Sergiu Costin - capitanul campionilorSergiu Costin - capitanul campionilorCel mai longeviv component al FC Oţelul Galaţi, Sergiu Costin a  încheiat contractul cu gruparea roş-alb-albastră, un angajament dus cu onoare pe toată durata celor 8 sezoane şi jumătate.

Cu banderola de căpitan pe braţul său, Oţelul a obţinut cele mai importante performanţe din istoria clubului: Titlul de Campioană, Supercupa României şi participarea în cea mai prestigioasă competiţie intercluburi din lume: UEFA Champions League. De asemenea, Sergiu a pus umărul la primul succes al unei formaţii româneşti în Cupa UEFA Intertoto şi implicit la prezenţa în preliminariile Cupei UEFA. Un jucător cu un caracter deosebit, atât pe teren, cât şi în afara gazonului, Sergiu Costin va rămâne în inimile noastre, iar numele lui va fi scris cu litere de aur în cartea de legende a Oţelului.
Ataşat şi recunoscător fanilor oţelari, Sergiu nu a uitat de ei nici acum la final, acesta luându-şi rămas-bun aşa cum a parcurs întreaga sa carieră: cu sinceritate, respect şi devotament. Iată mesajul său:
„Dragii mei,
Au trecut opt ani şi jumătate de când am semnat contractul cu echipa ce a devenit echipa sufletului meu. Au fost cei mai frumoşi ani ai carierei mele fotbalistice, ani în care am trăit sentimente unice alături de familie, de colegi şi de voi, suporteri minunaţi.
Vreau să vă mulţumesc din toată inima pentru felul în care m-aţi primit, m-aţi încurajat şi m-aţi făcut să ma simt un om important.
Mi-e greu să exprim ce simt acum când misiunea mea aici a luat sfârşit. Sunt mândru de ceea ce am realizat împreună cu voi.
Al vostru,
Sergiu Costin”