu mult suflet, cu dăruire, cu atitudine și solidaritate, nu cu bani mulți.

S-a speculat în ultimele zile faptul că aș fi interesat să cumpăr Oțelul sau că aș prelua un pachet important de acțiuni la club. Dacă ar fi să judec cu sufletul, aș face acest lucru și mâine. Cred că aș putea găsi câțiva oameni de afaceri cu potențial, interesați să investească la Oțelul, pentru a duce mai departe tradiția și palmaresul acestui club. Judecând însă rațional, mă întreb cine ar investi bani și nu puțini într-o afacere falimentară? În momentul de față, sunt datorii mari față de jucători și la bugetul de stat, fapt care pune în pericol chiar obținerea licenței de joc pentru sezonul 2014/2015. În plus, cu actualul finanțator de la Oțelul nu se poate discuta în termeni rezonabili. Nu pare a fi interesat să salveze clubul de faliment, iar desființarea clubului va fi o adevărată dramă pentru Galați.

Știu că suporterii Oțelului și alți oamenii din Galați care iubesc fotbalul se uită la mine ca la un potențial salvator al clubului. Dumnezeu mi-e martor că mi-aș dori să pot face ceva ca Oțelul să meargă mai departe. De aceea, fac apel la actualii investitori și conducători ai clubului să dea dovadă de responsabilitate în gestionarea situației extrem de delicate în care se află Oțelul și le atrag atenția că desființarea clubului va fi un fenomen social serios de care sunt direct răspunzători.

Eu le-am predat Oțelul la cheie, cu mulți bani în cont și cu o carte de vizită frumoasă, și le cer să fie responsabili măcar în al 12-lea ceas și să ducă tradiția și performanța mai departe. Oțelul nu poate dispărea pur și simplu! OȚELUL TREBUIE SĂ MEARGĂ MAI DEPARTE!

Marius STAN
Primarul municipiului Galați

Comentarii   
 •  
 •  

#1 viorel21 » 20-03-2014 17:03

E grie treaba.. Nu pot sa nu ma duc cu gandul la Mittal ca la un potential investitor.. Are alocati 5 milioane anual numai pentru seminte..

viorel21

 •  
 •  

#2 viorel21 » 20-03-2014 17:06

"În plus, cu actualul finanțator de la Oțelul nu se poate discuta în termeni rezonabili". Sa intelegem oare ca au picat negocierile.. :-? Ca altfel, daca preia altcineva echipa, inseamna ca se poate, nu? :o

viorel21

 •  
 •  

#3 romeo » 20-03-2014 17:25

D-le Primar , daca echipa se desfiinteaza , sa stiti ca sunteti principalul responsabil si nici parcuri , garaje daramate sau tuneluri nu va spala pacatele facute cu Otelul , ati fost avertizat!Ar fi bine sa gasiti o solutie ...sunteti cel mai inalt reprezentant al orasului Galati. Otelul nu poate fara Galati asa cum Galati fara Otelul nu exista !
+5

romeo

 •  
 •  

#4 pedro » 20-03-2014 17:30

ne-am ars fratilor, ne-am ars! marius stan nu minte acum.a vazut el care e situatia.fug toti de otelul ca potarnichile.ce-o fi in capul lui adamescu ? sper sa plateasca cu varf si indesat pentru dezastrul pe care l-a facut . manca-l-ar diareea !

pedro

 •  
 •  

#5 Johnny8 » 20-03-2014 17:59

Dar stan a uitat cand zicea Am adus investitori potenitiali?...sau atuncea nu stan era?? Asa sunteti uni de mielusei si prostiti de vb unui om care se cred primu din oras si nu face nimic pt echipa care tot asa zice ca o iubeste. Dar asa sunteti toti.....nu cred ca are cineva tupeu de la aceasta revista sa ii puna o intrebare lu Marele Mstan. Ce a spus acum 2 ani si ceva .....Nu cred ca marele domn primar....nu il cunoastea pe patronal Astrei Asigurari cand noi avem cam 4 ani si ceva de cand tot vedeam reclame pe stadion cu astra asigurari. asa ca sa ne mai lasa cu vrajeli de adormit copii.....O sa vina vremuri cat de curand in care o sa vedem la tv oameni din fotbal, conducere, primari impuscati.
+2

Johnny8

 •  
 •  

#6 Jar » 20-03-2014 18:04

DLE PRIMAR, NE-ATI MINTIT SI NE-ATI TERMINAT.
SUNTETI CEL MAI MARE VINOVAT SI NU O SA V-O IERTAM NICIODATA SI NICI NU O SA UITAM IN CE HAL NE-ATI TRADAT.
PENTRU MINE NU EXISTA ALTA ECHIPA SI NU O SA SUSTIN NICIODATA ALTA ECHIPA....NU O SA SUSTIN NICI DUNAREA SI NICI VREUN PROIECT ASEMANATOR CU CEL DE LA TIMISOARA...RECAS.
SPER SA PLATEASCA CEI VINOVATI PENTRU CA NE-AU DISTRUS BUCURIA SI DRAGOSTEA PT FOTBALUL LOCAL.
+6

