STIRI Liga I Dorinel deplânge situaţia în care a ajuns Oţelul

Dorinel Munteanu, pe vremea cand Otelul mergea bineDorinel Munteanu, pe vremea cand Otelul mergea bineDorinel Munteanu, fostul antrenor al Oţelului, a intervenit telefonic la emisiunea Lider Sportiv de pe ProFM Galaţi, moderată de Mani Săvăstru şi Nic Constandache şi a vorbit despre echipa pe care a dus-o pe culmile succesului în 2011.
Tehnicianul este foarte mâhnit de felul în care a ajuns fosta campioană a României, care se bate acum la retrogradare şi are mari probleme financiare. “Munti” nu înţelege cum s-a putut întâmpla aşa ceva, mai ales că la momentul plecării sale erau speranţe că, odată cu schimbarea acţionariatului, formaţia va ajunge din nou acolo sus.

Antrenorul nu a primit bine nici vestea că fostul său jucător, Gabriel Alejandro Vigianti, ar putea demisiona din funcţia de director sportiv, explicând că problema nu este la argentinian, ci mult mai sus, la conducerea actuală.

Dorinel Munteanu: “Momentan sunt la Reşiţa. Din păcate, Oţelul s-a afundat tot mai mult în subsolul clasamentului. Va fi greu de acum încolo, dar cu susţinerea suporterilor,  Oţelul se poate impune în meciurile de pe teren propriu. Toată lumea spera ca după schimbarea acţionariatului, când de altfel m-am despărţit şi eu de Oţelul, clubul să facă un pas înainte, dar din păcate s-au făcut mai mulţi paşi înapoi. Sincer asta mă doare pentru că la Galaţi am trăit cele mai frumoase momente din viaţa mea de antrenor. Am câştigat un titlu, am participat în Champions League, dar lucrurile nu decurg bine în momentul de faţă. Cu Oţelul am obţinut o performanţă istorică pentru Galaţi, pentru club, pentru suporteri, pentru toată Moldova, deoarece suntem singura echipă din această regiune care s-a încununat cu titlul de campioană în decursul istoriei. Mai ţin şi acum legătura cu oamenii cu care am lucrat la Galaţi, chiar vorbesc săptămânal cu unele persoane. Îmi pare rău să aud că e posibil ca Viglianti să plece, el e un jucător care a pus foarte mult suflet la echipă. Noua lui postură, cea de director sportiv, i se potriveşte foarte bine, dar problema nu este la Vigli, pentru că lui îi ştiu bine caracterul, problema vine de la conducere! Momentan sunt în vacanţă. Sper să-mi găsesc angajament cât mai curând pentru că pauza a fost cam lungă pentru mine. Sunt ceva oferte, dar deocamdată toate campionatele sunt spre final şi trebuie să aştept probabil noul sezon. Iau în calcul orice posibilitate, atât din ţară, cât şi din afară, pentru că am nevoie să antrenez.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Hagi » 14-04-2014 16:58

Răzvan Burleanu anunţă rotunjirea bugetului FRF din fondurile UEFA şi FIFA: "Vom face toate eforturile să atragem aceşti bani"

Răzvan Burleanu a anunţat că va acorda foarte mare atenţie fondurilor pe care UEFA şi FIFA le pun la dispoziţie pentru investiţii

Preşedintele FRF spune că în perioada următoare bugetul forului pe care-l conduce va fi alimentat de finanţări venite de la UEFA şi FIFA. Cea mai mare a acest bani vor merge pentru înfiinţarea unor centre regionale de juniori, în dezvoltarea infrastructurii şi a fotbalului feminin.

Federaţia va încasa în 2014 suma de 1,6 milioane de euro de la UEFA prin programul HatTrick. "Fiecare federaţie naţională primeşte anual de la UEFA suma de 1.625.000 de euro prin mecanismul plăţilor de solidaritate. Direcţii către care se îndreaptă aceşti bani sunt: sume pentru tineret, fotbal în sală şi fotbal feminin - 250.000 de euro, sume pentru implementarea Cartei Grassroots - 100.000 de euro, sume pentru perfecţionarea antrenorilor şi arbitrilor - 100.000 pentru fiecare categorie, sume pentru bună guvernanţă - 100.000, contribuţie pentru departamentul de integritate - 25.000 de euro. Tot prin acest format de finanţare, UEFA pune la dispoziţia federaţiilor suma de 3 milioane de euro pe fiecare ciclu financiar de patru ani pentru dezvoltarea infrastructurii. Ultima tranşă pe care am accesat-o, peste 400.000 de euro, am redirecţionat-o către un alt proiect, mă refer aici la primul centru regional" , a spus oficialul FRF.

"De asemenea, vom mai atrage 250.000 de euro, bani care vor merge în mare parte către fotbalul feminin. Nu ne vom opri aici cu aceste investiţii. În perioada următoare vom încerca să atragem orice sursă de finanţare pe care FIFA şi UEFA ne-o pune la dispoziţie", a adăugat Răzvan Burleanu într-o conferinţă de presă.

