STIRI Liga I Suporterii îl cheamă acasă pe Cernat

Florin CernatFlorin CernatUn suporter al Oţelului a avut o iniţiativă mai mult decât interesantă, el trimiţându-i un mesaj pe facebook gălăţeanului Florin Cernat şi rugându-l pe acesta să se întoarcă la echipa care l-a format, pentru a o ajuta pe aceasta în acest sezon de grea cumpănă. Mijlocaşul şi-a încheiat contractul cu Rizespor şi este liber, el fiind dorit de mai multe formaţii din Liga 1. Iată mesajul userului cameleon către Florin Cernat:

"Florine, Oțelul și suporterii au nevoie de tine! E unul dintre cei mai grei ani din istoria clubului și cred că experiența ta ar putea ajuta, ar putea aduce un plus. Este echipa care te-a lansat practic în fotbal și care acum are disperată nevoie de ajutor. Mă gândesc că ai câștigat destul în carieră și nu stai în loc pentru câțiva bănuți pe care o să-i pierzi jucând aici o jumătate de sezon sau un sezon întreg. Cred că vei câștiga mult mai mult în alt plan decât în cel financiar. Managerii actuali ai clubului probabil că nu te vor contacta, dar dacă tu îți oferi serviciile în mod public nu cred că te vor refuza. Nu vor risca să-și pună suporterii în cap. Pentru toată lumea există un loc care este numit "acasă", pentru tine este Galațiul. Poate fi și un nou început în ceea ce vrei să realizezi în continuare... O zi bună îți doresc!"

Dunărea Bătrănă, site-ul suporterilor gălăţeni, salută această iniţiativă a suporterului oţelar menţionat mai sus şi speră ca toţi fanii echipei noastre să fie alături de echipă mai ales acum, la greu. E momentul să ne aducem cu toţii aportul! Felicitări celor care au înţeles acest lucru şi sperăm că tot mai mulţi oameni vor lua exemplu şi vor ajuta Oţelul, chiar şi prin simpla prezenţă la meciurile de acasă.
Revenind la gălăţeanul Florin Cernat, acesta a ajuns la vârsta de 34 de ani şi poate că ar fi momentul să fie repatriat, mai ales că oricărui mare jucător îi stă bine când revine spre finalul carierei la echipa care l-a dat fotbalului mare. Au făcut-o recent şi Gabriel Paraschiv sau Sergiu Costin şi au făcut-o jucători mult mai mari...  
Florin Cernat a declarat în nenumărate rânduri că doreşte să revină doar la Galaţi, dacă se va mai întoarce vreodată în campionatul românesc. Acum el şi-a încheiat socotelile cu Rizespor şi este liber de contract, fiind ofertat din toate părţile, dar noi încă mai sperăm că îşi va dori să se întoarcă acasă. Cu siguranţă un jucător de clasă precum Cernat ar putea ridica ştacheta la Oţelul, pentru ca echipa noastră să aibă o mică şansă măcar de a se salva de la retrogradare.

Florin Lucian Cernat s-a născut la Galaţi pe 10 martie 1980. Este mijlocaş de creaţie cu o foarte bună viziune a jocului, fin dribleur şi excelent executant de lovituri libere, penalty-uri, etc. Poate evolua la mijloc atât în centru, cât şi pe banda dreaptă a terenului. Pe când avea doar 18 ani şi-a început cariera profesionistă la Oţelul Galaţi, după ce a fost unul dintre cei mai promiţători juniori ai clubului nostru. A jucat doar 36 de meciuri în tricoul roş-alb-albastru, timp în care a marcat 5 goluri. După numai doi ani, a fost transferat la Dinamo, pentru a salva clubul Oţelul de la faliment. Echipa noastră a primit în schimbul lui 700.000 de dolari, reprezentând cel mai scump transfer din Liga I la ora aceea! După numai un an de stat în capitală a fost cumpărat de Dinamo Kiev, multipla campioană a Ucrainei, iar 8 ani a jucat aici în 130 de meciuri, marcând 31 de goluri şi evoluând de mai multe ori cu succes în UEFA Champions League! "Diamantul" s-a luptat cot la cot cu Real Madrid, a răpus de unul singur cu două goluri pe Bayer Leverkusen în competiţia supremă intercluburi, plus alte nenumărate meciuri în cupele europene, care-l fac unul dintre cei mai experimentaţi români din acest punct de vedere. A fost împrumutat şi mai apoi vândut la una dintre cele mai titrate formaţii din Croaţia, Hajduk Split, pentru care a jucat alte 53 de meciuri, înscriind 10 goluri. Din 2010 până în 2013 a evoluat în Turcia la Kardemir Karabukspor, unde a fost liderul echipei şi cel mai apreciat fotbalist de către suporteri. A marcat aici 20 de goluri în 73 de meciuri în toate competiţiile! A fost transferat apoi de Rizespor, cu care a promovat fluierând în prima ligă, Cernat fiind din nou decisive cu 12 goluri în 36 de meciuri!
În cariera sa a cucerit: Cupa României cu Dinamo, Cupa Croaţiei cu Hajduk Split, 4 Cupe, 3 Supercupe ale Ucrainei cu Dinamo Kiev, echipă cu care a câştigat campionatul în 3 rânduri! De asemenea, Florin Cernat are 14 prezenţe în naţionala României, pentru care a marcat de 2 ori.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 radu_alex13 » 11-08-2014 15:00

Din cate am inteles, la noi nu sunt salarii mai mari de 1000-1500 euro pe luna, ma indoiesc ca Cernat va veni pentru o astfel de suma....poate am inteles gresit.
+1

radu_alex13

  •  
  •  

#2 Lost » 11-08-2014 16:42

Daca se duce la viitorul, e clara treaba si cu el. O sa ii placa "blatul" ca la tort ;)

Narcis si-a luat teapa cu Viitorul, poate isi ia si el.
+1

Lost

Login sau crează cont pentru a comenta              |