STIRI Liga I Tudorie s-a întors, Pouga vine sâmbătă, Chipirliu la Dinamo

Bogdan ChipirliuBogdan ChipirliuLa conferinţa de presă care a avut loc astăzi la stadion, antrenorul Hans Michael Weiss s-a plâns de compartimentul ofensiv, iar din acest motiv şeful Departamentului de scouting, Andrei Rusu, a vorbit despre situaţia atacanţilor din lot. Acesta a declarat că Tudorie a revenit la echipă după ce a fost în probe la Borussia Monchengladbach şi va fi în lotul pentru jocul cu Chiajna. Acesta a mai declarat că vârful camerunez Christian Pouga ar urma să vinâ sâmbătă în Galaţi, în timp ce Bogdan Chipirliu a fost lăsat să dea probe la Dinamo Bucureşti.  


Andrei Rusu: “Tudorie s-a întors la noi, n-avem niciun răspuns oficial de la Borussia în legătură cu el. Va fi sâmbătă în lotul nostru. Pouga e aşteptat să sosească sâmbătă. Mai aşteptăm şi un portar. Chipirliu nu s-a antrenat cu noi în ultima săptămână, e posibil să ajungă la Dinamo! Nu e nimic oficial încă."

Christian Pouga (28 de ani) este un veritabil vârf de careu, având 1,93 m înălţime. Camerunezul a mai evoluat în Liga I la FC Vaslui în sezonul în care Oţelul a ieşit campioană marcând 3 goluri în 21 de apariţii. A mai jucat de-a lungul carierei pentru Dalian Shide. Shanghai United (ambele China), Zurich, Aarau, Bellinzona (toate trei din Elveţia), Sevilla B (Spania), Leixoes, Maritimo Funchal (ambele Portugalia), Leuven, Lierse (ambele Belgia) şi Ankaraspor (Turcia). În toată cariera sa a marcat 69 de goluri în cele 230 partide oficiale disputate. Este un vârf împins de mare calitate, care loveşte foarte bine mingea cu capul, fiind imbatabil în duelurile aeriene datorită staturii impozante.

Bogdan Remus Chipirliu aparţine Oţelului, dar a fost împrumutat în ultima vreme la Câmpina. El a înscris nu mai puţin de 10 goluri în 8 meciuri de play-off, ducându-şi formaţia, pe Fortuna, în Liga a II-a, pe ultima sută de metri! Bogdan Chipirliu poate evolua ca aripă, atât pe banda stângă, cât şi pe partea dreaptă a terenului. El a debutat în 2012 la Oţelul, la un meci cu Gaz Metan Mediaş, când a prins finalul de joc. A mai evoluat timp de 10 minute şi la o înfrângere cu Dinamo din acelaşi an, plus câteva prezenţe în meciurile amicale ale primei echipe. Vârful de atac a ajuns în atenţia antrenorului de atunci, Viorel Tănase, după ce a avut un început de sezon foarte bun la “satelit”, fiind golgeterul echipei a II-a.

Alexandru Tudorie a debutat în Liga I la 16 ani, pe finalul jocului Oțelul - Petrolul Ploiești 0-1, din 24 februarie 2013. Primul gol în Liga I a fost marcat de “Tudy” în egalul (1-1) din turul sezonului trecut, cu Steaua București, joc disputat în decembrie 2013. În campionatul trecut, Tudorie a jucat în 20 meciuri pentru Oțelul și a marcat două goluri. El este un abonat al naţionalelor de juniori, fiind titular de multe ori la reprezentativele U17, U18 şi U19 ale României.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Neculai Mihnea Dragos » 31-07-2014 19:15

chipirliu si valentin munteanu trebuia pastrati de otelul...

Neculai Mihnea Dragos

Login sau crează cont pentru a comenta              |