Ioan FilipIoan FilipÎnchizătorul Ioan Filip, care nu s-a mai prezentat la antrenamentele Oţelului în această vară, a fost transferat de nou-promovata Rapid Bucureşti. Jucătorul de 25 de ani îşi încheiase contractul cu echipa noastră la 30 iunie aşa că a ajuns gratis la formaţia giuleşteană.
Originar din Criştioru de Jos (jud.Bihor), Ioan Constantin Filip a mai jucat pentru Minerul Ştei, Luceafărul Lotus Băile Felix şi FC Bihor Oradea. În 2010-2011, sezon în care echipa noastră s-a încoronat cu titlul de campioană, Filip a apărut de nicăieri în lotul antrenat pe atunci de către Dorinel Munteanu şi s-a impus ca titular la scurt timp de la venirea sa. Per total a strâns 96 de meciuri (6 ca titular în Liga Campionilor) în tricoul Oţelului, marcând 5 goluri.
Sezonul trecut, Filip a evoluat în 25 de partide (16 ca titular), timp în care a strâns 1414 minute pe gazon şi a marcat un gol foarte important, în prelungirile jocului de la Braşov.

Ioan Filip (înaintea unui joc cu Astra): "Mergem la Astra şi trebuie să luăm măcar un punct, cel puţin. Dacă stăm aşa supăraţi ce facem, trec meciurile pe lângă noi şi noi stăm supăraţi. Cred că pornim cu a doua şansă, Astra e pe locul 2 sau 3, nu mai ştiu exact, şi mergem să ne batem cu ei. Anul trecut am făcut un meci bun la ei şi mergem să câştigăm, ce pana mea...”