STIRI Liga I Se repetă scenariul cu Steaua din 2002 ?

sursa foto: fotbalclubotelul.rosursa foto: fotbalclubotelul.roOţelul se află într-un moment de cumpănă, fără bani şi probabil foarte curând fără jucători, antrenori sau conducători cu doar 3 săptămâni înainte de reunire. Un moment asemănător s-a petrecut în anul 2002, când într-o criză financiară acută, preşedintele de la acea vreme, trădătorul Mihai Stoica, părăsea Oţelul fără nicio remuşcare şi lua cu el şi doi jucători de viitor: Boştină şi Ghionea!

În plus, el lăsa echipa într-o degringoladă totală, majoritatea fotbaliştilor devenind liberi de contract, deşi cu un an înainte se bătuseră chiar la titlu la un moment dat. Bineînţeles că formaţia noastră a retrogradat după un an absolut îngrozitor...
Acum, în 2014, Steaua ne dă din nou târcoale, iar de această dată atentează la antrenorul nostru, Ewald Lienen, dar la pachet cu acesta se pare că bucureştenii şi-i doresc şi pe portarul Mauro Goicoechea şi bineînţeles pe directorul general Narcis Răducan. De altfel, tehnicianul neamţ a recunoscut că a fost contactat de echipa din Ghencea şi spune că este disponibil, deoarece i s-a terminat contractul cu Oţelul. Lienen a mai afirmat că şi-ar fi dorit să continue la Galaţi, dar în asemenea condiţii acest lucru este imposibil.
Spusele sale au fost întărite de Narcis Răducan care a precizat că în cazul în care într-o săptămână nu se schimbă nimic, iar patronul Adamescu continuă să fie insensibil la dorinţele jucătorilor şi suporterilor atunci şi el va pleca. Directorul general a recunoscut că Steaua este o ţintă atractivă pentru el.
Tot acolo ar putea ajunge şi portarul Mauro Goicoechea căruia nu i-a fost activată clauza de cumpărare şi astfel Oţelul ar putea pierde un superportar, pe care l-ar fi putut avea gratis în curte. De asemenea, în condiţiile în care toţi cei mai de sus vor pleca, probabil vor urma şi restul jucătorilor, iar în acest mod vom ajunge exact în situaţia din 2002, dacă nimeni nu intervine. Iar după un asemenea scenariu, mai putem spera doar la justiţie Divină, pentru că de salvarea echipei nu mai poate fi vorba...

Ewald Lienen: "Dacă nu ar fi adevărat, nu aş mai vorbi despre asta. Mi-am terminat contractul cu Oţelul, a fost păcat că nu am putut continua. Aş fi vrut, dar toată lumea ştie ce s-a întâmplat acolo. Acum sunt deschis pentru orice, am spus şi după ultimul meci, cel cu Steaua, că sunt disponibil şi că mi-ar plăcea să lucrez în România. Sunt disponibil, sunt liber pentru orice club care vrea să mă contacteze. Nu este o confirmare, dar niciodată nu vorbesc despre astfel de lucruri, este unul dintre principiile mele, încerc să fiu corect şi serios. Omul cu care am lucrat cel mai îndeaproape a fost Narcis Răducan, avem o relaţie foarte bună, am lucrat foarte bine împreună, a fost frumos. Mi-ar plăcea să lucrez din nou cu el şi bineînţeles că am discutat în ultimele săptămâni sau luni despre viitor.”

Narcis Răducan: “Eu mi-aș dori să rămânem toți la Oțelul, s-a creat o anumită relație între noi. Nu zic că Lienen nu e onorat să fie ofertat de Steaua, dar eu știu că nu a fost nicio discuție concretă. Oricum, e liber să discute cu oricine. Nu e corect să comentăm despre asta, nu e corect față de suporterii noștri. Aici, toată lumea astapta să vadă ce se întâmplă cu Oțelul și așteptăm un răspuns în acest zile. Noi căutăm soluții să cotinuam în aceeași formulă la Galați. Dacă lucrurile nu merg bine, va trebui să ne găsim un alt loc de muncă, și atunci vom luă în calcul orice. Cu atât mai mult vom lua Steaua, pentru că este o țintă atractivă din toate punctele de vedere. Șansele să se rezolve lucrurile la Galați sunt la fel de pesimiste că și zvonurile.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 granata » 27-05-2014 08:59

