STIRI Liga I Se destramă Oţelul la vară? Prestia dorit la Varşovia

Va activa Otelul clauza lui Prestia la vara?Va activa Otelul clauza lui Prestia la vara?Mai multe surse afirmă că cei din conducere nu-i vor putea ţine la echipă pe jucătorii veniţi în această iarnă, mai ales în condiţiile în care salariile nu se plătesc la timp la Galaţi.

În pauza din intersezon, la Oţelul au sosit mai mulţi fotbalişti interesanţi, cum ar fi portarul Goicoechea, francezul Tritz, mijlocaşul Lovin sau fundaşul central Giuseppe Prestia. Despre ultimul din această listă, Prosport afirmă că Legia Varşovia ar fi mai mult decât interesată să-l cumpere de la Parma şi Crotone, echipe ce-l deţin în coproprietate. Reamintim faptul că italianul de 20 de ani este împrumutat la Oţelul, echipa noastră putând activa clauza de cumpărare la vară, dar în condiţiile de acum e destul de greu ca acest lucru să se întâmple…
Giuseppe Prestia este o tânără speranţă a fotbalului italian, el activând în mai toate naţionalele de tineret ale Squadrei Azzura începând cu Under16 (6 meciuri), U18 (3 meciuri), U19 (7 meciuri) şi terminând cu U20, pentru care a evoluat o singură dată. Tânărul fundaş central şi-a început cariera la echipa Primavera a celor de la Palermo. În 2010 a fost promovat la echipa mare, dar nu a debutat în Serie A în cei doi ani în care a rămas aici, fiind o singură dată rezervă. În schimb a apucat să joace o dată în cupele europene pentru Palermo şi de două ori în Cupa Italiei.
În 2012 a fost împrumutat la Ascoli în Serie B, iar aici s-a bucurat de succes, evoluând în nu mai puţin de 25 de meciuri deşi avea doar 19 ani! A fost de 23 de ori titular şi a încasat 4 cartonaşe galbene şi unul roşu. Evoluţiile constant bune l-au adus în atenţia celor de la Parma, echipă  care-l deţine în coproprietate cu formaţia de eşalon secund - Crotone. În Serie B, la Crotone, a prins doar 6 meciuri, încălzind banca de rezerve în alte 11 ocazii. În trecut s-a zvonit că fotbalistul a fost monitorizat şi de către scouterii lui Manchester City!
Odată ajuns la Oţelul a devenit titular de drept şi a jucat în toate cele 7 partide de Liga I din 2014. A fost titular şi integralist în toate meciurile, chiar dacă evoluţiile sale au fost destul de oscilante până acum, intervenţiile de excepţie împletindu-se cu greşelile din jocurile cu Petrolul sau Dinamo şi arătându-ne un fundaş central solid, cu mare potenţial, dar bineînţeles încă lipsit de experienţă, datorită vârstei fragede. Jucătorul a declarat recent în presa din Italia că ar fi dispus să rămână chiar şi la Oţelul, dar având în vedere problemele financiare, probabil acest lucru este mai greu de realizat acum…

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Alexandru C. » 08-04-2014 16:03

Atunci la ce am mai adus jucatorii astia la echipa? sa ne batem joc de ei? nesimtire totala ce se intampla la echipa asta..parca suntem blestemati! :sad:

Alexandru C.

  •  
  •  

#2 Alexandru C. » 08-04-2014 16:34

Noi o sa avem 5 finale la rand, de 15 puncte din etapa a 29-a pana in etapa a33-a..meciurile cu Sageata Navodari, FC Botosani, ACS Poli Timisoara, FC Vaslui, Viitorul Voluntari..deci, vrem de la baieti, mobilizare generala pentru meciurile astea importante pentru a ramane si la anul in liga1..Forza Otelul! Lupta Galati! ;-)

Alexandru C.

Login sau crează cont pentru a comenta              |