STIRI Liga I Florin Lovin despre debandada de la Oţelul

Florin Lovin e socat de ce a gasit la OtelulFlorin Lovin e socat de ce a gasit la OtelulUnul dintre cei mai experimentaţi jucători ai Oţelului a vorbit cu cărţile pe faţă despre situaţia financiară precară de la formaţia roş-alb-albastră, despre patronul echipei, fanii oţelari sau situaţia de criză acută a clubului care se află pe marginea prăpastiei din toate punctele de vedere. Iată ce a declarat Lovin într-un amplu interviu:


“Suporterii Oţelului urăsc Steaua”  
“În primul rând aş dori să vorbesc cât mai puţin despre Steaua, încă sunt jucătorul Oţelului Galaţi, suporterii acestei echipe urăsc Steaua şi, din respect pentru fani, aş dori să vorbesc cât mai puţin de formaţia bucureşteană."

“Dacă nu se vrea performanţă să ni se spună”
"Sunt printre puținii care mai au contract cu Oțelul. Am doar un salariu restant și nici nu pot să-mi depun memoriu. Noi, jucatorii noi, ne-am încasat salariile odată cu cei vechi. Aşadar, cei care erau deja aici au 4 salarii restante şi noi doar unul. Eu trebuie să mă prezint la echipă pe 12 iunie. Sper ca până atunci lucrurile să fie clare pentru că orice jucător vrea să ştie din timp ce se va întâmpla. Dacă lucrurile se vor strica şi nu se mai vrea performanţă ar fi bine să ni se spună ca să ne putem găsi echipe din timp, pentru că timpul e scurt va începe Cupa Ligii pe 18 iulie, campionatul nou pe 26 iulie şi, practic, nu avem vreme de pierdut. Pe data de 10 iunie se va ajunge la 5 salarii restante pentru jucătorii vechi. Din câte ştiu eu peste 60 la sută din jucători și-au depus memorii. E o situaţie foarte ciudată, cu jucătorii aflați la final de contract nimeni nu a discutat, dacă se doreşte prelungirea sau nu. Singurul om care ar putea face asta ar fi Narcis, dar el e într-o poziție ingrată, pentru că nu depinde partea financiară de el. Lucrurile de la o zi la alta se tot amână."

“E un dezastru din punct de vedere al infrastructurii”
"Eu mi-am asumat asta, când am venit aici, pentru că Narcis nu putea să-mi garanteze ca îmi voi primi toate salariile la timp, dar am fost forţat într-un fel să revin acasă şi nu-mi pare rău sub nicio formă, pentru că am demonstrat tuturor că nu sunt un jucător mort. Mulţi se întrebau dacă mai pot sau nu, mai ales că veneam din liga a doua a Austriei. Mă bucur că am avut un sezon foarte bun, cel puţin în plan persoanal, am reuşit să salvăm echipa deşi au fost momente grele. Mi s-a spus că joc mai bine de când am revenit în România, chiar Emil Grădinescu se mira când comenta meciul cu Timişoara că mă vede driblând. Nu aveam nici mingi să ne antrenăm, nici echipament. Au fost condiții grele. În comparatie într-un oraş de 7000 de locuitori la Mattersburg în Austria, unde eram eu, aveam 7 terenuri de antrenament si multe alte facilităţi. Pentru mine a fost un șoc să constat că un club care acum doi ani şi jumătate juca în Liga Campionilor a ajuns în situația asta. E un dezastru din punct de vedere al infrastructurii."

“Îi voi fi recunoscător lui Ewald Lienen toată viaţa”
"În primul rând i-am mulţumit lui Ewald Lienen pentru că m-a scos puţin din jungla românească. El a fost antrenorul care m-a luat la Munchen şi îi datorez multe pentru că acolo m-am transformat şi ca om şi ca jucător, am dobândit altă mentalitate şi pentru asta îi voi fi recunoscător toată viaţa. El când se hotărâse să vină în România m-a sunat să mă întrebe ce îl aşteaptă aici, iar în acelaşi timp mă sunase Narcis Răducan să nu fiu prea exact, să nu-l sperii. Pot să zic că l-am minţit un pic, l-am ajutat mai mult pe Narcis. I-am zis lui Ewald că e un club cu probleme, dar i-am spus şi că patronul e unul din cei mai bogaţi din România şi că acest lucru ar trebui să conteze pentru că are potenţa financiară să facă plăţile la echipă. Pentru Lienen a fost o experienţă frumoasă totuşi. Eu personal am încercat mereu să mă duc la echipe care mă doresc cu adevărat şi care într-un fel îmi garantau un loc de titular. În ultimii 3 ani de zile am jucat, cred, în 95% din meciuri."

