STIRI Liga I Fetele de la Oțelul mai au o şansă la promovare

Echipa de fete a FC Otelul GalatiEchipa de fete a FC Otelul GalatiEchipa feminină a clubului Oțelul a terminat primul sezon regulat din istorie pe locul trei. După ce miercuri Oțelul a remizat, 3-3, pe teren propriu cu Selena Constanța, joi, Viitorul Buzău a învins ultima clasată CSȘ Târgoviște și a devansat Oțelul în clasament.

Chiar dacă sunt la egalitate de puncte, câte 13, Viitorul a depăşit Oțelul după criteriul meciurilor directe. În confruntările Viitorul Buzău - Oțelul punctele au fost împărțite, însă golaverajul le este superior buzoiencelor. La Buzău, în tur, Viitorul a învins cu 11-3, iar în retur, la Galați, Oțelul a învins la limită cu 2-1.
Linia de clasament de la finalul sezonului regulat a ”oțelarelor” este: opt jocuri, patru victorii, un meci egal, trei înfrângeri, golaveraj 19-32. De menționat că în sezonul regulat fetelor de la Oțelul le-a fost anulată victoria cu 9-3 în faţa celor de la  Sporting Craiova, după retragerea echipei oltene. Sezonul regulat a fost câștigat de Universitatea Alexandria 21 de puncte, care a avut o singură înfrângere, la Galați, cu Oțelul. Pe doi s-a clasat Viitorul Buzău, Oțelul pe trei, Selena Constanța a terminat pe locul patru cu nouă puncte, iar locul cinci (ultimul) este ocupat de CSȘ Târgoviște cu un singur punct.

Play-off improvizat de FRF
La debutul Seriei Sud din Liga I au fost opt echipe, însă pe parcurs unele s-au retras, cum ar fi Sporting Craiova și FC Voluntari București sau au fost promovate în Superligă, cazul echipei Fair-Play București. Din cauza retragerilor/promovărilor și a numărului scăzut de meciuri disputate s-a luat decizia organizării unui turneu play-off. Aşadar, în faza a II-a vor juca primele patru echipe din cele două serii ale Ligii I. Din Seria Sud, pe lângă Oțelul, în play-off s-au mai calificat: Universitatea Alexandria, Viitorul Buzău și Selena Constanța. În funcție de locul ocupat la finalul sezonului regulat, echipele vor intra în turneul de promovare cu următorul punctaj: Universitatea Alexandria - locul 1, trei puncte; Viitorul Buzău - locul 2, două puncte; Oțelul - locul 3, un punct, Selena Constanța - locul 4, zero puncte. Meciurile din play-off se vor juca în sistem tur-retur. Programul echipei gălățene este:

TUR
Etapa I, duminică, 27 aprilie: Viitorul Buzău - Oțelul (11-3 și 1-2 în sezonul regulat);
Etapa a II-a, duminică, 11 mai: Selena Constanța - Oțelul (7-2 și 3-3 în sezonul regulat);
Etapa a III-a, duminică, 18 mai: Oțelul - Universitatea Alexandria (1-9 și 2-1 în sezonul regulat).

RETUR
Etapa a IV-a, duminică, 25 mai: Oțelul - Viitorul Buzău;
Etapa a V-a, duminică, 1 iunie: Oțelul - Selena Constanța;
Etapa a VI-a, duminică, 8 iunie: Universitatea Alexandria - Oțelul.

www.sportgalati.com

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Aruon » 22-04-2014 14:48

Succes fetelor!Ce-mi place echipamentul asta!

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |