STIRI Liga I Cooper – simply the best

Armando Cooper trecand de un adversarArmando Cooper trecand de un adversarArmando Cooper a marcat primul său gol din Liga I în minutul 36 al partidei câştigate de Oţelul cu 2-0 la Mediaş, pe terenul celor de la Gaz Metan. Panamezul nu s-a mulţumit doar cu atât şi a reuşit dubla în minutul 68, finalizând perfect centrarea de efect a lui Lovin.
Cooper a demonstrat astfel că, deşi este un jucător cu toane, reprezintă clar tot ceea ce are mai bun Oţelul în acest moment. De altfel, într-un clasament al driblingurilor reuşite în Liga I, panamezul se situează pe un senzaţional loc 4, după Amorim (Astra Giurgiu), Lucian Sânmărtean (Steaua) şi Felipe Texeira (Petrolul Ploieşti), dar trebuie precizat faptul că Armando Cooper a început sezonul mai târziu, el sosind la Oţelul abia la finalul lunii septembrie şi debutând tocmai în etapa cu numărul 10.
Per total, jucătorul din Panama a strâns 17 meciuri în Liga I în tricoul roş-alb-albastru, mai exact 1379 de minute în care s-a remarcat ca fiind un fin dribleur, dar şi un pasator desăvârşit. În partida de la Mediaş, mijlocaşul a demonstrat că poate fi şi un bun finalizator, el înscriind fără prea mari probleme la ambele ocazii pe care le-a avut. Din păcate, faptul că este destul de indisciplinat i-a adus şi multe necazuri, el încasând în acelaşi joc cel de-al 7-lea său cartonaş galben din acest sezon şi fiind astfel automat suspendat pentru jocul capital cu Săgeata Năvodari de sâmbăta viitoare.
Armando Cooper este jucătorul lui Godoy Cruz, el fiind adus ca împrumut la Oţelul, lucru care ar trebui rezolvat urgent de către conducerea noastră prin achiziţionarea definitivă a jucătorului de 26 de ani!
Fotbalistul a făcut parte şi din naţionala statului Panama, pentru care a evoluat în 41 de ocazii marcând 3 goluri! Cooper (1.75m, 68 kg) joacă pe postul de mijlocaş ofensiv, în spatele vârfului, dar poate fi folosit şi în banda dreaptă sau mai retras ca închizător. El şi-a început cariera profesionistă în 2006 la Arabe Unido din ţara sa natală alături de care a câştigat de 3 ori campionatul panamez. Între 2006 şi 2011 a jucat de 105 ori pentru această formaţie, marcând 22 de goluri! A urmat firesc transferul la Godoy Cruz, în prima ligă argentiniană, unde a prins echipa în 33 de ocazii, în care a marcat de 3 ori. Pe lângă convocările la naţionala mare, Cooper are şi 14 meciuri (3 goluri) în reprezentativa U20, dar şi 5 jocuri (1 gol) pentru selecţionata U23 a statului Panama.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 bigsorin » 19-04-2014 13:47

Oţelul II - Sporting Lieşti 1-0
+2

bigsorin

  •  
  •  

#2 Aruon » 19-04-2014 15:33

Clar trebuie cumparat neaparat precum trebuie si Goicoechea si Prestia.Oare avem sanse sa ii avem definitiv?
+1

Aruon

  •  
  •  

#3 Tudor » 19-04-2014 15:37

Citez pe AlynAvaloh:
Clar trebuie cumparat neaparat precum trebuie si Goicoechea si Prestia.Oare avem sanse sa ii avem definitiv?

Intreaba-l pe Adamescu, desi am impresia ca o sa te intrebe cine sunt astia...
−1

Tudor

  •  
  •  

#4 bigsorin » 19-04-2014 16:08

ce avem trebuie pastrat si ar mai trebui un fundas central si un atacant si dubluri la fundasii laterali

bigsorin

  •  
  •  

#5 mateuts37 » 19-04-2014 20:11

Super baiatul ai chiar remarcau si comentatorii k este pe lucul intai la driblinguri. Personal il felicit, dar nu pricep in Pana-mea cum un fotbalist din Panama este la acest capitol peste tot fatza de ce avem in Romania.....

mateuts37

Login sau crează cont pentru a comenta              |