STIRI Liga I “Într-o săptămână lucrurile se complică extrem de tare”

Narcis RaducanNarcis RaducanDirectorul general al Oţelul a vorbit cu îngrijorare despre ceea ce se întâmplă la Oţelul în aceste zile. Narcis Răducan spune că şi-ar dori să rămână, dar nu ştie dacă poate face asta în condiţiile precare actuale.

Managerul a comparat salvarea de la retrogradare cu un titlu de campioană şi crede că de aici înainte lucrurile sunt şi mai complicate, deoarece jucătorii vor să plece pentru că nu îşi primesc salariile, în timp ce antrenorul Lienen a plecat foarte supărat în Germania.
Narcis Răducan precizează că doar intervenţia patronului mai poate salva ceva, fiind nevoie de câteva sute de mii de euro, pentru ca situaţia financiară să fie dezamorsată. Directorul general nu crede că există un pericol de desfiinţare, dar zice că, în maxim o săptămână, Oţelul poate slăbi enorm prin plecarea întregului lot, a staff-ului tehnic, dar şi a celui administrativ.

Narcis Răducan: "Mi-aș dori să fiu și în continuare director general la Oțelul, pentru că am început acum doi ani un proiect. Am făcut pași importanți, chiar dacă echipa nu s-a menținut la nivelul pe care și-l doresc suporterii, dar trebuie spus că au fost condiții extreme de lucru. Am reușit să salvăm echipa de la retrogradare, cred că a fost echivalent cu câștigarea unui trofeu, la cât de greu a fost. Vreau să mulțumesc și antrenorilor care au trecut pe aici, chiar și lui Ionuț Badea. Am luat licența, ne-am salvat de la retrogradare și speram că lucrurile urmau să se limpezească. Din păcate, lucrurile sunt tot încurcate, dar încercăm să găsim soluții. Lienen a plecat în vacanță supărat pe toată lumea, cum de altfel suntem toți. Există un sentiment de frustrare pentru că după ce am terminat en-fanfare campionatul n-am reuşit să facem ceea ce trebuia făcut, adică să plătim salariile.
Nici eu nu am salariul la zi. Situația e instabilă, sunt 3-4 jucători cu opţiune de cumpăre pe care nu am activat-o. Sunt 16 jucători care și-au depus actele ca să devină liberi. Partea bună e că băieții au încredere în mine și așteaptă un semnal pozitiv pentru a continua la Oțelul, chiar dacă au actele depuse. Dacă se va continua, vor rămâne să lucrăm împreună. Dacă lucrurile nu merg bine însă, atunci trebuie să aducem 20 de jucători. Sunt extrem de preocupat, nici măcar n-am plecat în vacanță. Dacă nu găsim o variantă viabilă, trebuie să văd și eu ce fac cu meseria mea și mă gândesc la eventualele oferte. Mă bucur că numele meu este luat în calcul la Steaua sau de cei de la FRF. Deocamdată nu pot comenta, nu există o ofertă, au fost discuții amicale, având o relație bună cu cei de acolo. Ceva concret nu a fost şi mă gândesc deocamdată doar la Oțelul, mi-am câștigat salariul aici, mai puțin în ultima vreme, dar nu e corect să vorbesc deocamdată despre altceva. Zilele astea caut soluții să continuăm activitatea la Oțelul, cu 3-4 jucători noi am termina în primele 7 echipe, chiar dacă suntem în insolvență, dar ne trebuie un ajutor în această perioadă. Cu câteva sute de mii euro s-ar liniști apele, trebuie plătite 1-2 salarii la jucători și să dăm astfel un  semnal că vrem să continuăm împreună. Dacă nu, toți se gândesc la familia lor și îi înțeleg. Încă mai sunt șanse, dar dacă într-o săptămână nu se va găsi o soluție la Galați, lucrurile se complică extrem de tare. Nu cred că se poate să nu începem sezonul. Doar s-a luat licența am terminat la mijlocul clasamentului, există potențial de a se face bani din lotul jucători, avem potențial. Va veni și o sumă consistentă din drepturile TV, cam 700.000 de euro în această vară. Deci eu cred că Oţelul își poate duce mai departe activitatea. Dar ne trebuie neapărat suma asta să plătim salariile şi nu știu de unde ar putea veni dacă patronul nu ne ajută. Asta e incertitudinea la momentul ăsta. Am vorbit și cu alte două formații, dar nu vreau să arate ca o licitație pentru mine, pentru că niciodată nu am pus pe primul plan partea financiară. Sunt oameni care au apreciat munca mea aici în condițiile date. Multă lume m-a întrebat dacă a meritat să plec de la Steaua și să pierd aceste două campionate și participarea în UCL și spun că a meritat. Ce am învățat în acești doi ani și cum m-am călit nu putea să îmi dea Steaua, o echipă care câștigă totul, cu multe lucruri la dispoziție.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 surynam » 28-05-2014 11:31

Respect Narcis!

surynam

  •  
  •  

#2 whitesmith » 28-05-2014 12:15

Încă un model de urmat marca romanica...o mâna de oameni aşa cum sunt ei buni,răi mai cu calităţi mai fără îşi dau sufletul ca sa creeze şi să menţină modelul unei afaceri potenţial de succes şi vine unu , pune gheara pe ea sa distrugă, să termine, practic sa anuleze munca unor oameni. Bravo adamescule...cu a mic. Am mai trecut unu' pe listă la categoria: copii sa nu faceţi ca ei....încă odată, mă înclin şi mă rog sa nu mai aud in veci despre oameni de teapa ta.....

whitesmith

  •  
  •  

#3 alexdorutzu » 30-05-2014 02:24

Schumacher trebuie sa vina antrenor pentru ca a jucat bine echipa atunci cand a antrenato. Stie sa transmita jucatorilor cea ce vrea si sa ai motivulze sa joace.

alexdorutzu

  •  
  •  

#4 alexdorutzu » 30-05-2014 02:33

Sa vindem atunci un jucator pentru plata salariilor. Si daca crezi ca esti sincer si poti sa faci ceva pt echipa si ai idei ar trebui sa continui la Galati.

alexdorutzu

Login sau crează cont pentru a comenta              |