STIRI Liga I Comunicat Oţelul: “Acest club va reuși să se redreseze și financiar și sportiv”

FCOGFCOGÎn urma articolului apărut astăzi pe Dunărea Bătrână, prin care ne întrebam unde au dispărut banii câştigaţi în 2011 de Oţelul, clubul a reacţionat şi a lansat un comunicat legat de eforturile financiare care se fac pentru a redresa echipa. Administratorul Lucian Ciofoaia afirmă din nou că atunci când TNG-ul a preluat formaţia de la Dunăre nu mai erau bani în conturi, deşi bilanţul financiar pe anul 2013 îl contrazice. Iată în rândurile de mai jos întregul comunicat:


În legătură cu informațiile apărute recent în presă, privind situația financiară și sportivă a Fotbal Club Oțelul, club ce își desfășoară întreaga activitate în Galați, suntem în măsură să le comunicăm suporterilor, jurnaliștilor și publicului larg următoarele:
„În toamna anului 2012, atunci când The Nova Group a preluat Fotbal Club Oțelul Galați, în conturile Clubului nu se aflau nici pe departe sumele vehiculate de mass-media și de persoane din exteriorul Clubului, dimpotrivă, Clubul avea probleme financiare care au necesitat atenția și intervenția noastră promptă: am achitat cu prioritate obligațiile restante față de jucători, am achiziționat Baza Sportivă «Ancora». Însă situația a devenit deosebit de dificilă în prima parte a anului 2013, când Agenția Națională de Administrare Fiscală a finalizat controlul de fond demarat la Club încă din anul 2009, privind impozitul pe profit și taxele aferente veniturilor salariale, control în urma căruia a dispus ca societatea să achite o sumă uriașă către bugetul de stat din cauză că în perioada 2005-2008 nu a calculat și virat taxele aferente în mod corect. Decizia, însoțită de măsura sechestrului pe conturile societății, a afectat situația cash flow-ului și ne-a condus la situația de a intra sub protecția legii insolvenței, ca unică soluție de reorganizare și salvare a Clubului”, declară Lucian Ciofoaia, Administrator Special al Clubului.
Clubul nostru a depus toate exercițiile financiare la Ministerul Finanțelor Publice, inclusiv cel aferent anului 2012, având dovada înregistrării lui la Organul Fiscal.
În ceea ce privește activitatea sportivă, suntem în măsură să vă comunicăm faptul că Fotbal Club Oțelul Galați respectă drepturile tuturor jucătorilor legitimați, manifestă înțelegere și flexibilitate față de nevoile individuale ale acestora și depune neîncetat eforturi considerabile pentru a le asigura condiții optime de pregătire și de participare la competiții, precum și pentru a le achita salariile. Facem precizarea că fondul de salarii a fost substanțial mărit, dacă avem în vedere faptul că toți salariații Clubului au beneficiat de creșterea salariilor și a primelor la începutul anului 2012, datorită câștigării Campionatului, iar valorile stabilite atunci nu au fost modificate, neexistând astfel o proporționalitate cu rezultatele sportive din ultima perioadă.
În aceste condiții, este firesc să urmărim să amortizăm o parte din aceste costuri prin valorificarea drepturilor federative pe care le deținem într-un mod corect și în cele mai bune condiții posibile atât pentru jucători, cât și pentru Club.
Nu în ultimul rând, dorim să îi asigurăm pe suporterii noștri că asigurarea activității Clubului rămâne principala noastră prioritate. „Continuăm să ne dorim performanță la Oțelul Galați și căutăm să lărgim plaja de resurse pentru a o face posibilă. Acest club va reuși să se redreseze și financiar și sportiv, un întreg colectiv depunând toate eforturile necesare atingerii acestor obiective. Avem nevoie de încrederea și susținerea fanilor”, declară Lucian Ciofoaia, Administrator Special Fotbal Club Oțelul Galați.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 bigsorin » 20-06-2014 20:05

asteptam si fapte pe langa vorbe antrenori,jucatori salariile la angajati etc

bigsorin

 •  
 •  

#2 Laguna GT » 20-06-2014 21:32

Eu as vrea ca tot ceea ce spuneti sa fie adevarat si sa se implineasca. Si atunci, TNG va avea toata sustinerea si respectul suporterilor.
Este adevarat de asemenea si "iar valorile stabilite atunci nu au fost modificate, neexistând astfel o proporționalitate cu rezultatele sportive din ultima perioadă".

Laguna GT

 •  
 •  

#3 pepeman » 20-06-2014 22:29

Prietene Laguna GT, ”rezultatele sportive din ultima perioadă” sunt strâns legate de neplata salariilor jucătorilor cu lunile, iar ”valorile stabilite atunci” sunt total neconcludente, cât timp nu au fost onorate. Iar dacă Ciofoaia are rezon și a fost tras în piept adamescu de șulfa de borșulescu, atunci îl desfidem să facă publică, pe site-ul clubului, situația financiară aferentă lui 2012, cea pe care pretinde că a furnizat-o ministerului Finanțelor și nu a fost publicată conform legii.

pepeman

 •  
 •  

#4 Dregan » 20-06-2014 23:08

Citez pe pepeman:
Iar dacă Ciofoaia are rezon și a fost tras în piept adamescu de șulfa de borșulescu, atunci îl desfidem să facă publică, pe site-ul clubului, situația financiară aferentă lui 2012, cea pe care pretinde că a furnizat-o ministerului Finanțelor și nu a fost publicată conform legii.


Absolut corect. Ciofoaia a spus mereu ca el lucreaza pe acte, dar niciodata nu a venit cu ele... Suporterii vor lumina. Ne-am saturat de mistere, acuze si disparitii magice din cont. Sa se faca lumina!

Dregan

 •  
 •  

#5 VLAD » 21-06-2014 00:08

VAD UN ALT FEL DE ABORDARE ...CE REPEDE AU REACTIONAT....DAR SIGUR AU DEPUS SI 2012 PT CA ALTFEL NU PUTEAU DEPUNE BILANTUL PE 2013 ...AVETI GRIJA DOMNILOR REPORTERI CE SCRIETI...SAU VRETI DOAR SA LOVITI IN ECHIPA NOASTRA DE SUFLET???

VLAD

 •  
 •  

#6 granata » 21-06-2014 09:02

2012 e la DNA!!!Cred ca vom avea surprize cat de curand!!

granata

 •  
 •  

#7 Tudor » 21-06-2014 09:33

Singurii care sunt loviti sunt cei care au devalizat clubul.
@VLAD si granata aveti informatii pe care noi nu le stim?

Tudor

 •  
 •  

#8 granata » 21-06-2014 10:56

Citez pe Tudor:
Singurii care sunt loviti sunt cei care au devalizat clubul.
@VLAD si granata aveti informatii pe care noi nu le stim?

Nu am alte informatii,dar sunt sigur ca bilantul pe 2012 e la DNA in cazul lui Adamescu legat de mita pt a intra ilegal in insolventa..

granata

 •  
 •  

#9 Aruon » 21-06-2014 18:45

Pana acum au fost doar vorbe.Sa vedem faptele si apoi comentam.Pana acum nu se vede nicio redresare..

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |