STIRI Liga I Djumo a debutat la echipa mare

Bocar Djumo a debutat la OtelulBocar Djumo a debutat la OtelulÎn prelungirile partidei disputate de Oţelul la Astra Giurgiu, am avut parte de un nou debut în formaţia noastră, tânărul Bocar Djumo luându-i locul lui Victoraş Astafei. Atacantul din Guineea-Bissau (cu cetăţenie portugheză) a fost adus în iarnă ca împrumut de la Internazionale Milano, dar jucase până acum doar la satelitul Oţelul II. După ce l-a impresionat pe Ewald Lienen marcând două goluri în derby-ul judeţului Galaţi cu Sporing Lieşti, Djumo a fost convocat la echipa mare şi i s-a oferit şansa debutului în Liga I.
Jucătorul de 19 ani a fost împrumutat de la formaţia de renume mondial – Inter Milano. Dacă va da randamentul scontat, tânărul atacant ar putea fi cumpărat de Oţelul contra unei sume de sub 350.000 de euro, echipa noastră având opţiune de cumpărare la finalul împrumutului ca şi în cazul lui Giuseppe Prestia.
Bocar Djumo are 1,85m înălţime, o greutate de 75 de kg, este stângaci şi are cetăţenie portugheză, chiar dacă la origine este din Guineea-Bisau, aşadar el nu ocupă un loc de extracomunitar în echipă, la fel cum este şi cazul lui Goicoechea.
Tânărul atacant a fost disputat în trecut de mai multe forţe ale fotbalului mondial, Internazionale Milano, FC Barcelona sau Manchester United bătându-se pentru semnătura sa, prima formaţie având câştig de cauză. După ce a jucat mai multe meciuri pentru echipele U19 şi U20 ale milanezilor, unele dintre ele în The NextGen Series (o competiţie internaţională rezervată formaţiilor de tineret) a fost trimis ca împrumut la União Madeira, în cea de a doua ligă portugheză. Aici a debutat pe 17 august 2013 şi a strâns 158 de minute pe teren, marcând şi un gol contra echipei secunde a celor de la FC Porto.
Djumo Bocar este chemat în mod constant la naţionala U19 a Portugaliei, pentru care a şi marcat la Campionatul European destinat reprezentativelor de acest nivel!

Narcis Răducan: “Faptul că a debutat şi Bocar Djumo este un semn clar pentru toţi tinerii Oţelului că dacă se va observa progres în evoluţia lor, atunci vor fi promovaţi la echipa mare.”

Login sau crează cont pentru a comenta              |