Jar

 •  
 •  

#7 granata » 20-03-2014 18:06

Saracutul de el,a dat cadou 7 mil€,asta ne crede asa de prosti!
+3

granata

 •  
 •  

#8 bigsorin » 20-03-2014 18:07

dupa stan otelul intra intr-o noua era cu acesti investitori dar nu a spus in care eu cred ca e bagat inca pana in gat in afacerea asta si posibil sa fi sifonat banii otelul impreuna cu ei si acum nici usturoi n-a mancat nici gura...,dar sa mai raspunda ce sa facut cu 20mil de euro pana la venirea lui adamescu ca de aia nu se spune nimoc tace malc el vorbeste de 7 mil de cand e tng dar de restul 20 mil nici nu pomeneste
+5

bigsorin

 •  
 •  

#9 dj » 20-03-2014 18:47

eu unu nu-l voi critica pe Marius Stan pentru ca a facut destule pentru Club...sa nu uitam ca am luat campionatul cand a fost la conducere si am avut performante bune in uefa..cand a predat Clubul acestui impostor nu cred ca stia ce e in mintea lui...de acea nu il condamn ! nu este Vina lui ca acest nenorocit ne distruge....NIMENI NU STIA CE E IN MINTEA LUI DIABOLICA ! noi chiar ne-am bucurat ! ca a venit un investitot POTENT FINANCIAR....dar..soarta nu are rochitza roz cum credem de multe ori
−2

dj

 •  
 •  

#10 DanielT » 20-03-2014 18:48

Din scrisoarea asta adresata suporterilor eu inteleg ca primarul sau oameni apropiati lui au negociat sau chiar negociaza cu Adamescu dar actualul patron are pretentii exagerate. Vom apuca si noi odata zile linistite la Otelul?
+1

DanielT

 •  
 •  

#11 bigsorin » 20-03-2014 18:51

a mai trecut o zi si nimic in 2,3 zile veti afla noul investitor(n raducan)
+2

bigsorin

 •  
 •  

#12 L_acier » 20-03-2014 19:16

Nenea asta spune ca Adamescu va fi responsabil pentru dezastrul social. Dar uita ca si el este la fel de vinovat... daca nu chiar mai mult. Sa stii, domnule Stan, o spun cu lacrimi in ochi, o sa-mi bag %&^$-n primaria ta si si in trofeele tale daca se intampla ceva urat.
+4

L_acier

 •  
 •  

#13 schillaci » 20-03-2014 19:16

Am ajuns să cred ca atât marius stan cât şi adamescu au tot interesul ca Oţelul să între in faliment şi urmele jafului făcut de ei să se şteargă...
In orice ţară normală, autorităţile, liga, federaţia s-ar sesiza, dar noi trăim in România...
Nu înţeleg cum de federaţia şi liga nu se implică când cluburi de tradiţie sunt pur şi simplu exterminate de aceşti mafioţi ? Nu e logic ca fără echipele fanion din oraşe cu tradiţie fotbalul românesc o ia in jos rău de tot ?
Cei ce conduc fotbalul, nu ar trebui să protejeze aceste cluburi, protejandu-si astfel şi competiţia ?

PROPUN SA FACEM O PETITIE CATRE NOUL SEF AL FEDERATIEI, RAZVAN BURLEANU, SA DESCHIDA O ANCHEETA SI SA CEARA INTERVENTIA DNA, IN CAZUL OTELULUI.
+7

schillaci

 •  
 •  

#14 bigsorin » 20-03-2014 19:27

Citez pe schillaci:
Am ajuns să cred ca atât marius stan cât şi adamescu au tot interesul ca Oţelul să între in faliment şi urmele jafului făcut de ei să se şteargă...
In orice ţară normală, autorităţile, liga, federaţia s-ar sesiza, dar noi trăim in România...
Nu înţeleg cum de federaţia şi liga nu se implică când cluburi de tradiţie sunt pur şi simplu exterminate de aceşti mafioţi ? Nu e logic ca fără echipele fanion sîn oraşe cu tradiţie fotbalul românesc o ia in jos rău de tot ?
Cei ce conduc fotbalul, nu ar trebui să protejeze aceste cluburi, protejandu-si astfel şi competiţia ?

PROPUN SA FACEM O PETITIE CATRE NOUL SEF AL FEDERATIEI, RAZVAN BURLEANU, SA DESCHIDA O ANCHEETA SI SQ CEARA INTERVENTIA DNA, IN CAZUL OTELULUI.

sunt pt petitie sa-i dam drumul
+3

bigsorin

 •  
 •  

#15 bogdanmihai » 20-03-2014 19:28

dar cine zicea ca a adus un investitor serios si ca lasa echipa pe mana cui trebuie? macar taci naibii, stane!
+1

bogdanmihai

 •  
 •  

#16 Tudor » 20-03-2014 19:43

Citez pe FaustinoDan:
Din scrisoarea asta adresata suporterilor eu inteleg ca primarul sau oameni apropiati lui au negociat sau chiar negociaza cu Adamescu dar actualul patron are pretentii exagerate. Vom apuca si noi odata zile linistite la Otelul?

