STIRI Liga I Interviu cu Cristian Sîrghi: “Nu mai aveam niciun viitor la Oţelul”

Cristian SîrghiCristian SîrghiSuflarea roş-alb-albastră trebuie să se încline în faţa campionului Cristian Sîrghi, cel care şi-a dat viaţa pe teren pentru Oţelul în fiecare minut petrecut pe terenul de joc. Din păcate, Cristian Sîrghi, la fel ca mulţi alţi campioni, n-a avut parte de o plecare aşa cum merita, ci de un litigiu cu oficialii clubului pentru a putea juca la noua sa echipă.

Deşi a avut mai multe oferte de-a lungul timpului din Liga I, Sîrghi a ales să rămână la Galaţi, să joace pentru Oţelul. A contribuit din plin la obţinerea celor mai mari performanţe din istoria clubului, inclusiv la aducerea a 20 de milioane de euro în conturile clubului. Tocmai de aceea e şi mai trist că a ajuns să joace neplătit de luni bune, iar în condiţiile în care nu mai putea fi ţinut, nici n-a fost lăsat să plece.
Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Dunărea Bătrână, Cristian Sîrghi vorbeşte despre cum vede situaţia de la Oţelul, dar şi despre multe alte lucruri interesante. Un aspect chiar impresionant la interviu e ceea ce a spus Sîrghi despre ceea ce-i va lipsi cel mai mult odată cu plecarea sa de la Galaţi.

Reporter: -Cum te simţi după plecarea de la Oţelul ?

Cristian Sîrghi: -Pe de o parte mă bucur că am reuşit să plec, deşi telenovela mea cu cei din conducerea Oţelului nu s-a terminat, pe de altă parte mă uit cu tristeţe la ce am lăsat în urmă, la anii petrecuţi la echipă.

R: -Ce te-a determinat să pleci la altă echipă?

C.S.: -Eu la Oţelul nu mai aveam niciun viitor. Deşi îmi doream să rămân la Oţelul, nu puteam în condiţiile lor salariale. Poate dacă aş fi fost la începutul carierei aş fi acceptat, dar acum trebuie să mă gândesc şi la viitorul familiei mele. O altă variantă propusă de conducerea clubului era să plec la una din echipele ce erau interesate de mine, dar mie nu mi-au arătat nicio foaie, nimic, însemna să mă duc orbeşte sau să aştept până ce găseau ei o soluţie. Am încercat să ajung la un numitor comun cu ei, să renunţ la restanţele financiare, să ne strângem mâna, nu au acceptat asta. Obiectivul lor era să renunţ la banii ce mi-i datorau, plus echipa la care urma să ajung să plătească o sumă destul de mare pentru mine. Acum sunt în aceeaşi situaţie cu Marquinhos, mi-am găsit un club interesat de serviciile mele urmând să se judece la UEFA pentru cartea mea verde.

R: -Cât de greu ţi-a fost să rezişti în condiţiile din finalul sezonului trecut?

C.S.: -Să ştiţi că nu a fost uşor, conducerea a încercat să ne creeze toate circumstanţele să retrogradăm, şi aici nu mă refer doar la partea financiară. În toată cariera mea la Oţelul nu am auzit atât de multe minciuni cât am auzit în ultimul an din partea conducerii. Nimănui nu îi păsa ce rezultate obţinea echipa, dar acest lucru în vestiar ne-a unit pe noi jucătorii, nu am vrut să intrăm noi în istoria neagră a clubului, lumea ne-ar fi judecat pe noi cei din teren.

R: -Încotro crezi că se îndreaptă Oţelul acum?

C.S.: -Am citit toate noutăţile despre Oţelul, am apucat să văd şi două meciuri pe internet, nu cred că o să pot să nu îmi mai pese despre ce se întâmplă la club, şi de asta spun că dacă conducerea nu îşi va dori să rămână în prima ligă, să se implice serios cu jucători şi condiţii, le va fi greu celor rămaşi să adune puncte suficiente pentru a se salva, dar, încă o dată, părerea mea este că vor să îngroape Oţelul, să ascundă scheleţii cât mai adânc cu ce s-a întâmplat în interior. Îmi doresc să mă înşel, la sfârşitul campionatului echipa să se afle pe un loc cât mai sus şi să îmi cer scuze pentru părerea mea la adresa conducerii.

R: -În ce relaţii ai rămas cu cei din conducere?

C.S.: -Nu a existat niciodată nicio relaţie nici când îmi erau patroni, după acest interviu şi mai puţin probabil.

R: -Cum vezi cariera ta de acum înainte? Ce obiectiv ai la Maccabi?

C.S.: Îmi doresc pe plan profesional să fiu sănătos în primul rând şi apoi să mă pot bucura de fotbal, la Maccabi obiectivul echipei este calificarea in play-off, sper să îl putem atinge.

R: -Care e cel mai frumos moment petrecut la Oţelul?

C.S.: Am multe momente frumoase petrecute la club, dar probabil cel mai important este când am câştigat în faţa Timişoarei şi la sfârşitul meciului suporterii au năvălit pe teren şi ne-au purtat pe braţe.

R: -Ce-ţi va lipsi cel mai mult după plecare?

C.S.: -Îmi plăcea foarte mult atmosfera de dinaintea începerii meciului, când eram la încalzire, pe unii suporteri îi recunoşteam şi mă bucura că veneau la stadion să vadă meciul Oţelului şi eu eram în teren să apăr culorile clubului sau momentele când înscriam eram atât de fericit că nici nu ştiam cum să mă bucur, mă uitam şi nu vedeam nimic...

R: -Ai fost vreodată tentat să te retragi din cariera de fotbalist după accidentările suferite? Cu ce ţi-a fost mai incomod, masca sau casca?

C.S.: -Niciodată nu mi-a trecut prin cap să mă las de fotbal, toate accidentările au avut un scop, m-au făcut mai puternic, m-au făcut să realizez şi alte lucruri. Cred cu masca mi-a fost mai greu pentru că îmi lua din vizibilitate.

R: -Ce mesaj le transmiţi suporterilor?

C.S.: -Vreau sa le mulţumesc că ne-au încurajat şi la bine şi la rău, şi să le transmit să fie în continuare alături de echipă. Poate sunt visător, dar spiritul clublui nu va muri cât suporterii vor fi la stadion.


Din acest sezon, Cristian Sîrghi va evolua pentru Maccabi Nethanya din Israel, acelaşi club la care va evolua şi Gabriel Giurgiu, un alt fotbalist de legendă al Oţelului.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Nileda » 09-08-2014 14:09

Multumim pentru tot ce ai facut pentru noi.
Nu uita, ai facut un oras fericit. Orasul tau.
Sa ai parte de mult succes si sa ai parte numai de meciuri bune si trofee!
+1

Nileda

  •  
  •  

#2 cosmin-florin » 09-08-2014 16:44

MULTUMIM Cristi !

cosmin-florin

Login sau crează cont pentru a comenta              |