LPF  a amendat drastic OtelulLPF a amendat drastic OtelulÎntr-o situație delicată a clubului, cu salarii neplătite pentru jucători și incertitudinea zilei de mâine, FC Oțelul a mai primit o lovitură. Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis ca gruparea roș-alb-albastră să fie amendată cu suma de 5.000 de lei pentru „scandări și lozinci rasiste ale suporterilor”, la partida pierdută de gălățeni, scor 0-1, cu Ceahlăul Piatra Neamţ.

Decizia a fost luată în baza art. 82.1 și 3, lit. B, raportat la art. 83.2.c și 54.2.6, după ce Comisia amânase cazul cu o săptămână. Cu toate acestea LPF a încadrat greşit incidentul, deoarece scandările respective puteau fi catalogate cel mult xenofobe şi nu rasiste...  
Galeria Oțelului a scandat în acel meci împotriva protestului maghiarilor din Ținutul Secuiesc. De altfel, arbitrul Sebastian Colțescu a oprit vreme de câteva secunde partida tocmai pentru ca observatorul de joc să-i înștiințeze pe oficialii gălățeni că dacă scandările nu vor înceta, atunci Oțelul ar fi pierdut partida la „masa verde”. Cluburile Steaua, Dinamo şi Universitatea Cluj au păţit-o şi mai rău, primind amenzi între 10.000 şi 30.000 de lei, pentru acelaşi tip de scandări în cadrul aceleiaşi runde.