Narcis RaducanNarcis RaducanDirectorul general Narcis Răducan a intervenit telefonic în cadrul unei emisiuni la Digisport anunţând că, în ciuda aparenţelor, se pregăteşte excluderea din campionat a Coronei Braşov, lucru care ar afecta grav poziţia Oţelului în clasament.

Echipa noastră a învins formaţia braşoveană de două ori pe teren, dar alte contracandidate s-au împiedicat, iar o eventuală scoatere din competiţie a “lanternei roşii” ar însemna ca ACS Timişoara şi Săgeata Năvodari, de exemplu, să câştige două puncte în plus!
Managerul Oţelului a trimis un avertisment către comisii să nu încerce deciderea retrogradatelor la “masa verde”, deoarece acest lucru ar fi un abuz.
Liga Profesionistă de Fotbal a ţinut să liniştească recent situaţia lansând un comunicat în care se afirmă că formaţia Corona Braşov nu va fi exclusă, dar Narcis Răducan a ţinut să tragă un semnal de alarmă spunând că are informaţii că se lucrează prin birouri la acest lucru.

Narcis Răducan: "Am informații că se pregătește excluderea Coronei și va fi un scandal monstru, pentru că se vor anula toate rezultatele. Este o decizie neregulamentară, o astfel de sancțiune trebuie aplicată după 90 de zile. Ar fi un scenariu negru ca în ultima săptămână de campionat să se întâmple așa ceva. Se forțează foarte mult pentru a se schimba configurația clasamentului. Ar fi un abuz și se va lăsa cu scandal foarte mare. Vreau să trag un semnal de alarmă, campionatul trebuie să rămână cel din teren."

Comunicat LPF: “Cu privire la speculaţiile privind excluderea echipei Corona 2010 Brașov. În ultimele zile s-a speculat prin intermediul mass-media posibilitatea ca echipa Corona 2010 Brașov să fie exclusă din campionat la data de 14.05.2014, măsura influențând în mod direct clasamentul actual al Ligii I. Speculaţiile sunt nefondate întrucât măsura excluderii echipei Corona 2010 Brașov din campionat nu poate surveni la data de 14.05.2014. Situația reală cu privire la această echipă este următoarea: La data de 07.05.2014, Comisia de Disciplină a FRF a sancționat clubul Corona Brașov cu măsura depunctării pentru neexecutarea unor hotărâri irevocabile în perioadă 28.03.2014 - 27.04.2014. S-a stabilit că următorul termen pentru analizarea executării de către Comisia de Disciplină să fie la 14.05.2014. La data de 14.05.2014, instanța disciplinară a FRF va putea constata, în cel mai rău caz, că au mai trecut 15 zile în care Corona 2010 Brașov nu a executat hotărârile irevocabile (dacă plățile corespunzătoare nu sunt efectuate de club). Astfel, clubul riscă să fie depunctat suplimentar pentru neexecutarea hotărârilor în perioada 28.04.2014 - 12.05.2014. Articolul 24.C, lit. c) din RSTJF este clar în acest sens și arată că sancțiunea depunctării se aplică timp de 90 de zile, după care echipa clubului respectiv va fi exclusă din toate competițiile. Astfel, la data ședinței din 14.05.2014, instanța disciplinară va putea constata, în cel mai rău caz, că hotărârile irevocabile nu au fost executate pentru o perioadă de 45 de zile, fără a putea dispune excluderea echipei Corona 2010 Brașov din campionat, întrucât termenul regulamentar pentru o astfel de sancțiune nu este împlinit. Totodată, excluderea clubului din Brașov nu poate interveni decât după încheierea ediției actuale a Campionatului Național Liga I, fapt ce nu mai poate influența rezultatele înregistrate de Corona 2010 Brașov în returul campionatului și, pe cale de consecință, clasamentul competiției.”