STIRI Liga I ACS Timişoara insistă pentru locul Oţelului

Otelul a invins Timisoara in meci directOtelul a invins Timisoara in meci directDeşi au retrogradat pe teren, ba chiar au încheiat pe locul 16 la egalitate cu penultimul loc, timişorenii cer(şesc) cu insistenţă Federaţiei Române de Fotbal să retrogradeze Oţelul, pentru a face loc fostei formaţii din Recaş în Liga I din sezonul următor!

Preşedintele bănăţenilor, Ioan Timofte, afirmă pentru a nu ştiu câta oară în ultimele săptămâni că echipa gălăţeană trebuie trimisă în Liga a II-a, bazândus-e pe problemele cu legea pe care le are patronul clubului de la Dunăre, Dan Grigore Adamescu. De data aceasta, el vine şi cu un aşa-zis precedent, amintind de felul în care a retrogradat FC Argeş Piteşti în 2009. Ce nu spun însă timişorenii este faptul că acel caz nu seamănă deloc cu cel al Oţelului, patronul piteştenilor din acele vremuri umblând la arbitri pe parcursul sezonului respectiv, lucru dovedit şi urmat în mod logic de retrogradarea echipei sale.
La rândul său, directorul general Narcis Răducan spune că deşi nu are cunoştinţe juridice poate afirma că acel caz invocat de ACS Timişoara nu seamănă deloc cu cel al Oţelului. Managerul gălăţenilor plusează prin faptul că UEFA a explicat recent că ar trebui să primeze mereu criteriul sportiv, iar aici nu mai încape nicio îndoială de valoare, deoarece formaţia noastră a terminat pe 10, iar ACS Timişoara pe 16.
Ioan Timofte (preşedinte ACS Timişoara): „Nu am nimic cu oamenii din Galaţi, ori cu munca acelor jucători, dar nu fac altceva decât să ridic Federaţiei o temă de lucru. Vorbim de campionatul 2008/2009... În momentul în care Cornel Penescu a fost arestat preventiv pentru fapte care au avut legătură cu activitatea sa la FC Argeş, echipa a fost retrogradată, locul piteştenilor fiind luat de Gaz Metan Mediaş, o grupare care din punct de vedere al clasamentului terminase sub linie. Eu găsesc firesc ca şi acum dacă domnul Adamescu va fi arestat preventiv şi unul din capetele de acuzare va fi legat de intrarea Galaţiului în insolvenţă, oficialii fotbalului românesc să ia o măsură similară. Aştept ca FRF să ia atitudine şi să pedepsească Oţelul.”
Narcis Răducan: „Nu cunosc exact speţa şi nici nu am studii juridice de natură să îmi permită să dau verdicte. Oricum, mie nu mi se pare că ar exista similitudinea pe care o invocă timişorenii între FC Argeş 2008/2009 şi Oţelul 2013/2014, dar mai multe nu comentez. Ce vreau eu să spun e că mi s-ar părea normal ca munca depusă de jucători şi staff-ul tehnic să fie respectate, iar criteriul sportiv să primeze, aşa cum de altfel recomandă şi forul european.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Jonathan Archer » 06-06-2014 17:13

Milogii de la Recas vor ramane doar cu rusinea cersetorilor, nu exista nicio posibilitate legala ca Otelul sa fie retrogradat din cauza problemelor lui adamescu.
In primul rand, nu exista nicio similitudine cu cazul FC Arges, atunci Penescu a cumparat arbitri pentru mentinerea in prima liga, penalul a facut multe dar asta nu. Ar fi si culmea nu, ca adamescu sa dea bani arbitrilor cand el nu-si plateste propria echipa? In al doilea rand, in cazul insolventei ilegale iar nu exista deocamdata probleme. Chiar daca patronul este anchetat penal si arestat, o sa sune ciudat sa spun asta dar pana nu e judecat si condamnat exista prezumtia de nevinovatie.

Riscul exista doar din interior, in cazul in care nu se gasesc cat mai repede banii pentru functionarea echipei.

Acum ca a ajuns la mare ananghie, poate ii vine penalului mintea la loc. Cu o investitie consistenta la Otelul si cu rezultate bune poate demonstra ca nu a dorit falimentarea echipei prin insolventa ilegala si isi mai poate spala imaginea publica facuta tandari acum. WTF, la ce iti serveste sa ai 900 milioane de euro in cont daca toata lumea te face hot? Cine mai face afaceri cu firmele tale daca toti te cred bandit?
+1

Jonathan Archer

 •  
 •  

#2 bogdan64 » 06-06-2014 17:29

De acord cu tine! Nu toata lumea cunoaste ca Adamescu e patronul Otelului. Cred, ca mai multa lume stie ca Astra Asigurari e a lui Adamescu. Cine mai face asigurari la Astra?

bogdan64

 •  
 •  

#3 MariusCosmin » 06-06-2014 17:58

Citez pe Jonathan Archer:
WTF, la ce iti serveste sa ai 900 milioane de euro in cont daca toata lumea te face hot?

Nu are 900 de milioane in cont ... Are si el ceva milioane cash , dar majoritatea sunt proprietati .

MariusCosmin

 •  
 •  

#4 Tudor » 06-06-2014 20:43

Si de ce sa fim retrogradati? Pai daca am intrat ilegal in insolventa inseamna ca trebuie sa ne scoata si ca avem bani pentru liga 1. Eu asa gandesc, nu cunosc toate aspectele. Din contra, inainte echipele care intrau in insolventa nu luau licenta pentr primul esalon.

Tudor

 •  
 •  

#5 mychellynho » 07-06-2014 13:11


mychellynho

 •  
 •  

#6 mychellynho » 07-06-2014 13:12


mychellynho

 •  
 •  

#7 Aruon » 07-06-2014 17:53

Dupa ce ca au retrogradat sportiv vor sa ne ia locul..cat tupeu..Oricum nu au sanse.Diferenta de la cer la pamant de cazuri.Presedintele lor e cam naiv.

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |