STIRI Liga I Vin banii la băieţi!?

Liga Profesionista de FotbalLiga Profesionista de FotbalOţelul e într-o criză acută de lichidităţi, dar blocajul financiar ar putea fi stopat de mâine când ar trebui să intre prima tranşă din drepturile TV. Mai mult, Liga Profesionistă de Fotbal vrea să se asigure că banii primiţi de cluburile în insolvenţă, precum Oţelul, vor fi folosiţi imediat pentru plata salariilor. Asta ar însemna că echipa noastră ar putea stopa şi exodul de jucători, fotbaliştii noştri plecând pe capete din cauza restanţelor. În plus, Sîrghi, Marquinhos, Astafei, Dan Popescu şi Pungă ar putea rămâne legaţi de Oţelul, dacă îşi vor primi salariile, ei având memorii pentru a deveni liberi de contract, cazul judecându-se mâine la comisii.


Echipa noastră a terminat pe locul 10 sezonul recent încheiat, ceea ce înseamnă că îi revin aproximativ 1,5 milioane de euro din drepturile TV. Suma respectivă vine în două tranşe, jumătate acum şi jumătate în pauza de iarnă, mai exact în ianuarie 2015. Aşadar, formaţia noastră ar putea primi mâine 750.000 de euro, bani suficienţi pentru a plăti salariile restante şi pentru a intra în cantonament în străinătate ca să poată începe campionatul următor în condiţii decente spre normale. În plus, după ce se va stabili şi oficial la TAS că FC Vaslui este retrogradată, banii care i se cuveneau fostei echipe a lui Porumboiu, aproximativ 2,5 milioane, vor fi împărţiţi îm mod egal echipelor din Liga 1, asta însemnând încă 140.000 de euro, din care jumătate vor fi primiţi probabil în această vară.

Justin Ştefan (secretar general LPF): "Ca element de noutate, referitor la cluburile în insolvenţă, banii vor fi eliberaţi doar după ce va exista o discuţie între specialiştii Ligii şi administratorii judiciari. Asta pentru a ne asigura că banii din drepturile TV ajung la creditori şi mai ales la jucătorii de fotbal şi nu în alte părţi. Vrem şi noi să vedem care sunt planurile de reorganizare aprobate de judecătorul sindic. Nu există niciun comision, niciun contract de consultanţă sau altceva, asta înseamnă că toţi banii, cu TVA inclus aproximativ 17 milioane de euro, vor ajunge către cluburile din Liga I. Fiecare club va primi bani corespunzător locului pe care a terminat în clasament la finalul ediţiei 2013-2014. FC Vaslui, care a terminat pe locul cinci, nu va încasa nimic, acea sumă de bani va fi blocată până la soluţionarea litigiului de la TAS. În cazul în care FC Vaslui va cîştiga litigiul, va încasa această sumă. În caz contrar, suma rămasă ca urmare a retrogradării va fi distribuită în mod egal cluburilor din Liga I.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 cameleon » 17-06-2014 20:02

:))) "specialistii ligii"
astia au impresia ca au inventat ei apa calda...

cameleon

Login sau crează cont pentru a comenta              |