sursa foto: presagalatibraila.comsursa foto: presagalatibraila.comOţelul a tremurat serios pe final de sezon şi chiar dacă a încheiat pe locul 10, salvarea de la retrogradare s-a produs cu doar o etapă înainte de terminarea campionatului. Din păcate, problemele financiare majore de la club, vor îndepărta mai toţi jucătorii importanţi de la club, unii fotbalişti fiind împrumutaţi, alţii la final de contract, iar unii au memorii pentru a deveni liberi! Zilele acestea vă vom prezenta întreaga listă a plecărilor şi nu putem începe decât cu cel mai important...

Armando Cooper a anunţat deja prin două mesaje pe pagina personală de facebook că nu va mai continua la Oţelul. Valorosul jucător panamez era împrumutat de la Godoy Cruz şi cel mai probabil va reveni la formaţia argentiniană. Echipa noastră are opţiune de cumpărare, undeva sub 300.000 de euro, dar din păcate aceasta nu va fi activată, fotbalistul fiind considerat prea scump de actuala conducere. În plus, chiar dacă spune că a fost o experienţă de neuitat la Galaţi, nici Cooper nu-şi mai doreşte să rămână, fiind sătul de faptul că a fost plătit din an în Paşti. Într-un interviu recent pentru Dunărea Bătrână, Armando declara că ar fi rămas, dacă cei din conducere şi-ar fi dorit asta cu adevărat. Odată cu el, ar putea pleca şi Diego Sevillano, jucător de asemenea împrumutat de la Godoy Cruz, dar care nu a dat randamentul scontat, find foarte rar folosit.    

Armando Cooper: „A fost o plăcere să fac parte din acest club şi să pot oferi tot ce este mai bun din mine în fiecare moment. Mulţumesc tuturor celor de la Oţelul pentru sprijinul acordat în fiecare moment, tuturor persoanelor care lucrează în club. Mulţumesc pentru încrederea primită, care m-a ajutat mult. Mulţumesc tuturor fanilor pentru susţinerea pe care am primit-o de când am venit. Mulţumesc celor ce au făcut posibilă sosirea mea aici, am întâlnit noi colegi şi prieteni. A fost o plăcere să joc pentru Oţelul Galaţi şi să dau tot ce am mai bun, dar acum trebuie să părăsesc clubul pentru că aşa este fotbalul şi cariera unui fotbalist. Vă îmbrăţişez cu mare drag.”

Armando Cooper este jucătorul lui Godoy Cruz, el fiind adus ca împrumut la Oţelul, în plin campionat şi debutând în octombrie 2013.
Fotbalistul a făcut parte din naţionala statului Panama, pentru care a evoluat în 41 de ocazii marcând 3 goluri! Cooper (1.75m, 68 kg) joacă pe postul de mijlocaş ofensiv, în spatele vârfului, dar poate fi folosit şi în banda dreaptă sau mai retras ca închizător. El şi-a început cariera profesionistă în 2006 la Arabe Unido din ţara sa natală alături de care a câştigat de 3 ori campionatul panamez. Între 2006 şi 2011 a jucat de 105 ori pentru această formaţie, marcând 22 de goluri! A urmat firesc transferul la Godoy Cruz, în prima ligă argentiniană, unde a prins echipa în 33 de ocazii, în care a marcat de 3 ori. Pe lângă convocările la naţionala mare, Cooper are şi 14 meciuri (3 goluri) în reprezentativa U20, dar şi 5 jocuri (1 gol) pentru selecţionata U23 a statului Panama.
La Oţelul, jucătorul din Panama a strâns 21 de meciuri în Liga I în tricoul roş-alb-albastru, mai exact 1692 de minute în care a şi marcat de 3 ori! S-a remarcat ca fiind un fin dribleur, dar şi un pasator desăvârşit, contribuind din plin la salvarea echipei noastre. Caracter rebel, a încasat nu mai puţin de 9 cartonaşe galbene în cele 21 de meciuri jucate!