Gabriel Giurgiu pleaca definitiv de la GalatiGabriel Giurgiu pleaca definitiv de la GalatiAşa cum se ştia deja de ceva vreme, contractul căpitanului Gabriel Giurgiu expiră la sfârşitul lunii, iar conducerea şi jucătorul nu vor mai ajunge la o nouă înţelegere. Mijlocaşul central se află momentan în vacanţă la Cluj şi ar putea semna cu Universitatea, formaţia care l-a şi dat Oţelului în urmă cu 7 ani.

Jucătorul de 31 de ani afirmă că ar mai avea varianta de a da curs unor oferte din afara ţării, cert fiind doar că nu va mai reveni la Oţelul... Conducerea noastră i-a făcut o ofertă pe bani mai puţini mijlocaşului în această iarnă, pe care fotbalistul a refuzat-o.
Originar din Cluj-Napoca, Gabi Giurgiu a sosit prima oară la Galaţi în anul 2007, el semnând apoi cu Rubin Kazan după numai un an şi aducând 500.000 de dolari în contul clubului de la malul Dunării. A revenit la Oţelul în 2008, ca împrumut, şi apoi în 2009 definitiv, sosind gratis de la echipa din Rusia! Fotbalistul a mai evoluat în cariera sa la Universitatea Cluj, timp de 7 sezoane, pe vremea când aceasta se afla în Liga a II-a. Per total a strâns 193 de meciuri în tricoul roş-alb-albastru, marcând 16 goluri şi fiind o prezenţă constantă ca titular în toate competiţiile în care a fost angrenată echipa noastră. De asemenea, numărul 29 pe tricou de la Oţelul, are două prezenţe în naţionala României din postura de component al formaţiei gălăţene. A fost campion şi supercampion cu Oţelul în 2011, plus titular de drept în cele 6 jocuri disputate de echipa noastră n Champions League.

Gabriel Giurgiu: "Deocamdată sunt acasă la Cluj împreună cu familia, unde îmi petrec vacanţa. E adevărat, contractul îmi expiră pe 30 iunie şi aştept oferte. M-au abordat mai mulţi suporteri în Cluj, însă nu m-a sunat încă nimeni de la Universitatea ca să fiu sincer. Eu sunt liber de contract, totul depinde de ei. În cazul în care nu s-ar concretiza nimic în străinătate, pentru că ar fi ceva interes de afară, e clar că Universitatea ar reprezenta prima opţiune pentru mine. Repet, trebuie să mă şi contacteze cineva. Dacă se doreşte performanţă din acest sezon, vă daţi seama că mi-ar face plăcere. Am înţeles că ar fi existat o discuţie, însă nimic concret. Sunt dispus să vorbim direct. Nu cred că mai poate fi vorba de vreo prelungire, în condiţiile de acum de la Oţelul. Mi s-a propus ceva în iarnă, dar nu am acceptat. Însă a fost o perioadă bună pentru mine. Am câştigat titlul cu Dorinel Munteanu şi Supercupa României, chiar a fost plăcut la Galaţi.”