STIRI Liga I “Îmi este frică să nu rămânem fără fotbal în Galaţi”

Ilie HagiogluIlie HagiogluIlie Hagioglu, fostul director adjunct al Oţelului, actualul preşedinte al Comitetului Director de la Dunărea, a fost invitat la emisiunea Lider Sportiv de pe ProFM Galaţi, moderată de Mani Săvăstru şi Nic Constandache, şi a vorbit despre echipa Oţelul, dar mai ales despre războiul declaraţiilor dintre primarul Marius Stan şi administratorul special Lucian Ciofoaia.

Ilie Hagioglu este de părere că fotbalul gălăţean este în pericol şi declară că nu mai există nicio colaborare între Oţelul şi Dunărea, deşi el pusese la punct un proiect în sistem piramidal care se baza pe creşterea de tineri fotbalişti gălăţeni: “Fotbalul din Galați trece printr-o situație foarte delicată, îmi este tare frică să nu rămânem fără fotbal în oraş. Colaborăm foarte prost cu cei de la Oțelul. A picat acel proiect piramidal cu echipe satelit în primele trei ligi: Oțelul în Liga I, FCM Dunărea în Liga a II-a, Oțelul II în Liga a III-a. Voiam să creştem, în cele două centre, fotbalişti în propria pepinieră, deoarece cât am fost eu 5 ani la Oţelul s-au promovat jucători valoroşi. Au venit cei de la TNG şi au nenorocit această colaborare. A picat acest proiect şi, din păcate, iată că ambele cluburi au rezultate foarte proaste.”

În războiul dintre Stan şi Adamescu, fostul director adjunct al Oţelului îi ţine partea primului, afirmând că administartorul special Lucian Ciofoaia minte când spune că TNG a preluat clubul pe minus: “Eu sunt de acord cu spusele actualului primar, fostul preşedinte al clubului, Marius Stan. Spusele dumnealui sunt conforme cu realitatea. M-a surprins să citesc declaraţia d-lui Ciofoaia din Monitorul de Galaţi care contrazicea vorbele lui Marius Stan. Eu oameni mai mincinoşi ca aceştia de la TNG nu am mai văzut în viaţa mea. Mint cu o uşurinţă de te uiţi la ei şi te întrebi dacă nu cumva au dreptate. Cum poate zice d-l Ciofoaia că au luat clubul pe minus!? Cer şi eu organelor abilitate să se sesizeze şi să terminăm cu suspiciunile astea. Eu văd că ei mint în continuare cu o neruşinare… De altfel, au ameninţat foştii contabili, au luat actele, au dus echipa la Bucureşti. Din câte ştiu, ei din prima săptămână au luat 4 milioane din cei 7 rămaşi.”

Hagioglu a încercat să explice şi ce s-a făcut cu restul banilor din Champions League, precizând că fosta conducere a plătit mai întâi toate datoriile, iar apoi a lucrat la infrastructură, renovând din temelii bazele sportive din Galaţi: ”Unii zic că ar fi luat clubul peste 20 de milioane de euro din Champions League, eu vreau să le răspund celor care tot întreabă de banii ăştia. Eu zic că au fost până în 18 milioane de euro, iar acei bani s-au dus în reparaţiile stadioanelor, iar clubul a avut datorii imense. S-au refăcut suprafeţele de joc pe ambele terenuri: “Oţelul” şi “Ancora”. S-a schimbat şi gazonul sintetic de la “Siderurgistul”, plus două terenuri mai mici. Aşadar, când TNG a luat echipa, acei 7 milioane de euro erau în cont, ba mai mult Oţelul nu mai avea un leu datorie, plătise tot! Dacă vă aduceţi aminte, înainte de a da echipa, cei din Combinat au făcut un audit la sânge care a durat 5 luni de zile. Acum vine acest domn Ciofoaia şi spune că erau pe minus. Narcis a luat-o şi el la început pe politica lor, dar acum şi-a dat seama că e lată şi a început să spună adevărul. Prima mişcare a celor de la TNG a fost să dea jos reclama cu Consiliul Local şi Primăria. Pe mine nici nu ştiu pentru ce m-au demis. D-l Ciofoaia spunea că a vrut să facă o curăţenie în club, dar la momentul respectiv clubul era aşa de bine organizat cum nu cred că mai era vreo echipă în ţară! Aveam infrastructură, stadionul “Ancora” - o bijuterie, cu sală de sport, cu sală de forţă, stadionul “Siderurgistul” iarăşi renovat tot, cu sală de forţă, cele două terenuri de la “Oţelul”, plus sală de forţă, gazon nou, cu sistem de încălzire şi nocturmă, iar cei de la TNG îi condamnă pe cei care au făcut ceva pentru clubul ăsta. Eu vreau să văd ce au făcut ei. Terenurile arată din ce în ce mai rău acum, l-au dat afară şi pe administratorul bazelor, Gelu Popescu, unul dintre reprezentanţii de seamă ai fotbalului gălăţean, fără niciun motiv."