Pai a zis ca nu are de gand sa preia clubul de unde o scoateti ca a negociat? De ce sa ascunda asa ceva?
−1

Tudor

 •  
 •  

#17 Dregan » 20-03-2014 20:21

Citez pe Johnny8:
Dar stan a uitat cand zicea Am adus investitori potenitiali?...sau atuncea nu stan era?? Asa sunteti uni de mielusei si prostiti de vb unui om care se cred primu din oras si nu face nimic pt echipa care tot asa zice ca o iubeste. Dar asa sunteti toti.....nu cred ca are cineva tupeu de la aceasta revista sa ii puna o intrebare lu Marele Mstan.

Johnny toti suntem furiosi, dar sa nu exageram. Daca nici noi, de la revista asta nu mai punem intrebari, atunci nu stiu cine o face...

Marius Stan e cel putin la fel de vinovat pentru situatia actuala. Daca tot e suporter ca noi, dupa cum zice, ar fi trebuit sa lase orgoliile la o parte si sa incerce sa recupereze echipa de la Adamescu ca doar tot el i-a dat-o, nu noi... Din pacate, noi suporterii nu putem decat sa stam sa privim acest spectacol horror cu echipa noastra in rol principal...
+3

Dregan

 •  
 •  

#18 Dregan » 20-03-2014 20:23

Citez pe schillaci:
PROPUN SA FACEM O PETITIE CATRE NOUL SEF AL FEDERATIEI, RAZVAN BURLEANU, SA DESCHIDA O ANCHEETA SI SA CEARA INTERVENTIA DNA, IN CAZUL OTELULUI.


Oricand. Noi vom ajuta cu publicarea pe site mai departe daca e nevoie.
+3

Dregan

 •  
 •  

#19 L_acier » 20-03-2014 20:24

N-o sa privesc prea mult. Mai astept sa treaca saptamana asta, poate si viitoarea poate chiar e interesat cineva sa cumpere.

L_acier

 •  
 •  

#20 vitzamina » 20-03-2014 21:00

Citez pe Johnny8:
nu cred ca are cineva tupeu de la aceasta revista sa ii puna o intrebare lu Marele Mstan. Ce a spus acum 2 ani si ceva .....

Eu cred ca lumea are tupeu sa intrebe. Ce te faci daca nu are tupeu sa raspunda ?
Nu trebuia de fapt nimeni sa il intrebe. Fusese comandat un audit...rezultatele stau intr-un sertar. De ce nu au fost prezentate macar concluziile ?
Si la o adica, primarul facebook, indragostit de mediul online, ar putea sa vada intrebarea ta si sa raspunda tot printr-o scrisoare deschisa. Oare crede ca nu e nimeni curios de ce s-a intamplat. Da de unde ?
+1

vitzamina

 •  
 •  

#21 schillaci » 20-03-2014 22:39

Citez pe Dregan:
Citez pe schillaci:
PROPUN SA FACEM O PETITIE CATRE NOUL SEF AL FEDERATIEI, RAZVAN BURLEANU, SA DESCHIDA O ANCHEETA SI SA CEARA INTERVENTIA DNA, IN CAZUL OTELULUI.


Oricand. Noi vom ajuta cu publicarea pe site mai departe daca e nevoie.


Poate ne ajuta baetii din Liga Suporterilor si de data asta. Intotdeauna comunicatele lor au fost redactate intr-un mod profesionist.
Eu cred ca avem un argument solid, Otelul este un brand important in fotbalul romanesc...federatia conduce fotbaul din Romania...fotbalul din Romania ar fi mai sarac fara Otelul ( ASTA E SIGUR )...Federatia Romana de Fotbal TREBUIE sa-si apere bunurile/patrimoniul !
+1

schillaci

 •  
 •  

#22 Jonathan Archer » 21-03-2014 09:03

WTF??? (P) El e JUCĂTORUL TURC de la DUNĂREA GALAŢI

Articol publicitar in Libertatea de ieri despre jucatorul Cenk de la Dunarea Galati. Intrebarea este cine la ce face reclama si cine a platit aceasta reclama? Cumva Preafericitul primar Marius Stan?

Sursa: libertatea.ro/.../...

In alta ordine de idei, Preafericitule Narcis Raducan, ti-a mai crescut inca o data nasul. Azi e vineri si Otelul tot nu s-a vandut, asa cum responsabil ne-ai anuntat luni noapte. Mai taie din ele, da-le dracu'. Ce pana mea!

Sursa: www.youtube.com/.../
+1

Jonathan Archer

 •  
 •  

#23 Eduard Ghintuiala » 21-03-2014 16:28

"pentru că Oțelul a însemnat totul pentru mine...."
Mai vede si altcineva in afara de mine timpul trecut folosit in aceasta declaratie?
Nu.... "inseamna", ci "a insemnat"!!!
Vorba lui Jonathan... WTF????
Un mincinos (stan) mai mare decit altii (narcisa, etc.)

Eduard Ghintuiala

Login sau crează cont pentru a comenta              |