Remus Pascu va veni in fata preseiRemus Pascu va veni in fata preseiDunărea Bătrână, site-ul suporterilor echipei Oţelul Galaţi, vă va prezenta din nou în direct, de la stadion, ce se întâmplă la conferinţa de presă care are loc astăzi, începând cu ora 12.00!

Întâlnirea cu jurnaliştii va fi prezidată de antrenorul Michael Weiss şi Remus Pascu, directorul executiv al clubului. De asemenea, este invitat şi căpitanul Constantin Mişelăricu.   
Cei trei ne vor prezenta ultimele noutăţi de la Oţelul şi vor prefaţa meciul care are loc luni, în cadrul etapei cu numărul 5 a Ligii I, când formaţia noastră va întâlni în deplasare pe CSMS Iaşi.
Aşadar, dacă doriţi să aflaţi ultimele veşti din sânul echipei, rămâneţi pe Dunărea Bătrână şi folosiţi butonul de refresh la această ştire pentru a vedea în direct, în format livetext, răspunsurile de la conferinţă.

Michael Weiss: “E un meci cu presiune pentru noi la Iaşi, avem nevoie de puncte. Trebuie să ne întoarcem măcar cu un punct, dar în principiu trebuie să facem faţă jocului de 90 de minute, nu doar 60, cum s-a întâmplat până acum. Având în vedere ce se întâmplă la club, e greu să lucrezi la mentalul jucătorilor. Am avut o cină de team building aseară, a fost frumos, am discutat, am încercat să ne detaşăm de probleme. Trebuie să-i aducem cu mintea la fotbal, jucătorii au dovedit că au spirit, acum avem nevoie şi de rezultate. L-am pierdut pe Avdic cu Botoşani, apoi am ratat şansa să deschidem scorul. Am picat psihic după golul primit. Băieţii trebuie să înţeleagă că un gol încasat nu înseamnă finalul. Suntem într-o formă bună, toată lumea cere rezultate, suntem într-o situaţie dificilă, dar sunt convins că vor veni şi rezultatele. Sunt convins că nu mai avem probleme fizice. Nu ştiu dacă e un meci capital pentru mine, asta trebuie să întrebaţi conducerea. Eu stau la dispoziţia clubului, dar sunt adeptul consistenţei. Ce sens are să schimbăm antrenorul după 6 săptămâni. Dacă pierzi 10 meciuri la rând atunci pot să inţeleg. Depinde de conducători acum...”

Remus Pascu: “Oţelul ar trebui să arate la Iaşi o schimbare de atitudine care să se vadă inclusiv pe teren, o motivaţie în plus şi un joc consistent. Nu ascundem faptul că suntem profund dezamăgiţi. Nu neapărat de rezultate, eram conştienţi că nu se pot face minuni. Lipsa de valoare a jucătorilor, chiar dacă eu nu cred că există aşa ceva, poate fi compensată cu disciplină şi ambiţie, aşa cum era la Dorinel Munteanu. Nu putem să mergem cu ochii închişi în fântână. Putem apela şi la schimbări. Suntem dezamăgiţi, poate e şi vina noastră. Vom încerca să luăm toate măsurile reale şi oportune pentru ca băieţii să arate că vor şi pot să rămână în Liga I. Noi i-am acordat toată încrederea antrenorului Weiss, am avut discuţii constructive. E un om profesionist, care ştie multe despre fotbal. Cerem însă mai multă implicare! Nimeni nu a blamat scorul sau faptul că s-a pierdut un meci, ci modul în care au fost pierdute punctele. Dubiile, incertitudinea există în toată societatea românească, nu doar la Oţelul.”

Remus Pascu: “Până acum salariile s-au plătit la zi şi am pierdut în mod jalnic chiar şi cu salariile la zi. Acum suntem în întârziere cu 10-11 zile la salariul pe această lună, plus alte restanţe faţă de jucătorii mai vechi. Domnul Weiss şi-a luat salariul. Mereu sunt probleme, dar nu suntem singura echipă în această situaţie. E din ce în ce mai greu în Liga I. Noi nu putem trăi doar din drepturile TV. Sunt probleme pe care încercăm să le rezolvăm. Oţelul nu intenţionează să se retragă din competiţie. În afară de echipa mare, toate celelate echipe sunt înscrise în competiţii. Da, încă mai există relaţia de colaborare cu firma din Australia în privinţa consultanţei  în activitatea noastră sau sfaturi privind managementul. DE ACUM ÎNCOLO VOM VEDEA DACĂ VOM MAI MIZA PE FIRMA AUSTRALIANĂ. Deplasarea la Iaşi se va face cu autocarul, dar nu cu al nostru pentru că este defect. Echipa va face deplasarea cu o zi înainte de meci.”

Constantin Mişelăricu: “Ţinând cont că n-am reuşit încă să câştigăm niciun meci, acest joc e crucial pentru noi. Nici CSMS Iaşi nu se află într-o poziţie foarte bună, iar noi trebuie să demonstrăm că putem mai mult. Wesley a fost cel mai bun jucător din campionatul nostru, e un adversar foarte periculos, dar sper ca eu să fiu cel care se bucură la final.”

Remus Pascu: “Negocierile cu noii investitori sunt într-o fază în care deja se discută despre documente referitoare la vânzarea clubului. Am trecut de stadiul de simple discuţii, dar trebuie precizat că viitori acţionari sunt dezamăgiţi de rezultatele echipei. Tocmai de aceea am cerut mai multă determinare jucătorilor şi antrenorilor. Repet, negocierile sunt într-un stadiu destul de avansat. Sperăm ca returul campionatului să prindă Oţelul cu noi acţionari. Despre activitatea profesionistă a d-lui Ciofoaia ar fi mai bine să discutaţi direct cu el. El e administratoirul special, el are ultimul cuvânt la club. Nu e reală suma de 5 milioane de euro cum se spune că s-ar fi asigurat clubul la Astra Asigurări. Oţelul nu are asigurări doar pentru jucători, asigurăm şi bazele sportive, manifestările, etc. Toţi jucătorii care au suferit acidentări au fost trataţi cum trebuie. Costurile medicale sunt semnificative la Oţelul. O parte din bani e asigurată de firmă. Intrarea în insolvenţă s-a datorat faptului că un furnizor din Galaţi a cerut insolvenţa noastră.”   

FINAL DE CONFERINŢĂ !