STIRI Liga I Singuri împotriva tuturor

Zaharia si cu Popescu n-au putut opri dezastrul din a doua repriza cu DinamoZaharia si cu Popescu n-au putut opri dezastrul din a doua repriza cu DinamoEchipa noastră n-a jucat deloc rău în 2014, excepţie făcând a doua repriză cu Dinamo şi chiar dacă a strâns 10 puncte în acest an, este în continuare într-o situaţie foarte grea în clasament aflându-se la un singur punct de locul 15 retrogradabil. Mai mult, chiar dacă momentan ocupă poziţia a 13-a, dacă se va mai întâmpla ca rezultatele indirecte să ne fie potrivnice ca etapa trecută, atunci Oţelul poate ajunge chiar penultima în cazul unui rezultat prost cu CFR Cluj, locul 17 ocupat de Viitorul Constanţa fiind la doar două lungimi sub noi!


Cum a fost posibil acest lucru? E simplu… Chiar dacă Oţelul a reuşit 3 victorii şi un egal în 7 meciuri din 2014, contracandidatele nu s-au lăsat deloc mai prejos şi au câştigat partide pe bandă rulantă, echipele din partea de jos dominând anul 2014. Decisiv pentru noi a fost şi jocul cu Ceahlăul, pierdut prosteşte pe teren propriu, celelalte două înfrângeri, la Petrolul şi Dinamo, fiind oarecum de aşteptat. Un alt factor a fost turul dezastruos de campionat, în care s-au strâns doar 15 puncte, iar acum Oţelul trebuie să tragă din greu în retur pentru a mai putea salva ceva, cel puţin din punct de vedere sportiv.
Din păcate, rezultatele din ultima vreme arată cât de singuri suntem în Liga I, alte echipe având meciuri suspect de uşoare, în timp ce adversarii Oţelului din 2014 s-au luptat din răsputeri cu noi. Ca exemplu putem vedea victoria Viitorului de la Vaslui sau nonşalanţa cu care Astra a pierdut la Braşov. De partea cealaltă, adversarii noştri au venit mereu cu gânduri războinice la Galaţi, a se vedea Ceahlăul care a pierdut mai toate punctele puse în joc anul acesta în afara celor cu Oţelul!
Situaţia finaciară şi locul din clasament ne dau fiori, deoarece această combinaţie de factori nu a fost niciodată de bun augur pentru vreo echipă. Oţelul e pe 13, dar se află la un singur punct de locul 15 retrogradabil, ocupat de Universitatea Cluj. Pericolul este cu atât mai mare cu cât cei de la “U” au avantaj în meci direct cu noi (2-1; 0-1), iar acest criteriu devine primul care contează în caz de egalitate de puncte la finalul sezonului. Însă cel mai grav aspect rămâne faptul că celelalte echipe din partea de jos a clasamentului se bazează se pare pe tot felul de prietenii…
Nu ne rămâne decât să ne luptăm până la final, chiar şi singuri împotriva tuturor, mai ales că principalele contracandidate vor veni la Galaţi. Aşadar, vom muri sau vom izbândi pe mâna noastră, cum s-ar spune, de aceste rezultate depinzând dacă Oţelul va retrograda sau nu la cei 50 de ani de existenţă.
Acum, poate mai mult ca niciodată, e nevoie de aportul celor care încă mai cred în această formaţie şi a celor care spun că încă o mai iubesc. Oţelari veniţi la meciuri! La finalul sezonului poate fi prea târziu… 

Comentarii   
  •  
  •  

#1 pedro » 09-04-2014 15:12

cand faci figuratie cu dinamo si cu ceahlaul la ce sa te astepti? la divizia b frate.cum vrei sa moara pe teren cand ei is morti de foame deja.si ailalti care sunt la retrogadare sunt la fel , doar ca ai nostri sunt un pic mai pretentiosi.daca ei bat contracanditatele la retrogadare(ptr ca le avem pe teren propriu,sa vedem cine le mai ajuta), si bati pe cfr,ce mai vrei mai mult :sa-ti dea cineva puncte degeaba ? vrei sa joci , joaca tata , nu vrei sa joci ia exemplul lui racing santander , nu mai veni sa te plimbi pe teren.va mai mirati ca nu vine lumea la stadion.suporterii inca mai cred in ei , dar nu poti castiga daca nu faci pressing-ul pe care care il faceau ei cand vroiau sa joace.

pedro

  •  
  •  

#2 pepeman » 10-04-2014 10:58

Dregane, nu poţi blama adversarii pentru gândurile lor "războinice". Aşa se şi cuvine, ca fiecare competitor să lupte pentru victorie. Singurii vinovaţi pentru pierderea meciului cu Ceahlăul suntem noi. ASTA e problema noastră, nu felul în care joacă nemţenii împotriva altora. De altfel, şi noi am prestat într-un fel cu Concordia şi în alt fel, unul mai leşinat, cu Dinamo, de intră alde Viorel Crăciun la bănuieli. E normal, e fotbal şi nu robotică.

pepeman

Login sau crează cont pentru a comenta              |