STIRI Liga I VICTORIA FOTBALULUI

Oțelul Galați – Viitorul Voluntari 4-1(0-0)
1 an de suferințe curmat de 8 zile magice, cam așa ar putea fi rezumat actualul sezon, cu un singur meci înainte de căderea cortinei. Victoria împotriva ACSului importat de Timișoara de la Recaș, izbânda de la Vaslui și 3 puncte salvatoare după o repriză fenomenală, în finala de la Galați, împotriva Viitorului lui Hagi, toate 3 reușite în preajma aniversării a 3 ani de la câștigarea titlului.

Și când te gândești că totul a început după o întâlnire cu suporterii, într-un moment în care echipa căzuse pe locul 17, și nu puțini erau cei care ne vedeau deja în liga secundă.
Finala de pe 16 mai, la 1 zi dupa istoricul 15 mai, a adus 10000 de gălățeni la partidă. Ar fi fost și mai mulți, dar n-au mai fost bilete, peluza Sud fiind închisă de la începutul anului. 10000 de inimi care au bătut la unison timp de 90 de minute.
Drumul spre izbândă a fost greu, foarte greu. În prima repriză oțelarii, apăsați de miza jocului, au fost ținuți în șah de tinerii lor adversari, mult mai proaspeți, unii ar zice ca și din cauza meciurilor mai relaxate de care avuseseră parte în etapele precedente. Bara lui Lazăr, din minutul 8, părea să anunțe dezastrul pentru echipa noastră. Iar veștile proaste au continuat. În minutul 26 s-a accidentat Prestia, cel care până atunci reușise să blocheze câteva acțiuni foarte bune ale adversarilor, iar în locul său a intrat Sipovic.
Pe final de repriză favoriții noștri au reușit să împingă jocul spre poarta adversă și au dat lovitura în prelungiri. Mitrea, care în minutul 40 primise galben pentru un fault dur la Marquinhos, ne-a făcut un frumos cadou, oprindu-l prin fault pe Sîrghi, plecat într-o cursă nebună spre poartă. Dubla galbenă i-a adus un meritat roșu și aplauze din tribune, însă nu trebuie ignorată contribuția lui Cristi, care și-a spălat toate păcatele din acest sezon, într-un moment în care echipa era la pământ.
Partea secundă a început cum nu se putea mai bine. Profitând de omul în plus, oțelarii au deschis scorul în minutul 47, atunci când Marquinhos a profitat de pasa cu pieptul trimisă de Henrique, a întrat în careu și a înscris cu în șut la colțul lung, de la 7-8 metri. Cu acest gol, Marqui a ajuns la cota 10 în acest sezon, consolidându-și poziția de lider în clasamentul golgheterilor echipei.
În următoarele 16 minute, elevii lui Lienen au mai înscris de 2 ori, punând capăt emoțiilor. Mai întâi a marcat Henrique din lovitură de pedeapsă, după un fault comis de Larie asupra lui Giurgiu(62). Oaspeții au pus mingea la centru, ai noștri au recuperat, Lovin a trimis o boltă în cros până la Zaharia iar ce a urmat poate fi rezumat într-un singur cuvânt-magie! Zaha a trecut de un adversar direct din preluare, a mai făcut 2 pași și, de la marginea careului, a trimis o torpilă aproape de vinclul porții, transformând stadionul într-un vulcan(63).
Spectacolul a continuat iar Cooper a făcut 4-0 cu o scăriță care a lovit și bara, după o acțiune excelentă a lui Popescu(86). Putea fi chiar 5-0, însă Marquinhos a trimis puțin pe lângă, de la 5 metri, după o centrare foarte bună a lui Zaharia. N-a fost să fie 5-0 dar s-a terminat 4-1, pentru că Axente a marcat așa zisul gol de onoare în minutul 90, la o neatenție a defensivei noastre.
Scorul final consfințește o victorie frumoasă, care a demonstrat că, și într-un fotbal românesc urât, corupt și fără viziune, fotbalul spectacol, fără omenii, practicat de Oțelul, poate învinge. Și mai important pentru noi, coroborat cu rezultatele celorlalte echipe, echipa noastră s-a salvat matematic, cu o etapă înainte de final, urmând ca ultimul meci să fie jucat doar pentru onoare și, de ce nu, pentru un loc mai bun în clasament, care ar aduce mai mulți bani din drepturile de televizare.
Nu ne rămâne decât să le mulțumim tuturor celor care au luptat cu omeniile unora, cu propriul ghinion și propriile greșeli și cu un patron hapsân, reușind ca, împreună cu noi, suporterii, să îndeplinească obiectivul într-un an promovat de conducere ca fiind aniversar.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Tudor » 17-05-2014 11:47

Foarte frumos! In schimb la inceputul ultimei fraze trebuie pus un "decat"..."Nu ne ramane decat..." :P
+2

Tudor

  •  
  •  

#2 Bada » 17-05-2014 12:21

Citez pe Tudor:
Foarte frumos! In schimb la inceputul ultimei fraze trebuie pus un "decat"..."Nu ne ramane decat..." :P

Da, asa este. O sa corecteze liliacul ala umflat cand ajunge acasa. Dregaaaaaaaaaaaaaaaa aaan! :D
+2

Bada

  •  
  •  

#3 Dregan » 17-05-2014 13:11

Citez pe Bada:
Citez pe Tudor:
Foarte frumos! In schimb la inceputul ultimei fraze trebuie pus un "decat"..."Nu ne ramane decat..." :P

Da, asa este. O sa corecteze liliacul ala umflat cand ajunge acasa. Dregaaaaaaaaaaaaaaaa aaan! :D

Ai noroc ca sunt fericit :D
+3

Dregan

  •  
  •  

#4 radu_alex13 » 17-05-2014 14:16

Sa vedem ce va fi din sezonul urmator!!
+1

radu_alex13

  •  
  •  

#5 Aruon » 17-05-2014 16:18

Felicitari baietilor,antrenoril or ,suporterilor si conducatorilor.Victoria e a noastra,a tuturor!!!A TUTUROR!!!FORZA OTELUL si sa ne auzim cu bine si in sezonul urmator!!!
+2

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |