Otelul vs Tatran PresovOtelul vs Tatran PresovAzi, cu începere de la 16.00 (ora României), Oţelul va disputa al doilea joc amical din seria celor 3 programate în cantonamentul din Slovacia. Astfel, gălăţenii vor înfrunta un adversar din a doua ligă slovacă, formaţia 1. FC Tatran Prešov (locul 4 în ultimul sezon din eşalonul secund).

Deşi se află momentan în liga a doua, adversara de azi este una dintre cele mai titrate echipe din zonă, fiind fondată îm 1898. Atât de veche e formaţia slovacă, încât la ora fondării aparţinea de Ungaria! Cu toate că au o istorie atât de bogată, alb-verzii nu au reuşit să se impună niciodată în campionatul cehoslovac, ieşind pe locul doi în 1965 şi 1973 şi pierzând finala Cupei în 1966 şi 1992. În Europa, Tatran a dat peste adversari de calibru precum Bayern Munchen, VfB Stuttgart sau Real Zaragoza şi a fost depăşită de fiecare dată de aceştia. Începând cu anul 1993, după despărţirea Slovaciei de Cehia, au participat în campionatul slovac, cea mai bună clasare fiind un loc 4 în 1994. În 2013 au retrogradat în eşalonul secund, de unde nu au reuşit încă sa revină.  
În sezonul 2013-2014, Tatran s-a clasat pe poziţia a 4-a (din 12) în clasament la 22 de puncte distanţă de locul care promova. Formaţia din Presov a strâns 60 de puncte în urma a 18 victorii, 6 egaluri şi 9 înfrângeri.
Slovacii au un lot format doar din fotbalişti autohtoni. Îi menţionăm pe: portarul Talian; fundașii Petras şi Krajnik; mijlocașii Lesko (golgeterul echipei), Hruska, Katona şi Jacko; plus atacantul Belejik.
Meciul va fi transmis în format livetext de site-ul suporterilor Dunărea Bătrână, cu ajutorul lui Dan-Dumitru Neculcea.