STIRI Liga I Căpitanul Costin s-a întors acasă

Sergiu Costin ridicand SupercupaSergiu Costin ridicand SupercupaAşa cum îi stă bine oricărui mare jucător ajuns aproape de vârsta retragerii, Sergiu Costin s-a întors la echipa care l-a lansat în fotbalul mare. La fel ca Gabi Paraschiv, care a preluat Flacăra Moreni, Costin a revenit acasă, la Bistriţa, urmând să evolueze în Liga a III-a pentru Gloria.


El a debutat deja în faza a doua a Cupei României, formaţia sa fiind eliminată de Arieşul Turda. Gloria Bistriţa are mari probleme financiare, fiind nevoită să renunţe la locul pe care îl avea în eşalonul secund şi preferând să o ia de la capăt, din divizia a treia, în locul propriului satelit.

Sergiu Costin (35 de ani) a sosit la malul Dunării în 2006 de la Gloria Bistriţa, împreună cu întreaga “legiune salvatoare”, care a scos atunci miraculos Oţelul de la retrogradare, sub comanda antrenorului Petre Grigoraş. Fundaşul central a strâns per total 215 de meciuri în tricoul roş-alb-albastru, marcând 9 goluri, rămânând unul dintre cei mai importanţi oameni din istoria echipei noastre. Cifrele sale senzaţionale, care includ peste 15.000 de minute pe terenul de joc, dedicate Oţelului, îl ridică cu siguranţă printre legendele fotbalului gălăţean, mai ales că Sergiu a fost căpitanul echipei de eroi care a câştigat titlul naţional în 2011 !

Sergiu Costin (mai 2014): “Îmi va fi foarte greu să refuz o funcție la clubul Oțelul, dar trebuie să mă duc acasă, mă cheamă pământul acolo! Am fost prea mult timp plecat de acasă, nu sunt un om care să fie plecat de acasă mult, vreau să mă întorc. La Galați voi reveni de 15 mai, poate peste zece ani, la meciurile de old-boys. Aș vrea ca lumea să nu mă uite. Galațiul este un oraș așa mare, ce am trăit aici pe plan sportiv nu o să mai trăiesc niciodată, am văzut forța oamenilor de aici. Plec cu un nod în gât de la Galați, am făcut un oraș fericit, mă mândresc că am ridicat primul trofeul, titlul de campioană a fost cea mai mare sărbătoare a Galațiului!”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Bada » 04-08-2014 12:19

Mare om, mare caracter!

Bada

  •  
  •  

#2 Aruon » 04-08-2014 15:09

Respect Sergiu!!!

Aruon

  •  
  •  

#3 Denis » 04-08-2014 17:33

Mi s-a facut pielea de gaina citind delcaratiile sale.

RESPECT CAPITANE!

Denis

Login sau crează cont pentru a comenta              |