STIRI Amicale Oţelul dispută azi al doilea amical

Otelul vs Tatran PresovOtelul vs Tatran PresovAzi, cu începere de la 16.00 (ora României), Oţelul va disputa al doilea joc amical din seria celor 3 programate în cantonamentul din Slovacia. Astfel, gălăţenii vor înfrunta un adversar din a doua ligă slovacă, formaţia 1. FC Tatran Prešov (locul 4 în ultimul sezon din eşalonul secund).

Deşi se află momentan în liga a doua, adversara de azi este una dintre cele mai titrate echipe din zonă, fiind fondată îm 1898. Atât de veche e formaţia slovacă, încât la ora fondării aparţinea de Ungaria! Cu toate că au o istorie atât de bogată, alb-verzii nu au reuşit să se impună niciodată în campionatul cehoslovac, ieşind pe locul doi în 1965 şi 1973 şi pierzând finala Cupei în 1966 şi 1992. În Europa, Tatran a dat peste adversari de calibru precum Bayern Munchen, VfB Stuttgart sau Real Zaragoza şi a fost depăşită de fiecare dată de aceştia. Începând cu anul 1993, după despărţirea Slovaciei de Cehia, au participat în campionatul slovac, cea mai bună clasare fiind un loc 4 în 1994. În 2013 au retrogradat în eşalonul secund, de unde nu au reuşit încă sa revină.  
În sezonul 2013-2014, Tatran s-a clasat pe poziţia a 4-a (din 12) în clasament la 22 de puncte distanţă de locul care promova. Formaţia din Presov a strâns 60 de puncte în urma a 18 victorii, 6 egaluri şi 9 înfrângeri.
Slovacii au un lot format doar din fotbalişti autohtoni. Îi menţionăm pe: portarul Talian; fundașii Petras şi Krajnik; mijlocașii Lesko (golgeterul echipei), Hruska, Katona şi Jacko; plus atacantul Belejik.
Meciul va fi transmis în format livetext de site-ul suporterilor Dunărea Bătrână, cu ajutorul lui Dan-Dumitru Neculcea.

Login sau crează cont pentru a comenta              |