STIRI Liga I Mărginean, unul din potenţialii investitori la Oţelul

Stefan Marginean este actionar la mai multe firme, Metanef fiind una dintre eleStefan Marginean este actionar la mai multe firme, Metanef fiind una dintre eleDupă ce directorul executiv Remus Pascu a vorbit ieri în mai multe rânduri despre noi investitori la Galaţi, astăzi cotidianul Viaţa Liberă ni-l prezintă pe unul din potenţialii finanţatori ai Oţelului. Conform cotidianului local ar fi vorba de Ştefan Mărginean (71 de ani), acţionar al mai multor companii din domeniul metalurgic. Acesta nu ar veni singur, ci ar urma să aibă şi alţi parteneri, pentru a forma un grup care să salveze Oţelul. Actuala conducere a clubului roş-alb-albastru a anunţat că negocierile se află într-un stadiu avansat şi au prezentat returul campionatului ca fiind momentul în care s-ar putea face schimbarea la nivelul patronatului.

Totodată, acest lucru înseamnă că Florin Burhală şi firma sa, Aspen Alpine Management Pty Ltd., au renunţat la ideea de a cumpăra Oţelul, aceştia acordând doar consultanţă gratuită clubului la nivel managerial, deşi nu se ştie cât se va mai întâmpla şi acest lucru, având în vedere spusele directorului executiv Pascu.

Ştefan Mărginean are 71 de ani şi este un om de afaceri transilvănean, acţionar şi/sau administrator la mai multe firme ca Laminate SA, Metanef, Metalco, Tulbolact, Siderom, Hight Technology & Comerce, Minmetal, Neferal, Mim Neferal Metal Prod şi Banca pentru Mica Industrie şi Liberă Iniţiativă (MINDBANK). În trecut a făcut afaceri cu SIDEX Galaţi, fostul nume al ArcelorMittal Galaţi, iar de aici se poate face legătura cu Oţelul, care a avut ca sponsor Combinatul timp de foarte mulţi ani. Potrivit presei, Mărginean a fost colonel de securitate, iar după căderea comunismului a devenit unul dintre capitaliștii importanți din România. Grupul său de firme s¬-a implicat în mai multe privatizări în industria metalurgică românească, cu sprijinul unei corporaţii străine de anvergură, Glencore International, dar nu a reuşit privatizarea Sidex Galaţi care a fost preluat de Mittal. Unele din firmele la care este acţionar Mărginean sunt în insolvenţă, situaţie în care se află de altfel şi Oţelul.

Remus Pascu: “Mereu sunt probleme, dar nu suntem singura echipă în această situaţie. E din ce în ce mai greu în Liga I. Noi nu putem trăi doar din drepturile TV. Sunt probleme pe care încercăm să le rezolvăm. Oţelul nu intenţionează să se retragă din competiţie. În afară de echipa mare, toate celelate echipe sunt înscrise în competiţii. Da, încă mai există relaţia de colaborare cu firma din Australia în privinţa consultanţei în activitatea noastră sau sfaturi privind managementul. De acum încolo vom vedea dacă vom mai miza pe firma australiană. Negocierile cu noii investitori sunt într-o fază în care deja se discută despre documente referitoare la vânzarea clubului. Am trecut de stadiul de simple discuţii, dar trebuie precizat că viitorii acţionari sunt dezamăgiţi de rezultatele echipei. Tocmai de aceea am cerut mai multă determinare jucătorilor şi antrenorilor. Repet, negocierile sunt într-un stadiu destul de avansat. Sperăm ca returul campionatului să prindă Oţelul cu noi acţionari.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Damian » 23-08-2014 14:08

Citez pe Vlad Drăgan:
[...]Totodată, acest lucru înseamnă că Florin Burhală şi firma sa, Aspen Alpine Management Pty Ltd., au renunţat la ideea de a cumpăra Oţelul, aceştia acordând doar consultanţă gratuită clubului la nivel managerial,[...]Cred ca ar fi fost mai potrivit Florin Burhală ca investitor la FC Otelul Galati, pt ca Florin Burhală şi firma sa, Aspen Alpine Management Pty Ltd. au experienta in domeniu si ei au facut din Melbourne Victory FC liderul fotbalului australian, fiind echipa cu cel mai mare profit şi cei mai mulţi suporteri din cate afirma gsp.

Oricum, avand in vedere situatia actuala a clubului cred ca orice alta persoana ar fi potrivita numai sa plece adamescu.
+1

Damian

 •  
 •  

#2 mj » 23-08-2014 17:18

Așa e romanu' o curva de om. Daca e adevărată știrea mai sus menționată iar domnul respectiv are intenții serioase e bine venit. Acum suntem specialiști alegem noi cine dracu sa fie patron sau investitor, noi suntem Otelul dar în p..a mea toți spartanii sunt rai și au tupeu doar în spatele monitorului. Cu toții suntem vinovați că s-a ajuns aici să fie clar!

mj

 •  
 •  

#3 Aruon » 23-08-2014 17:54

Oricine vine e de 100000000 mai bun decat Adamescu,TNG si compania..
Ma intreb,daca au cumparat clubul in 2012 astia,acum de ce vor sa-l dea?Nu oare ptr ca au stors si ultimul banut din club si acum vor sa isi ia talpasita?
TNG sunt doar niste tepari,hoti si amatori.
O gluma de investitori,mai degraba praduitori.

Aruon

 •  
 •  

#4 romeo » 23-08-2014 17:58

Sa vina cineva , doar sa vina ..cu siguranta vom face un stagiu prin liga 2 , dar nu-i bai! Sa scapam de adamescu si de insolventa ar fi un sacrificiu ce poate trece si prin liga 2 ...

romeo

 •  
 •  

#5 OTEL GALACTIC » 23-08-2014 18:23

Dar care ar fi problema daca ne spun si cine sunt acesti noi investitori? Poate sa-mi raspundà cineva? Va Multumesc.

OTEL GALACTIC

 •  
 •  

#6 Tudor » 23-08-2014 18:58

Evident ca in situatia de acum oricine e binevenit...dar ma intreb daca vom fi linistiti cu acest domn, sau se va baga DNA si peste el...
Cam toti fostii comunisti care s-au imbogatit peste noapte dupa Revolutie, au facut magarii. Evident ca pe mine nu ma intereseaza prea mult acest lucru, atata timp cat va investi la club, dar sa nu avem surprize gen Adamescu.

Tudor

Login sau crează cont pentru a comenta              |