STIRI Liga I Giurgiu în Israel

FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuCăpitanul Oţelului, Gabriel Giurgiu, care a devenit liber de contract în această vară, a semnat astăzi o înţelegere pe un an cu formaţia nou-promovată din Israel, Macabi Netanya. Deşi s-a vorbit de interesul Universităţii Cluj sau al celor de la Steaua, mijlocaşul la închidere a prins un contract mult mai bun în afara ţării. La Maccabi Netanya a mai evoluat un alt căpitan de legendă al Oţelului, Viorel Tănase, care a jucat acolo timp de doi ani, după plecarea de la Oţelul din 1999.


Clubul israelian este unul de tradiţie în “Ţara Sfântă” fiind fondat în 1934 şi câştigând campionatul în 5 rânduri. Noua formaţie a lui Giurgiu a revenit în prima divizie din Israel în acest an, după ce retrogradase în 2012.
Oţelul nu va încasa niciun ban în urma acestei plecări, deoarece jucătorului de 31 de ani îi expira contractul la 30 iunie. Conducerea noastră i-a făcut o ofertă pe bani mai puţini mijlocaşului în iarnă, pe care fotbalistul a refuzat-o.
Originar din Cluj-Napoca, Gabi Giurgiu a sosit prima oară la Galaţi în anul 2007, el semnând apoi cu Rubin Kazan după numai un an şi aducând 500.000 de dolari în contul clubului de la malul Dunării. A revenit la Oţelul în 2008, ca împrumut, şi apoi în 2009 definitiv, sosind gratis de la echipa din Rusia! Fotbalistul a mai evoluat în cariera sa la Universitatea Cluj, timp de 7 sezoane, pe vremea când aceasta se afla în Liga a II-a. Per total a strâns 193 de meciuri în tricoul roş-alb-albastru, marcând 16 goluri şi fiind o prezenţă constantă ca titular în toate competiţiile în care a fost angrenată echipa noastră. De asemenea, numărul 29 pe tricou de la Oţelul, are două prezenţe în naţionala României din postura de component al formaţiei gălăţene. A fost campion şi supercampion cu Oţelul în 2011, plus titular de drept în cele 6 jocuri disputate de echipa noastră în Champions League.

Gabriel Giurgiu: "Nu cred că mai putea fi vorba de vreo prelungire, în condiţiile de acum de la Oţelul. Mi s-a propus ceva în iarnă, dar nu am acceptat. Însă a fost o perioadă bună pentru mine. Am câştigat titlul cu Dorinel Munteanu şi Supercupa României, chiar a fost plăcut la Galaţi.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Issos » 19-06-2014 18:49

Se pare ca Macabi Netanya are o slabiciune pentru capitanii Otelului. A fost intai Tase acum Giurgiu!
+1

Issos

  •  
  •  

#2 bogdan64 » 19-06-2014 19:27

Bine ca n-ai devenit OAIE!
+1

bogdan64

  •  
  •  

#3 schillaci » 19-06-2014 22:01

Mult success la noua echipa, campionule !

schillaci

Login sau crează cont pentru a comenta              |