“Am solicitat ca patronul să vină să avem o discuţie"
"Patronul nu a venit niciodată la echipă. Eu, personal, când ne aflam într-un moment de criză, pe penultimul loc, chiar am solicitat ca patronul să vină să avem o discuţie să schimbăm ceva la echipă, să dea un salariu sau să dea un bonus, pentru că echipa aceasta a jucat fără nicio primă de meci şi e greu să joci fără salariu, fără nimic. Erau jucători care, neluând niciun ban, au ajuns să nu aibă cu ce să vină la antrenament. Lucruri foarte urâte... Asta am încercat să-i explicăm mai departe lui Narcis, iar Narcis d-lui Ciofoaia care este mâna dreaptă a d-lui Adamescu. Voiam ca patronul să vină şi să avem o întâlnire. Mereu mi s-a spus că sunt treburi mai importante de făcut decât să vină să vorbim."

“Suntem favoriţi la retrogradare”
"În primul rând dacă ar veni un nou investitor acesta ar trebui să plătească toate salariile restante şi să construiască o echipă nouă, de la zero, pentru că jucătorii care şi-au depus memorii vor să plece liberi, să scape de aceste condiţii urâte şi nu e cel mai simplu să formezi o nouă echipă. Dacă începe campionatul suntem unii din favoriţii la retrogradare având în vedere că retrogradează 6 echipe.

“Am fost foarte surprins de câtă lume iubeşte Oţelul [...]Fanii ar trebui să primească ceva înapoi”
Eu am fost foarte surprins de câtă lume iubeşte clubul Oţelul. Am văzut asta de la prima zi de antrenament, apoi la prezentarea lotului într-o sală arhiplină şi cred eu că e un lucru care să pună patronii acestei echipe pe gânduri şi anume faptul că am avut în total 22.000 de spectatori la ultimele două meciuri. Fotbalul e un fenomen social cu siguranţă în Galaţi, iar aceşti fani ar trebui să primească ceva înapoi. Din păcate, ei nu primesc decât griji şi mulţi au senzaţia că echipa se va desfiinţa."

“Dacă se vor strica lucrurile aici, probabil Narcis va pleca la Steaua”
"Pentru mine, dacă Narcis pleacă e un semnal clar că această echipă nu mai are niciun viitor. Gradul de suportabilitate este foarte ridicat, nu cred că mai poate îndura nici el mult această situaţie. Acum două zile am vorbit cu Ewald. Mi-a zis ca nu a vorbit cu nimeni concret, sunt mai mult zvonuri. El nu mi-a spus că există sau nu o ofertă... Mi-a zis că mulţi oameni din jurul lui vorbesc, dacă ar fi interesaţi sau nu... Până în acest moment, din punctul meu de vedere, n-a fost contactat de nimeni de la Steaua."

« Ewald îmi spunea cât e de greu să antrenezi jucători care nu sunt plătiţi »
"Liga I de astăzi mi se pare mult mai slabă faţă de cea care era în momentul când am plecat eu. Au disparut multe echipe de tradiţie ca Timişoara, Craiova, Piteştiul, Rapid, Dinamo are probleme. Practic, de câţiva ani, echipele mici profită de aceste probleme, se strecoară în prima ligă şi apoi se desfiinţează. Asta afectează calitatea campionatului, vin puţini oameni la stadion şi nu se întrevăd lucruri bune în viitor. Am discutat mult cu Ewald în această perioadă şi îmi spunea cât e de greu să antrenezi jucători care nu sunt plătiţi, pentru că e greu să ii motivezi, dar a avut capacitatea şi talentul să vorbească cu fiecare în parte şi să-i explice că, dacă nu te antrenezi 100% şi nu joci la capacitate maximă nu o să-ţi mai primeşti banii niciodată. Singura şansă e să pleci cu fruntea sus, să salvezi echipa şi poate aşa îi vede altă formaţie în vederea unui transfer. Îmi doresc din tot sufletul să rămân la Galaţi şi să facem performanţe mult mai bune decât anul acesta. Pe data de 4 iunie li se vor da deciziile la jucătorii care şi-au depus memoriu, dar până atunci nu îşi pot face planuri de transferuri."

