Dan Grigore AdamescuDan Grigore AdamescuPatronul Oţelul, Dan Grigore Adamescu, dă azi cu subsemnatul la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce ieri i-au fost percheziţionate firmele şi locuinţa, el fiind anchetat  în dosarul celor 4 judecători care ar fi primit şpagă pentru rezolvarea cazurilor de insolvenţă, numele echipei noastre apărând în anchetă din acest motiv.
“Miliardarul fără chip” a apărut la DNA în jurul ore 10.00 şi bineînţeles că nu a declarat nimic presei, de altfel el nescoţând un cuvânt până acum, în doi ani de când este patronul Oţelului.
Dosarul celor de la DNA cuprinde şi data de 10 iulie 2013, la care judecătorul Moldovan ar fi desemnat-o preferenţial pe Borza Monica Angela în calitate de administrator judiciar în dosarul privind insolvenţa SC FC Oţelul Galati SA:
 
Referat DNA: "La data de 10.07.2013 judecătorul sindic Moldovan Mircea a desemnat-o preferențial pe Borza Monica Angela în calitate de administrator judiciar în dosarul nr. 23900/3/2013 privind insolvența SC FC Oțelul Galați SA.
- la data de 10.07.2013, Moldovan Mircea i-a spus numitei Borza Monica Angela că în dosarul nr. 23900/3/2013 privind insolvența SC FC Oțelul Galați SA a amânat un termen de judecare pentru data de 04.12.2013, precizând că va soluționa „opoziţiile și problemele” ce vor apărea conform intereselor acesteia, reprezentantul ACTIV LICHIDATOR, reproșându-i judecătorului sindic că „se plânge” de singurul dosar pe care i l-a repartizat;
În scopul deschiderii ilegale a procedurii de insolvență a SC FC Oțelul SA, în dosarul nr. 23900/3/2013, în data de 02.09.2013 judecătorul Moldovan Mircea i-a comunicat numitei Borza Monica Angela că nu a lăsat la arhiva instanței dosarul menționat mai sus întrucât din documente ar rezulta că societatea a înregistrat în cursul anul 2012 un profit de 27 miliarde lei vechi, ceea ce ar putea declanșa un scandal de presă cu privire la faptul că a admis deschiderea procedurii falimentului la o societate aflată pe profit. Ca atare, judecătorul Moldovan Mircea i-a solicitat practicianului în insolvență să depună la dosar „concluzii scrise, nu datate, ca și cum ar fi fost la termen” care să conțină aspecte de natură a susține decizia de intrare în insolvență a societății menționate.
Borza Monica Angela a întocmit concluziile respective, după care a depus concluzii scrise la dosar din care rezultă că bilanțul existent la dosarul menționat a fost întocmit în mod eronat de către contabilii SC FC Oțelul SA."