Unul dintre cei mai importanţi jucători din ultima perioadă, de la Oţelul, fundaşul central Cristian Sîrghi are oferte de la mai multe cluburi din Serie A, conform presei din Italia.
Jucătorul în vârstă de 27 de ani este legitimat la Oţelul din 2007, timp în care a depăşit limita de 100 de jocuri în tricoul roş-alb-albastru.

Pe 4 iunie, Sîrghi are şansa de a deveni liber de contract, în urma memoriului depus. Mai mult, fundaşul Oţelului a spus la finalul sezonului că nu mai e dispus să continue la Galaţi sub actuala conducere.
Printre echipele din Italia interesate de serviciile sale sunt Udinese şi Genoa. Conform presei din Italia, cele două cluburi au mai avut tentative de a-l transfera, preţul său stabilit de club fiind de 2 milioane de euro. În condiţiile în care va deveni liber de contract, Sîrghi devine o  ţintă excelentă de transfer pentru mai multe cluburi, atât din Italia, cât şi din alte părţi.
În trecut, Sîrghi a avut o ofertă de la Dinamo, pe care a refuzat-o la momentul respectiv, declarând că:  „pe mine mă interesează doar Oţelul”. Devenit campion cu gruparea roş-alb-albastră, cu mari contribuţii, Sîrghi a ajuns să fie neplătit cu lunile, deşi a rămas unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Liga I.
Altfel, pe 4 iunie, pe lângă Sîrghi, ar putea deveni liberi de contract şi Astafei, Marquinhos, Popescu şi Pungă.