Burleanu mai spune că bugetul FRF va primi sume consistente de bani după ce Liga Naţiunilor îşi va consuma primul sezon: "Naţionalele vor ceda drepturile TV şi pe cele comerciale către UEFA în cazul înfinţării Ligii Naţiunilor, care va deveni un fel de Liga Campionilor pentru naţionale. FRF are numai de câştigat în caz", a mai spus Burleanu.

La Congresul UEFA de la Astana, membrii forului continental au decis înfiinţarea Ligii Naţiunilor, o competiţie menită să înlocuiască meciurile amicale. Echipele naţionale vor fi împărţite în 4 ligi valorice, în funcţie de clasamentul coeficienţilor. În prima ligă vor evolua primele 12-14 cel mai bine clasate naţionale şi tot aşa.

Este Galatiul un oras atractiv ? Se va investi si la Galati oare ? Ramane de vazut si de asteptat....(avand in vedere ca avem fotbal de Liga 1, fotbal de Liga a II-a, fotbal de Liga a III-a, fotbal feminin de Liga a II-a cat si futsal de Liga I).

Hagi

  •  
  •  

#2 Johnny8 » 14-04-2014 20:41

Fratilor treziti-va.....trebuie sa facem ceva , nu sa stam cu mainile in san si sa ne uitam cum echipa noastra,campioana noastra se duce de rapa....Otelul nu se compara nici cu U Craiova , nici cu Farul Constanta , nici Poli Iasi, Poli Timisoara , Fc Arges sau Jiul Petrosani. Otelul este a noastra . Haideti Impreuna sa Salvam "OTELUL". Prin orice mijloace(fluturase,m edia,proteste) , trebuie sa punem presiune, hai sa dam dovada ca suntem Otelari Pana la Moarte si dincolo de ea tot cu Otelul.
+2

Johnny8

  •  
  •  

#3 viorel21 » 14-04-2014 21:04

Citez pe Johnny8:
Fratilor treziti-va.....trebuie sa facem ceva , nu sa stam cu mainile in san si sa ne uitam cum echipa noastra,campioana noastra se duce de rapa....Otelul nu se compara nici cu U Craiova , nici cu Farul Constanta , nici Poli Iasi, Poli Timisoara , Fc Arges sau Jiul Petrosani. Otelul este a noastra . Haideti Impreuna sa Salvam "OTELUL". Prin orice mijloace(fluturase,m edia,proteste) , trebuie sa punem presiune, hai sa dam dovada ca suntem Otelari Pana la Moarte si dincolo de ea tot cu Otelul.

Pe cine sa mai punem presiune acum? Deja nu mai e vorba de licenta, nici macar de salarii... E vorba de retrogradare. Eu cred ca vointa din partea baietilor ca echipa asta sa se salveze exista. Totul sta de aici inainte si pana in ultima etapa doar in bocancul jucatorilor !! :cry:

viorel21

  •  
  •  

#4 granata » 14-04-2014 21:05

Am preluat acest comentariu scris sub un articol din Viata Libera si cred ca acesta e cruntul si durul adevar.
"Sa ne amintim...otelul inainte de cistigarea titlului. o echipa frumoasa cu suporteri multumiti si rezultate bune in campionat, chiar si participari in cupe europene. sponsor principal MITTAL.se largeste baza sportiva, stadionul sintetic si se lucreaza la baza fosta ancora. o echipa respectata in romania. vine cistigarea campionatului si banii, vreo 20 milioane euro de la uefa. euforia de pa faleza, m.stan renunta la un salariu imens de la otelul pentru un salar de bugetar, primar al galatiului. cistiga pe imaginea, oare si banii otelului? imediat m.stan incepe un scandal monstru cu actionarii aia pe care i-a numit mittal-ul precum ca vor sa distruga clubul. MITTAL RENUNTA LA SPONSORIZARE. OTELUL chiar ca decade enorm, pe retrogradare. ziarul orasului in fiecare zi bate toba, lupta dintre primar si mafia actionarilor ce vor sa suga singele (banii) OTELULUI. d-l primar vine cu solutia de salvare, clubul sa fie preluat de prietenul sau, adamescu. se fac actele, nimeni nu mai stie ce bani mai sint sau NU in contul clubului. OTELUL nu pica. pare ceva mai bine dar acum intervine cearta mediatica intensa a primarului cu fostul sau prieten, adamescu. OTELUL iar intra la retrogradare, sint datorii de citeva milioane de euro cind acum 2 ani erau in cont 20 milioane. ziarul scrie zilnic ce patron josnic e adamescu. concluzia e ca m.stan este eroul principal in tot ce s-a intimplat la club dupa ce au intrat 20 milioane, bors, ungureanu, gatin, mocanu...adamescu...sint personaje ce trec dar m.stan ramine actor principal. eu cred ca OTELUL, din pacate, va retrograda si sportiv si se va desfinta si ca societate comerciala. asta ca sa nu mai fie vreodata o posibilitate de a cauta banii, 20 milioane de euro, disparuti intr-un an si jumatate. o bascula de bani. imi pare rau de OTELUL SI IMI DORESC ENORM CA CEI VINOVATI SA AJUNGA LINGA PRIETENII LOR DIN MAFIA FOTBALULUI, INDIFERENT CUM SE NUMESC. HAI OTELUL!!!!!!!!!!!!"
+1

granata

Login sau crează cont pentru a comenta              |