Apusul Otelului (FOTO Ionut Badaluta)Apusul Otelului (FOTO Ionut Badaluta)Oțelul Galați – FC Botoșani 0-1(0-0)
Oțelul merge din ce în ce mai rău, fapt dovedit și de înfrângerea de pe teren propriu, 0-1 cu FC Botoșani. Deși se spune că niciun meci nu seamană cu altul, iată că la noi toate seamană între ele. Ca și acum două etape, adversarul a fost unul aproape la fel de modest ca și noi, rezultatul asemenea, iar desfășurarea jocului a părut trasă la indigo. Oaspeții au dominat doar la capitolul posesie, partida fiind extrem de echilibrată în rest.


Prima parte a început cu o dominare evidentă a oaspeților, mai activi în jumătatea noastră, însă prima ocazie a aparținut echipei noastre, șutul lui Marcel Avdic fiind respins de goalkeeperul advers(18’).
În replică, oaspeții l-au evidențiaat pe Plopeanu cu două șuturi de la distanță(25’, 28’) și au ratat o mare dublă ocazie în minutul 32, când Batin a șutat în bară, iar Hadnagy a fost blocat de același Plopeanu.
În fine, ultima mare ocazie i-a aparținut lui Cristian Cristea, acesta trimițând spectaculos, din plonjon, la o palmă de bară, după o centrare venită de la Avdic(44’).
Partea secundă a început cu oțelarii în atac, dar fără mari ocazii. Totul avea să se schimbe în preajma fatidicului minut 60, atunci când Avdic, cel mai bun jucător de pe teren până în acel moment, a fost schimbat din cauza unei accidentări.
A urmat cea mai mare ocazie a partidei, atunci când Cristea a scăpat singur cu portarul, i-a șutat direct în piept, iar Vasile Gheorghe a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție bună.
N-a fost decât cântecul de lebădă al unei echipe care, din cauza lipsei unei pregătiri fizice adecvate în presezon, nu face față decât o oră de joc. În minutul 64, Martinus a trimis o centrare înșelătoare spre poartă și, fără a fi deviată de cineva, mingea s-a scurs în poarta unui Dragoş Plopeanu derutat.
A fost și ultima acțiune importantă, oaspeții preferând să se tăvălească pe jos până la final, în timp ce jucătorii noștri nu au mai reușit decât să piardă un nou jucător accidentat, Ivan Pecha, și să încaseze un cartonaș roșu, George Miron, pentru un atac dur(84’), ajungând astfel la incredibila cifră de 5 eliminări în numai 4 etape!
Deși situația este extrem de dificilă, principalul vinovat nu ar trebui căutat în rândul jucătorilor. Cu o pregătire fizică ca la carte și un lot strâns din timp, la cât de slabi au fost adversarii noștri, tot am fi reușit să strângem ceva mai multe puncte. Asta nu scuză cu nimic faptul că, unii dintre ei, par purtători ilegali ai legitimației de jucător de fotbal. Însă, trebuie să ne întrebăm – chiar crede cineva că vor juca mai bine dacă sunt înjurați?

OŢELUL GALAŢI – FC BOTOŞANI 0-1 (0-0)
Liga I – Etapa 4
Stadion “Oţelul” - Spectatori 2000
A marcat: Martinus 64’
Cartonaşe galbene: Mişelăricu, Popescu, Gheorghe / Danci, Croitoru, Ivanovici
Cartonaş roşu: Miron 85’
OŢELUL: Plopeanu – Mişelăricu, Miron, Pecha (83’ Paulinho), Popescu – Karlik, Cucu – Avdic (59’ Gheorghe), Cristea, Zaharia – Tudorie (75’ Ciftci). Antrenor Michael Weiss
FC BOTOŞANI: Curileac – Patache (22’ Homei), Ngadeu, Tincu, Oltean – Croitoru, Danci, Vaşvari, Axinte (81’ Ivanovic) – Hadnagy (46’ Martinus), Batin. Antrenor Leo Grozavu
Arbitri: Radu Petrescu - Ovidiu Artene şi Bogdan Gheorghe – Florin Miron.

Asa se termina cam toate partidele Otelului... (FOTO Ionut Badaluta)Asa se termina cam toate partidele Otelului... (FOTO Ionut Badaluta)