Otelul a invins Timisoara in meci directOtelul a invins Timisoara in meci directDeşi au retrogradat pe teren, ba chiar au încheiat pe locul 16 la egalitate cu penultimul loc, timişorenii cer(şesc) cu insistenţă Federaţiei Române de Fotbal să retrogradeze Oţelul, pentru a face loc fostei formaţii din Recaş în Liga I din sezonul următor!

Preşedintele bănăţenilor, Ioan Timofte, afirmă pentru a nu ştiu câta oară în ultimele săptămâni că echipa gălăţeană trebuie trimisă în Liga a II-a, bazândus-e pe problemele cu legea pe care le are patronul clubului de la Dunăre, Dan Grigore Adamescu. De data aceasta, el vine şi cu un aşa-zis precedent, amintind de felul în care a retrogradat FC Argeş Piteşti în 2009. Ce nu spun însă timişorenii este faptul că acel caz nu seamănă deloc cu cel al Oţelului, patronul piteştenilor din acele vremuri umblând la arbitri pe parcursul sezonului respectiv, lucru dovedit şi urmat în mod logic de retrogradarea echipei sale.
La rândul său, directorul general Narcis Răducan spune că deşi nu are cunoştinţe juridice poate afirma că acel caz invocat de ACS Timişoara nu seamănă deloc cu cel al Oţelului. Managerul gălăţenilor plusează prin faptul că UEFA a explicat recent că ar trebui să primeze mereu criteriul sportiv, iar aici nu mai încape nicio îndoială de valoare, deoarece formaţia noastră a terminat pe 10, iar ACS Timişoara pe 16.
Ioan Timofte (preşedinte ACS Timişoara): „Nu am nimic cu oamenii din Galaţi, ori cu munca acelor jucători, dar nu fac altceva decât să ridic Federaţiei o temă de lucru. Vorbim de campionatul 2008/2009... În momentul în care Cornel Penescu a fost arestat preventiv pentru fapte care au avut legătură cu activitatea sa la FC Argeş, echipa a fost retrogradată, locul piteştenilor fiind luat de Gaz Metan Mediaş, o grupare care din punct de vedere al clasamentului terminase sub linie. Eu găsesc firesc ca şi acum dacă domnul Adamescu va fi arestat preventiv şi unul din capetele de acuzare va fi legat de intrarea Galaţiului în insolvenţă, oficialii fotbalului românesc să ia o măsură similară. Aştept ca FRF să ia atitudine şi să pedepsească Oţelul.”
Narcis Răducan: „Nu cunosc exact speţa şi nici nu am studii juridice de natură să îmi permită să dau verdicte. Oricum, mie nu mi se pare că ar exista similitudinea pe care o invocă timişorenii între FC Argeş 2008/2009 şi Oţelul 2013/2014, dar mai multe nu comentez. Ce vreau eu să spun e că mi s-ar părea normal ca munca depusă de jucători şi staff-ul tehnic să fie respectate, iar criteriul sportiv să primeze, aşa cum de altfel recomandă şi forul european.”