Mutarea asta Narcis o programeaza de prin ianuarie, asa mia" soptit o pasarica".....La situatia care o avem la club doar o minune dumnezeiasca ne mai salveaza..
+2

granata

 •  
 •  

#2 Jonathan Archer » 27-05-2014 09:43

Otelul are garantati cel putin 1 milion de euro din drepturile TV dupa recent incheiatul campionat. Sa-i propuna Narcis penalului macar un imprumut, TNG sa dea acum un milion clubului pentru supravietuire pana la vanzare iar banii de la LPF sa intre in conturile lor cand vor veni. Schema asta s-a aplicat si se aplica peste tot in liga I, echipa poate supravietui pana la vanzare iar penalul nu pierde niciun euro. Daca nici schema asta nu e acceptata, e clar ca se doreste distrugerea clubului.
+1

Jonathan Archer

 •  
 •  

#3 fcogalati » 27-05-2014 10:13

Citez pe Jonathan Archer:
Otelul are garantati cel putin 1 milion de euro din drepturile TV dupa recent incheiatul campionat. Sa-i propuna Narcis penalului macar un imprumut, TNG sa dea acum un milion clubului pentru supravietuire pana la vanzare iar banii de la LPF sa intre in conturile lor cand vor veni. Schema asta s-a aplicat si se aplica peste tot in liga I, echipa poate supravietui pana la vanzare iar penalul nu pierde niciun euro. Daca nici schema asta nu e acceptata, e clar ca se doreste distrugerea clubului.

Schema ar fi fost buna in conditiile in care penalul ar fi lasat clubul cu mici datorii, astfel incat sa-si fi gasit usor un cumparator. Din pacate penalul a avut grija sa il ingenuncheze cu milioane de euro in datorii facute catre celelalte firme ale lui, datorii care sperie orice investitor de la noi. Doar vreun investitor arab, neamt sau unul pentru care nu conteaza vreo 10 milioane de euro ne mai poate salva acum.

fcogalati

 •  
 •  

#4 Jar » 27-05-2014 10:13

Capul sus otelari!!!
Orice se va intampla, fie ca e de bine sau rau, trebuie sa ramanem uniti si o sa se intoarca totul.
Am trait si momentul 2002, nu fara greutati, si am fost rasplatiti pt loialitate si iubire pt culori.
Sunt calm si raman aproape de echipa mereu si indiferent de liga, greutati.
Nu m-as simti tradat de Raducan si Lienen, pt ca nu sunt de-ai nostri, dar daca ar pleca si Vigli cu ei....mi s-ar rupe inima in doua.
+2

Jar

 •  
 •  

#5 forza_otelul » 27-05-2014 12:21

Raducan a adus antrenor si jucatori cu un nivel tehnic peste ce vedem de obicei la Otelul. Plecarea lor este o mare pierdere pentru echipa, dar sa fim seriosi nu sta nimeni in aceste conditii. Sunt profund dezamagit ca vor ajunge la oi, as fi preferat la orice alt club din Romania, dar nu la Stoaia. Asa ca le doresc sa-si rupa gatul acolo, desi sunt slabe sanse in privinta asta, oamenii chiar se pricep la ce fac :oops:

Pentru noi vin vremuri foarte grele, societatea care administreaza cel mai probabil va falimenta. In aceste conditii si clubul se va desfiinta ... Sa vedem la cine va ajunge pana la urma palmaresul si ce ganduri va avea cu el. Asta insa va lua cativa ani buni.

Ne-a facut-o Adamescu, cu siguranta ca este cel mai mare dusman al nostru !

forza_otelul

 •  
 •  

#6 ADYtza74 » 27-05-2014 12:43

Daca MMenegerul Stelei e putin retinut cu o alta treaba pentru ceva timp,trebuia un inlocuitor pentru 2-3 ani si de unde altul decat un fost stelist si cu ceva experienta si care mai vine la pachet si cu un staf tehnic de antrenori buni (si straini) care deja sunt acomodati cu Liga1.

ADYtza74

 •  
 •  

#7 Aruon » 27-05-2014 13:51

Chiar ca o minune ne va mai salva.Ne-am bucurat ca ne-am salvat de la retrogradare si acum murim din cauza unui patron care e neserios,distrugator ,nesimtit,spagar,ava r,tepar si lista ar putea continua.Cica noua era promisa de Marius Stan..noua era =era distrugerii
E trist tare.
Si cum sa mai aducem 20 jucatori daca pleaca cei de acum?Cine vrea sa mai vina la Otelul in situatia data?Doar de prin diviza a 3 ,a 4..:( :cry:

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |