STIRI Liga I DULCE VICTORIE!

FOTO: Razvan Chirnoaga / Suporteri si jucatori - mai uniti ca niciodata!FOTO: Razvan Chirnoaga / Suporteri si jucatori - mai uniti ca niciodata!Oțelul Galați – Concordia Chiajna 2-0(0-0)
Oțelul continuă să uimească, în ciuda problemelor fără precedent pe care le are de înfruntat. Cea mai recentă lovitură a fost dată tocmai în săptămâna cu cele mai grave probleme de până acum.

Cu jucătorii refuzând să intre în cantonament înaintea partidei, antrenorul șocat de ceea ce se întâmplă într-o țară ce se vrea civilizată și cu un patron al cărui frigider se umple tot mai mult pe zi ce trece, familia oțelară a reușit să obțină o victorie mare, mai dulce chiar decât numele jucătorului meciului.
Izbânda a necesitat multe lacrimi și sudoare, însă unitatea dintre jucători și suporteri, arătată la începutul partidei, atunci când cei 11 oțelari au venit să salute suporterii, a făcut ca țelul să fie atins în cele din urmă.
S-a debutat în forță, cu doua mari ocazii ale gazdelor, în minutele 3 și 4. Mai întâi șutul bine plasat de Lovin a fost respins, de la vinclul porții, de Rîmniceanu, iar la cornerul rezultat, unul dintre fundașii oaspeților a respins din fața porții.
În minutul 12 a fost rândul lui Mișelăricu să treacă pe lângă gol, șutul său din întoarcere trecând puțin pe lângă poartă. Replica oaspeților a venit de la Wellington, execuţia sa de la marginea suprafeței de pedeapsă fiind respinsă cu destulă dificultate de către Goicoechea(15’).
Sîrghi a semnat o nouă mare ocazie oțelară, acesta trimițând puțin peste după o centrare a lui Zaharia. Însă cea mai mare ocazie a primei părți i-a aparținut lui Mișelăricu, acesta trimițînd pe lângă poartă, după ce rămăsese singur cu goalkeeperul advers, după o pasă de excepție a lui Cooper.
Partea secundă a început furibund, tânărul Tudorie ratând două situații rarisime. Prima dată a trimis pe lângă de la numai 6-7 metri(47’), apoi lovitura sa de cap a fost respinsă de portar, mingea i-a revenit, dar a ratat ținta de la numai un metru(54’)!
Multitudinea de ocazii îi făcea deja pe suporteri să se întrebe dacă nu cumva suntem blestemați, însă nedreptatea din meciul cu Ceahlăul nu s-a repetat, pentru că nu au fost de acord gladiatorii oțelari.
În minutul 73, Milea a trimis o centrare ce părea prea lungă pentru a mai fi ajunsă de Zaharia, însă acesta din urmă a reușit să recentreze, iar Astafei, cu o săritură demnă de Serghei Bubka, a trimis mingea în plasă, spre bucuria celor 3000 de suporteri din tribune.
Lovitura de grație a dat-o autorul assistului de la primul gol. În minutul 76, Zaharia si-a dus adversarii cu… zăhărelul, a traversat jumătate din lățimea terenului și a expediat o torpilă de la 22 de metri, mingea oprindu-se în același colț lung ca și cu 3 minute în urmă.
A fost, de altfel, și ultima acțiune importantă a partidei, al cărei final a consfințit o victorie ce aduce puțină liniște în ceea ce privește partea sportivă. Rămâne însă de văzut dacă mai există cale de rezolvare și pentru celelalte probleme.
De remarcat o nouă evoluție bună a favoriților noștri, care par să crească de la meci la meci, și o premieră în acest sezon, primul gol marcat de Astafei la Galați, celelalte 3 reușite de până acum fiind reușite în deplasare.
Dacă aceasta ar fi o scrisoare, aș adăuga un post scriptum pentru a evidenția că, după destul de mult timp, noi suporterii, așa puțini câți am fost, am fost cu adevărat alături de echipă în momentele grele si s-a văzut, fraților! Comparați atitudinea noastră de la meciul cu Ceahlăul, când Astafei a fost huiduit de foarte mulți atunci când a fost schimbat, cu atitudinea din seara aceasta, când Tudorie a fost aplaudat de aproape toți, deși ratase inexplicabil două ocazii imense.

OŢELUL GALAŢI – CONCORDIA CHIAJNA 2-0(0-0)
Liga I - Etapa 25
Stadion “Oţelul”; Spectatori 3.000
Au marcat: Astafei 74’, Zaharia 76’
Oţelul: Goicoechea – Milea, Sîrghi, Prestia, Mişelăricu – Giurgiu, Lovin, Cooper, Zaharia (90’ Gavrilă) – Astafei (90’ Sevillano), Tudorie (65’ Henrique). Antrenor Ewald Lienen
Concordia: Rîmniceanu – Savin, Ioniţă, Papasterianos (66’ Bucurică) , Bambara - Roşu, Ispir – Onduku (76’ L.Ganea), Purece (59’ Da Costa) Serediuc - Wellington. Antrenor: Marius Şumudică
Cartonaşe galbene: Mişelăricu, Zaharia / Bambara, Roşu
Arbitri: George Găman (Craiova) – Iulian Radu (Bucureşti) şi George Neacşu (Câmpulung Muscel) - Sebastian Colţescu (Craiova), Viorel Flueran (Craiova)

Comentarii   
  •  
  •  

#1 lucigl » 29-03-2014 00:30

E superba poza asta . Daca era cadrul cu vreo 2 metri mai larg apaream si eu in ea .
Stie cineva de ce nu a jucat Marquinhos ?
+1

lucigl

  •  
  •  

#2 Dregan » 29-03-2014 09:04

Citez pe lucigl:
E superba poza asta . Daca era cadrul cu vreo 2 metri mai larg apaream si eu in ea .
Stie cineva de ce nu a jucat Marquinhos ?


Poate te regasesti aici: facebook.com/.../...

Marquinhos e accidentat

Dregan

  •  
  •  

#3 Eduard Ghintuiala » 29-03-2014 17:01

Salutari Bada!!!! Si bineinteles si lui Andrei!!! AStept cu nerabdare fiecare cronica de a ta!!! Ma face sa ma simt acasa, ma face sa ma simt pe stadion, sus la tribuna a 2a , pe mijlocul terenului!!! Doar otelarii plecati de acasa stiu cit de mult suferi sa vezi meciul pe o caragatza de laptop, in loc sa fii pe stadion!!! Mai ales ca am stat atitia ani la PS-uri, la doar citiva pasi de tribuna a 2a, linga celebrele garajuri care "il incurcau" pe (inca de pe atunci) mincinosul stan sa ne puna nocturna.... Doare cumplit sa nu fii pe stadion, sa nu poti sa fii la marsurile de protest ale fratilor Otelari, sa nu plingi si sa nu te bucuri la doar citiva metri de jucatori si echipa! Doar cronica ta imi aduc o parte din atmosfera de pe stadion!!! Edi

Eduard Ghintuiala

  •  
  •  

#4 Bada » 29-03-2014 17:49

Salut, Edi. Dupa cum s-a vazut, eu si jar ti-am pastrat loc la meci de fiecare data, Tura asta am cumparat 9000 de bilete ca sa fim sigur ca prinzi loc in caz ca vii :D Daca nu erati voi plecati din tara, fara 5000 de otelari nu aveam meci acasa. Se cunoaste si lipsa voastra.

Bada

  •  
  •  

#5 Aruon » 29-03-2014 18:18

Bravo baieti.Chiar ca dulce victorie.Felicitari baieti,felicitari Lienen!!!

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |