STIRI Liga I Un croat şi un rwandez vin în probe!

Ivan KardumIvan KardumLa conferinţa de presă care a avut loc astăzi la stadionul “Oţelul”, şeful Departamentului de Scouting, Andrei Rusu, a declarat că la echipă vor veni încă doi fotbalişti în probe. Este vorba despre portarul croat Ivan Kardum și de atacantul rwandez Emmanuel Sebanani.


Goalkeeperul din Croaţia are 27 de ani, 1.85 m înălţime şi are un CV destul de interesant. A evoluat în naţionalele Under18 şi U19 ale ţării sale în 11 ocazii între 2004 şi 2006. A jucat la HNK Vukovar ’91, Grafičar Vodovod, cluburi croate la care a fost împrumutat de NK Osijek. Pentru aceştia din urmă a evoluat de 83 de ori în Cupă şi campionatul primei ligi. În 2012 a prins un transfer foarte bun la Austria Viena, dar lucrurile bune se opresc aici, deoarece în 2 ani nu a jucat deloc în prima ligă austriacă, având un singur meci la formaţia satelit, într-o ligă regională. Pentru echipa mare a prins doar două jocuri în Cupă şi a stat de 7 ori pe banca de rezervă în meciuri din Liga Campionilor. Este liber de contract şi dacă va da randament poate veni gratis la Galaţi.

Emmanuel Sebanani (20 de ani) este un fotbalist descoperit de actualul antrenor al Oţelului, Hans Michael Weiss, pe când tehnicianul german era director tehnic la naţionala Rwandei. Tânărul atacant rwandez  a jucat în ţara natală la APR Kigali, Mukura Victory și Police Kibungo. Şi el este liber de contract şi are meciuri pentru naţionala ţării sale.

Andrei Rusu: “Suntem în discuţii cu Pouga. Sâmbătă va veni un portar croat şi un atacant rwandez pe care d-l Weiss l-a avut la naţională. Vor mai veni jucători în probe, inclusiv un portar. Am renunţat la Julius Davies, în schimb brazilianul Yago va mai fi testat.”

Michael Weiss: “Nu putem să ne întindem prea mult cu bugetul pe care-l avem. Atacantul rwandez este unul de viitor şi ne poate ajuta. L-am descoperit în urmă cu câţiva ani, are calităţi deosebite. Scopul nostru e acela de a menţine Oţelul în prima ligă şi să facem un grup unit, să creştem tineri, iar apoi să ne putem gândi şi la cupe europene. Tudorie nu e în echipă şi e un mic dezavantaj în atac. Serkan Ciftci mai are puţin de aşteptat. Nu ne aşteptăm să marcheze acum 20 de goluri, altfel s-ar fi dus la Galatasaray poate, nu la Oţelul.”

Login sau crează cont pentru a comenta              |