“Trebuie să fim atenţi cu salariile exorbitante la aceşti puşti”
"Tudorie şi Zaharia sunt doi jucători apropiaţi mie, Tudorie e chiar colegul meu de cameră, iar Zaharia a beneficiat de vorbe bune către antrenor din partea mea, l-am recomandat mereu. Ewald mi-a cerut părerea de multe ori, am avut o colaborare bună. De aia m-a şi adus la Galaţi, ştia ce fel de jucător sunt şi şi-a dorit o colaborare cu mine la un nivel chiar mai mare decât cel dintre antrenor şi jucător. Tudorie nu cred că ar trebui să se gândeasca la partea financiară pentru că eu până la 22 de ani am jucat pe 2 milioane de lei vechi pe lună! Orice jucător îşi doreşte bani mulţi, dar pe termen lung sunt avantajaţi cei care pornesc de jos. Vă dau un contraexemplu: Ochiroşii a venit la 17 ani la Steaua, avea 5000 de euro salariu şi a ajuns ca la 22-23 de ani să nu mai ştie nimeni nimic despre el. Dacă ar fi avut un salariu rezonabil, poate aprecia acei bani şi nu-şi pierdea capul prea repede şi ajungea mai sus. Deci trebuie să fim atenţi cu salariile exorbitante la aceşti puşti."

“Investitorii fug, legile nu ajută sponsorii echipelor, taxele sunt foarte mari”
"Mie mi se pare incredibil că echipele din România nu pot strânge un grup de investitori ca să joace măcar la un nivel modest. Toţi investitorii fug, probabil că legile sunt făcute în aşa fel încât să nu ajute prea mult sponsorii echipelor, taxele sunt foarte mari... Dacă nu se vor schimba aceste lucruri şi să fie puţin mai flexibile legile vizavi de sponsorizările echipelor, atunci vom avea din ce în ce mai puţine formaţii. Mulţi oameni din fotbal se declarau nemulţumiţi de acest sistem cu 14 echipe, dar eu cred că, dacă vom continua aşa, atunci 14 echipe sunt prea multe. După mine e bine dacă rămân şi 10 echipe, dar acele echipe să plătească jucătorii la timp, să aibă un sistem de dezvoltare cu centre de copii şi juniori şi atunci poate vom spera la mai mult. Avand în vedere că sezonul ăsta am terminat pe 10 s-ar putea spune că scăpăm aşa şi la anul. Lucrurile se vor complica puţin pentru că o echipă care va avea un start de sezon prost va fi candidată certă la retrogradare. Cred eu că va fi foarte greu, chiar şi pentru echipele mari să se menţină şi cred că vom avea surprize mari."

“Victor Piţurcă a avut o problemă personală cu mine!”
"Am un mare regret că nu am fost convocat niciodată la naţională, dar am avut ghinion să fiu contemporan cu Victor Piţurcă, iar asta m-a împiedicat! A avut o problemă personală cu mine pe care nu am putut să o înţeleg. A fost un moment în care toti mijlocaşii centrali au fost accidentaţi sau suspendaţi şi tot nu m-a luat... Nu am avut nicio discuţie cu el, a fost întrebat de mai multe ori de ziarişti dacă nu era cazul să mă convoace, iar el spunea că sunt jucători care-i plac şi cei care nu-i plac. În aceşti ultimi ani de carieră îmi doresc să stau cât mai departe de accidentări şi vreau să joc la un nivel bun şi la o echipă care să îşi propună mai mult decât salvarea de la retrogradare. Nu mă bate gândul să mă duc în Arabia. Am avut multe ocazii să plec în Rusia, Ucraina sau Arabia pe bani mult mai mulţi, dar având doi copii mici am preferat să stau aproape de familie şi să am un salariu decent şi o viaţă frumoasă. Unul din principiile mele de bază este să am linişte în familie.”   

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Steel Dany » 02-06-2014 12:09

RESPECT FLORIN LOVIN! Sper sa se aseze lucrurile bine, si sa fii capitan la echipa asta, fiindca asa trebuie sa arata unul.

Steel Dany

  •  
  •  

#2 Lost » 02-06-2014 15:38

Chiar isi merita banderola de capitan, respect Lovin. ;-)

Lost

  •  
  •  

#3 bogdan64 » 02-06-2014 17:38

Respect Lovin! Mult succes in continuare, sper ca apele sa se limpezeasca si sa ramai alaturi de Otelul si de suporterii sai!

bogdan64

Login sau crează cont pentru a comenta              |