STIRI Liga I OFICIAL: Oţelul în prima ligă, Timişoara în a doua

Otelul a invins Timisoara pe 5 mai prin golul marcat de LovinOtelul a invins Timisoara pe 5 mai prin golul marcat de LovinÎn dosarul 23/CR/2014 în care ACS Timişoara contesta dreptul de joc al fotbaliştilor Victor Astafei şi Cristian Sîrghi la meciul direct cu Oţelul, Comisia de Recurs din cadrul FRF a luat o decizie finală, respingând recursul bănăţenilor ca nefondat, se arată pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Contestaţia fusese respinsă prima oară pe 18 iunie, gălăţenii având câştig de cauză la FRF, dar bănăţenii nu s-au împăcat cu gândul Ligii a II-a nici atunci. Ei făcuseră recurs la decizie, dar nu au avut câştig de cauză nici la acest ultim apel, aşa că Oţelul va începe campionatul în prima ligă, în timp ce bănăţenii vor sta cel puţin un sezon în al doilea eşalon, acolo unde le este locul.
Dacă prin absurd echipa noastră ar fi pierdut la “masa verde”. atunci ar fi retrogradat, alături de FC Braşov, în timp ce Săgeata Năvodari şi ACS Timişoara s-ar fi salvat. Aşadar clasamentul ar fi putut fi dat peste cap, printr-o singură decizie de schimbare a unui rezultat din teren.
Ar mai exista posibilitatea ca timişorenii să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dar cum şansele de câştig sunt practic nule de la început, această variantă este puţin probabilă. Vă reamintim faptul că cei de la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor au decis că Victor Astafei şi Cristian Sîrghi puteau evolua fără probleme la meciul din 5 mai, deoarece se aflau sub contract cu echipa noastră la data jocului. Timişorenii au atacat decizia cu recurs, dar şansele de a câştiga meciul cu 3-0 la “masa verde” şi de a rămâne în prima ligă în detrimentul Oţelului practic nu existau.
Deşi au retrogradat pe teren, de pe locul 16, la egalitate cu penultimul loc, timişorenii au cerut cu insistenţă Federaţiei Române de Fotbal să retrogradeze Oţelul, pentru a face loc fostei formaţii din Recaş în Liga I din sezonul următor! În afara memoriului depus la FRF, managerul sportive al bănăţenilor, Ioan Timofte, a afirmat că echipa gălăţeană trebuie trimisă în Liga a II-a, bazându-se pe problemele cu legea pe care le are patronul clubului de la Dunăre, Dan Grigore Adamescu.

Login sau crează cont pentru a comenta              |