DBDBLa ora publicării articolului e posibil să aflăm că Oţelul nu mai există. Sau că şi-a dat afară toţi jucătorii, ori că totul s-a schimbat radical şi sunt din nou bani şi gânduri de performanţă. Nimic nu mai e sigur aici. Totul poate fi sucit de la un minut la altul. Totuşi, până la noi veşti, să le luăm pe rând.

Jucătorii Oţelului sunt neplătiţi. Cei vechi au strânse câteva luni bune, iar în ceea ce-i priveşte pe majoritatea dintre cei noi, nu ştiu cum arată banii primiţi de la actualul lor club. Nici puştii de la echipa a doua nu şi-au primit banii, iar la angajaţi e vorba să se fi primit doar 60%. Curios e ce salariu au Ciofoaia şi Pascu, dar şi dacă au banii la zi. Cu acte, nu din vorbe.

Lotul Oţelului suferă modificări inexplicabile de la o zi la alta. Onwuachi a venit, a fost titular două jocuri, apoi a dispărut complet. Acum e undeva prin Belgia. S-a vorbit la modul general că Oţelul n-ar putea legitima jucători extracomunitari. Ciofoaia a spus că se poate. Din informaţiile noastre, clubul ar putea să legitimeze extracomunitari, dar trebuie să plătească o sumă considerabilă pentru fiecare în parte. Aşa a picat şi transferul lui Pouga, care a preferat să plece în Portugalia, deşi se înţelesese deja cu Oţelul. Gruparea gălăţeană s-a chinuit să transfere un portar. La Bornescu au dorit să-l vadă înainte în probe, iar goalkeeperul a ales calea Rapidului. Pe Hotoboc nu l-au putut legitima în timp util, aşa că l-au chemat de nicăieri pe Plopeanu, după ce-l gonise o dată. În presa centrală au apărut informaţii că a fost solicitat Cristi Munteanu pentru a reveni în poarta Oţelului. Mai e cazul lui Paulinho. A fost transferat ca o speranţă de îmbunătăţire, dar a dispărut complet din peisaj. Nici în amicalul cu Oţelul II n-a jucat, nici banca de rezerve n-a mai prins-o la oficiale.
Banii din drepturile TV au dispărut. La startul pregătirilor, Ciofoaia asigura pe toată lumea că s-a făcut planul de buget şi că ajung banii, nu vor mai fi problemele din trecut. Din prima lună sunt deja restanţe. A spus că până la startul sezonului se plătesc restanţele. Nici asta nu s-a întâmplat. Ce sumă a primit Oţelul din drepturile TV şi ce s-a întâmplat cu banii încasaţi? Sunt întrebări la care cel mult putem primi un răspuns lipsit de credibilitate din partea conducătorilor.
Popovici, umbra lui Weiss. Înainte de meciul cu CSMS Iaşi, declaraţiile oferite de Pascu şi Ciofoaia erau menite să pregătească terenul pentru o demitere a tehnicianului german. Egalul de la Iaşi era un motiv în plus pentru oficiali să acţioneze în acest sens. Şi chiar au acţionat. Cristi Popovici, ultima oară antrenor la Botoşani, a fost chemat în Galaţi. A fost cazat la hotelul „Dunărea”, iar acolo a purtat discuţii cu majoritatea jucătorilor din lot. Popovici a trăit coşmarul asemănător cu cel al lui Geoană: s-a culcat marţi seară antrenor la Oţelul şi s-a trezit miercuri dimineaţă şomer. Jucătorii ştiau că astăzi se vor antrena cu Popovici, dar au aflat din presă că tot Weiss le va conduce şedinţa tehnică.
Ce mai caută TNG aici? E o întrebare perfect legitimă pentru oricine. N-au investit nimic. Au preluat un club fost campion cu puţin timp în urmă, cu o sumă de bani în cont. Unde am ajuns? Pe ultimul loc, după alte două sezoane ratate, cu foarte multe datorii, plus insolvenţă. Perspective zero. Nu mai vorbim acum de performanţă, ci de a rămâne măcar la nivelul ligii secunde. N-au făcut nimic bun, ci doar şi-au dovedit incompetenţa. Sau poate că la Oţelul e doar o escrocherie mascată de imaginea unui club de fotbal. Doar că escrocheria poate fi simţită de oricine atunci când vara, la peste 30 de grade, se joacă fotbal cu mingi roşii.