STIRI Liga I Florin Burhală ar putea fi posibilul viitor acţionar la Oţelul Galaţi

Florin BurhalaFlorin BurhalaLucian Ciofoaia, administratorul special al Fotbal Club Oțelul Galați a anunţat recent acordul de colaborare și consultanță cu Aspen Alpine Management Pty Ltd din Australia pentru servicii de consultanță și management sportiv pentru întreaga activitate fotbalistică a clubului, în vederea alegerii unor soluții eficiente și construirii unei strategii fezabile pentru sezonul competițional 2014-2015.

După realizarea unui audit sportiv şi pregătirea clubului în vederea participării în următorul sezon competițional urmează procesul de preluare a clubului de către un grup de investitori în fotbalul internațional, cu care Oţelul poartă negocieri.
Informaţiile disponibile online despre Aspen Alpine Management Pty Ltd sunt foarte puţine, în schimb despre BMA Lawyers şi Melbourne Victory FC se găsesc mult mai multe informaţii. Studiind datele despre companiile menţionate în comunicatul oficial ne atrage atenţia un nume românesc din conducerea companiilor australiene. Este vorba de Florin Burhală, un avocat australian de origine română, în vârstă de 46 de ani, plecat legal din România cu acordul lui Nicolae Ceauşescu în 1988. El este directorul firmei de avocatură australiană BMA Lawyers precum şi director & acţionar la Melbourne Victory FC.
Ar putea fi vorba de o simplă coincidenţă, dar originea română şi implicarea în fenomenul fotbalistic din Australia ar putea indica că Florin Burhală poate să fie în fruntea grupului de investitori din fotbalul internațional, cu care Oţelul poartă negocieri, conform declaraţiilor lui Ciofoaia.
Contul oficial de twitter al lui Florin Burhală confirmă afecţiunea acţionarului de la Melbourne Victory FC pentru Oţelul Galaţi printr-o postare din 20 mai cu îndemnul "Hai Oţelul!", copmpletată de un răspuns la întrebarea ce caută pe stadion: “Am venit să support Oţelul! :-) Și să-l văd pe Georgievski cât de prost e! Si chiama blestemul Australian!”. Avocatul a fost pe Arena Naţională la meciul Steaua - Oţelul din ultima etapă din Liga I. Postarea poate fi văzută aici
Mai multe detalii despre Florin Burhală aici

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Viorel Craciun » 13-06-2014 10:14

este mai mult decat aveam pana acum ,adica NIMIC ! este o speranta ,iar in situatia noastra trebuie sa ne agatam de orice ... :roll:

Viorel Craciun

 •  
 •  

#2 Viorel Craciun » 13-06-2014 10:16

apropos , vine si momentul cand jucatorii vor veni sa se roage sa fie primiti la OTELUL si nu invers ca pana acum ?

Viorel Craciun

 •  
 •  

#3 cameleon » 13-06-2014 10:55

Dupa felul in care s-au comportat la aducerea jucatorilor si a lui Lienen, adica tacere totala pana la semnatura, tind sa cred ca treburile sunt aproape aranjate.Acum nu ne ramane decat sa asteptam sa vedem ce se intampla!
In alta ordine de idei, am inteles ca in jurul datei de 15 ar urma sa intre prima transa din drepturile de televiziune, vreo 14 echipe avand nevoie de banii astia pentru cantonamentele din vara.Cred ca e vreo legatura cu amanarea cazurilor de judecat pe data de 18. S-ar putea ca la ora aia sa nu mai aiba ce judeca daca le baga vreo doua, trei salarii!
−1

cameleon

 •  
 •  

#4 cameleon » 13-06-2014 11:01

In conditiile de mai sus, cu venirea austalienilor, e posibil sa avem fundas dreapta australian? :))
−1

cameleon

 •  
 •  

#5 Lost » 13-06-2014 11:04

Suna bine, sa vedem ce se va intampla.

Lost

 •  
 •  

#6 romeo » 13-06-2014 12:08

pai si Narcis? unde este? cu ce se mai ocupa?a plecat? la viitorul?

romeo

 •  
 •  

#7 Tudor » 13-06-2014 12:51

Suna interesant, dar trebuie sa avem rabdare pana la eventualele confirmari.

