STIRI Liga I Sîrghi ar putea fi lăsat liber

Sirghi marcand impotriva SteleiSirghi marcand impotriva SteleiChiar dacă mai are un an de contract şi nu a reuşit să se elibereze de înţelegerea cu Oţelul din cauza legii privind insolvenţa, Cristian Sîrghi ar putea fi totuşi lăsat să plece. Acest lucru s-ar putea întâmpla, deoarece conducerea clubului gălăţean ar vrea să scadă drastic cheltuielile la club, asta incluzând şi jucătorii cu salarii peste medie. Cum fundaşul central se include în această categorie pe merit, fiind unul dintre puţinii campioni cu Oţelul rămaşi, el ar putea fi lăsat liber.

Oricum, Sîrghi a declarat că nu doreşte să mai aibă de-a face cu actualul staff administrativ şi a afirmat că nu s-ar mai întoarce la echipă indiferent de consecinţe. Având în vedere că el mai are de primit şi salariul pe 5 luni, cei din conducere se pare că îşi doresc să ajungă la o înţelegere, prin care jucătorul să renunţe la o parte din bani, în schimbul “libertăţii”. Fotbalistul de 27 de ani are mai multe oferte, atât din ţară, unde s-a vorbit de Petrolul Ploieşti, cât şi din afară, de la echipe din Italia.
Cristian Sîrghi este unul dintre cei mai vechi jucători ai Oţelului, el sosind de la Politehnica Galaţi în urmă cu aproape 7 ani. A fost cumpărat definitiv de la concitadina “Poli”, contra sumei de 300.000 de euro, devenind cel mai scump transfer din istoria echipei noastre. Gălăţeanul lansat în fotbal de regretatul antrenor Ioan Nicu este fundaş central, dar poate evolua şi ca apărător lateral dreapta. A jucat de 168 ori pentru echipa noastră în toate competiţiile (peste 13.000 de minute), marcând şi 9 goluri, iar evoluţiile bune în tricoul roş-alb-albastru l-au propulsat la echipele naţionale de tineret U21 şi U23 ale României, pentru care a evoluat în 5 ocazii. Sîrghi provine dintr-o familie de sportivi, mama sa fiind profesoară de atletism şi educaţie fizică, în timp ce unchiul său este nimeni altul decât Ionel Chebac, care a evoluat pentru Oţelul între anii 1990-1993.
Pentru a înţelege mai uşor de ce suporterii îi admiră devotamentul, trebuie precizat faptul că fotbalistul a suferit nu mai puţin de trei comoţii cerebrale pe terenul de fotbal. Bravul gălăţean, alintat “Kamikaze” de către fanii roş-alb-albaştri, pentru spiritul de sacrificiu arătat pe teren, a declarat că nu s-a pus niciun moment problema să renunţe la fotbal.
La meciul cu numărul 150 în Liga I şi, din păcate, ultimul probabil în tricoul Oţelului, gălăţeanul a fost decisiv în partida cu Viitorul Constanţa. Într-un moment în care echipa noastră avea mari probleme în a se desfăşura pe teren în faţa formaţiei lui Gheorghe Hagi, fundaşul nostru, ca un veritabil kamikaze, a făcut un tackling de zile mari la mijlocul terenului, s-a ridicat şi a plecat într-o cursă nebună spre terenul advers. A înşirat câţiva adversari în stil de mare atacant, fiind oprit doar prin fault de Mitrea. Adversarul a încasat al doilea galben, iar oaspeţii au rămas în zece înainte de pauză. În acest fel, a fost mai simplu ca repriza a doua şi salvarea de la retrogradare să fie un galop de sănătate pentru Oţelul care s-a impus cu 4-1, după 0-0 la pauză.
În trecut, Sîrghi a avut o ofertă de la Dinamo, pe care a refuzat-o la momentul respectiv, declarând că: „Pe mine mă interesează doar Oţelul”. Devenit campion cu gruparea roş-alb-albastră, cu mari contribuţii, Sîrghi a ajuns să fie neplătit cu lunile, deşi a rămas unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Liga I.

Cristian Sîrghi: "Nu mai vreau să am nimic de a face cu conducerea acestui club, au fost numai minciuni. Nu am mai luat salariul din ianuarie. Nu știu ce să spun, clubul are o mulțime de datorii și nu văd cum se poate continua în acest fel. Cu toate acestea, echipa încă vrea bani pe mine pentru a-mi da drumul. După 25 iunie există și o altă cale de atac, nu numai pe partea fotbalistică. Sper că cel puțin unul dintre noi va obține dezlegarea. Cred că cei de la comisie au preferat să nu ia o decizie, aşteptând ca acest lucru să-l facă Tribunalul Bucureşti, unde pe 25 iunie este un nou termen în procesul de insolvenţă al clubului. Vom vedea acolo ce decizie se va lua în cazurile noastre. Cât despre bani sunt în proces cu ei. Aș vrea să le spun fanilor că totul este OK, dar nu este deloc aşa. Până în prezent au fost numai minciuni. Am vorbit deja cu unele echipe, există câteva oferte bune din România, de exemplu de la Petrolul, dar prima mea opțiune este să plec afară. Vreau o nouă provocare, vreau să știu dacă pot juca într-o altă realitate. Pentru că problemele din România nu se limitează doar la Oțelul. Eu am o familie și vreau să fie în siguranță. Nu i-am avut pe cei din conducere alături de noi şi îmi felicit coechipierii, pentru că toţi au dat dovadă de mare caracter şi am rămas uniţi. Chiar dacă va fi să plece mulţi jucători, am vrut să lăsăm o bucurie gălăţenilor, să lăsăm clubul în Liga I. În condiţiile care sunt acum şi cu această conducere, cu siguranţă nu voi continua la Oţelul.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 dan1962 » 21-06-2014 16:33

Si ce,cand a plecat Jelev neplatit de stan a murit cineva?
−1

dan1962

Login sau crează cont pentru a comenta              |