Fostul conducător din organigrama Oţelului se teme că acesta ar putea fi finalul Oţelului, deoarece clubul are datorii imense, către stat în special, pe care patronul Adamescu refuză să le plătească. El a confirmat ceea ce Dunărea Bătrână v-a anunţat şi anume că primarul Marius Stan a încercat să preia echipa, dar a refuzat să facă acest lucru când a văzut ce datorii sunt. De asemenea, Hagioglu a afirmat că cel mai mult au de pierdut suporterii oţelari, care nu mai înţeleg nimic din ceea ce se întâmplă, el afirmând că şi Narcis Răducan are o parte din vină aici, deoarece a realizat târziu ce se întâmplă şi a mers prea mult pe mâna celor de la TNG: “Mi-ar părea enorm de rău ca această echipă să dispară. Mi-ar părea rău să dispară fotbalul din Galaţi şi, la cum decurg lucrurile la momentul ăsta, spre asta ne îndreptăm. Cel mai mult mi-aş dori să vină cineva cu ceva constructiv, chiar şi aceşti domni care ne tot mint. Oţelul are probleme mari deoarece cei de la ANAF au făcut contestaţie la planul de reorganizare. Fiscul a câştigat procesul şi ar putea fi probleme cu licenţa. Aceşti domni de la TNG, pe unde au pus mâna praful s-a ales. D-l Ciofoaia spunea că dacă ar fi fost cei 7 milioane în conturi, atunci Combinatul n-ar fi dat echipa. Păi ArcelorMittal a anunţat cu mult înainte că nu se va mai implica şi voia să dea echipa. Iubitorii fotbalului, spectatorii, au ajuns într-o situaţie în care efectiv nu mai ştiu nimic din ce se întâmplă şi ce se va întâmpla. Pe undeva, aici a greşit şi Narcis care le-a cântat în strună, iar acum spune că nu ştie ce se întâmplă. E adevărat primarul a încercat recent să poarte discuţii cu cei de la TNG, dar voia ca echipa să fie adusă la zero din punctul de vedere al datoriilor. D-lui Adamescu nu i-a convenit asta, pentru că există nişte datorii imense, e vorba de 10-12 milioane de euro! Am hârtie scrisă în care ANAF-ul spune că are de încasat 243 de miliarde lei vechi de la club! Toate hârtiile sunt pe site-ul Tribunalului Bucureşti, acolo apare clar ce datorii sunt. E adevărat că, din această sumă, vreo 3 milioane sunt din trecerea de la convenţiile civile la contracte, dar clubul n-a făcut la timp contestaţie. Îmi doresc ca Oţelul să existe cât mai mulţi ani, pentru că dacă echipa există înseamnă că sunt şi bani ca formaţia să trăiască.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 marvasmar » 07-04-2014 09:37

Daca sunt 243 de miliarde lei vechi, asta inseamna 24,3 milioane RON, adica aproximativ 5,4 milioane euro. De unde a scos 10-12 milioane? Hotul striga hotii. De la Bors, continuand cu Stan si terminand cu Adamescu, toti sunt hoti si mincinosi. Vrea sa-mi spuna cineva ca a costat clubul tot ceea ce spune ca s-a modernizat dupa participarea in Liga aproximativ 17 milioane de euro(banii din Liga, televizari, publicitate si sponsori cheltuiti într-un an si jumatate)? Baliverne care le cred doar ei.
+3

marvasmar

 •  
 •  

#2 bigsorin » 07-04-2014 11:00

clubul nu avea datorii cand a fost dat lui adamescu numai 5 mil euro la fisc plus 1,5 mil euro catre coduban etc si normal ca esti cu stan ca doar el te tine la dunarea
+3

bigsorin

 •  
 •  

#3 Tudor » 07-04-2014 12:52

bla bla bla...n-am incredere in niciunul
+2

Tudor

 •  
 •  

#4 Viorel Craciun » 07-04-2014 14:49

saracul nea ilie ,ce om ! cum il doare pe el sufletul de Otelul ! a iesit la inaintare sa linga mana care i-a dat o paine la dunarea ! slab ca portar ,slab si ca om ! Ancora si restul enumerarilor facute deja pana la banii de dupa titlu ,dar sa consideram ca e batran si nu mai tine minte ...
+1

Viorel Craciun

 •  
 •  

#5 cry75 » 07-04-2014 16:00

ca fapt divers...
ziaruldeiasi.ro/.../...
sa fim seriosi, toti participa parca la un concurs : care reuseste sa fure mai mult si mai repede, iar acest domn sa nu tina lectii de moralitate ca nu e cazul

cry75

 •  
 •  

#6 mateuts37 » 07-04-2014 17:30

Bun, am inteles ca TNG a preluat clubul Otelul cu 7 mil euro in conturi. Intrebarea me este, cati vani au platit pentru club?? Ca doar nu au cumparat clubul, infeastructura, palmareaul si cei 7 mil din cont cu o suma mai mica decat cea din cont??? Ai cine au fost vanzatorii???

mateuts37

 •  
 •  

#7 radu_alex13 » 07-04-2014 17:42

S-a gasit cine sa vorbeasca......

radu_alex13

 •  
 •  

#8 jme9 » 07-04-2014 17:47

De azi si Mitica-i la "mititica".....mult nu mai dureaza si pune DNA-ul mana si pe domnul Stan, Adamescu si toti ceilalti din fotbalul romanesc care nu au facut altceva decat sa-l traga in jos!!!!

jme9

 •  
 •  

#9 Tudor » 07-04-2014 18:13

Citez pe jme9:
De azi si Mitica-i la "mititica".....mult nu mai dureaza si pune DNA-ul mana si pe domnul Stan, Adamescu si toti ceilalti din fotbalul romanesc care nu au facut altceva decat sa-l traga in jos!!!!

Sper totusi sa nu avem vreo supriza neplacuta si sa fie afectat palmaresul. In continuare cred ca acele ziare si acei oameni din fotbal ne-au hulit degeaba.

Tudor

 •  
 •  

#10 ZubaZ » 07-04-2014 18:14

Vrajeala in dreapta, vrajeala in stanga. La cat de mult au inceput sa vorbeasca toti, cred ca vine DNA si vor sa para baieti de treaba.

ZubaZ

Login sau crează cont pentru a comenta              |