Tudor

 •  
 •  

#8 Jonathan Archer » 13-06-2014 14:48

Am avut dreptate, Florin Burhala e viitorul patron al FC Oţelul Galaţi!

"Mulţi îmi spun că sunt nebun! Mai vedem." - Florin Burhala

Analiza mea de aseară a fost corectă şi planul iniţial al conducerii echipei Oţelul a fost devansat în urma dezvăluirii numelui lui Florin Burhala. Presa centrală a preluat informaţiile noastre iar ziare.com i-a luat astăzi un interviu, în exclusivitate.

Planul avocatului australian pentru Oţelul are 3 planuri:
- Faza iniţială de stabilizare a clubului presupune pregătirea echipei pentru noul campionat (cu tot ce implică - jucători, antrenori, cantonament şi relaţii cu toate părţile care au un aport pentru club şi aici mă refer la fani, autorităţi locale, LPF şi FRF), precum şi o evaluare în detaliu a situaţiei financiare actuale a clubului.
- Faza a doua, cea mai lungă, presupune stabilizarea financiară a clubului şi scoatere din insolvenţă.
- Ultima fază va fi cea de preluare a clubului de la Adamescu. Burhala a evitat să spună dacă va prelua pachetul majoritar de acţiuni, precizând că totul va depinde de succesul primelor două faze ale procesului.
Avocatul australian a evitat să spună bugetul clubului Oţelul în noul sezon pentru a nu da informaţii competitorilor şi a afirmat că s-a întâlnit cu Narcis Răducan pe care îl apreciază pentru profesionalismul său şi dedicaţia lui pentru club. Foarte important, Florin Burhala spune că nu-l cunoaşte, nu s-a întâlnit niciodată şi nu are nicio afacere cu Adamescu. La final, investitorul australian afirma că în zece zile putem să discutăm în detaliu despre echipa noastră.

"Să fim siguri că nu dispărem ca şi club la 50 de ani şi vom prinde (nu eu!) aniversarea de 100!" - Florin Burhala

Interviul integral îl puteţi citi aici ziare.com/.../...
+3

Jonathan Archer

 •  
 •  

#9 Arkan » 13-06-2014 14:58

Greu de zis patron, mai bine administrator. El nu va aduce (neaparat) bani ai lui, ci va identifica surse de finantare, va face un plan pe termen scurt sa incepem campionatul si sa avem o echipa macar decenta, cu sanse de indeplinire a obiectivului..

Imi place modul in care pune problema si tind sa am incredere in cineva care zice ca a venit din Australia sa "support" Otelul!
+1

Arkan

 •  
 •  

#10 Jonathan Archer » 13-06-2014 15:30

Lăsând la o parte puţin stilul jurnalistic de a scrie, mie îmi place tipul şi îmi inspiră încrederea că poate reuşi. Dacă a reuşit el, prin intermediul prietenilor săi afacerişti din Australia, să-l convingă pe Nicolae Ceauşescu să-i acorde libertatea de a pleca din România atunci sunt convins că poate reuşi să transforme şi Oţelul. A făcut la fel în Australia, a preluat clubul Melbourne Victory FC "pe roşu" cum zice el, l-a făcut campion în Australia şi a şi investit în club. În plus, dacă aţi remarcat, spune că şi-a mutat copii cu şcoala pentru un an în România. Asta spune ceva, să-ţi muţi familia tocmai din Australia în condiţiile în care Adamescu a făcut mutarea inversă de la Galaţi la Bucureşti cu sediul clubului. Îmi place şi aversiunea lui faţă de Steaua iar mesajul ăla cu 100 de ani pentru Oţelul m-a uns pe suflet. Iar dacă reuşeşte în primele două faze ale proiectului, a lăsat clar să se înţeleagă că va învesti în clubul nostru.
Pare că a ieşit soarele şi pe "strada noastră". Deocamdată timid dar plin de speranţe pentru noi, "copiii" Oţelului.

Jonathan Archer

 •  
 •  

#11 cameleon » 13-06-2014 15:59

Astazi e 13 si cu inca 10 zile s-ar face cam 23, ma insel eu sau e data reunirii lotului?
O sa vedem ce va fi, pana atunci doar presupuneri, barfe si can-can-uri!
Daca e adevarat, oricat ar parea de straniu, TNG-ul face pasii care trebuie, o sa vedem in continuare...

cameleon

Login sau crează cont pentru a comenta              |