STIRI Liga I Revine Cernat ACASĂ?

Florin Cernat in tricoul nationalei RomanieiFlorin Cernat in tricoul nationalei RomanieiSuporterii mai au un singur dor când vine vorba de foştii jucători ai Oţelului şi acela este să-l revadă jucând în tricoul roş-alb-albastru pe Florin Cernat, aflat aproape de finalul carierei de fotbalist. “Diamantul” a asistat la meciul cu Rapid, iar după partidă a mers în vestiarul formaţiei noastre alături de directorul executiv Remus Pascu!

Jucătorul de 34 de ani este liber de contract şi se antrenează câteodată alături de oţelari. Fotbalistul a plecat acum 16 ani de la Oţelul, pe când avea doar 18 ani, evoluând apoi la echipe de calibru, având o carieră presărată cu trofee, participări în Champions League sau prezenţe în echipa naţională. După întoarcerea lui Babicu, revenirea lui Cernat ar fi un lucru senzaţional, suporterii încercând deja să-l convingă să ajute Oţelul într-unul dintre cele mai grele momente din istoria clubului (VEZI AICI!).

Florin Lucian Cernat s-a născut la Galaţi pe 10 martie 1980. Este mijlocaş de creaţie cu o foarte bună viziune a jocului, fin dribleur şi excelent executant de lovituri libere, penalty-uri, etc. Poate evolua la mijloc atât în centru, cât şi pe banda dreaptă a terenului. Pe când avea doar 18 ani şi-a început cariera profesionistă la Oţelul Galaţi, după ce a fost unul dintre cei mai promiţători juniori ai clubului nostru. A jucat doar 36 de meciuri în tricoul roş-alb-albastru, timp în care a marcat 5 goluri. După numai doi ani, a fost transferat la Dinamo, pentru a salva clubul Oţelul de la faliment. Echipa noastră a primit în schimbul lui 700.000 de dolari, reprezentând cel mai scump transfer din Liga I la ora aceea! După numai un an de stat în capitală a fost cumpărat de Dinamo Kiev, multipla campioană a Ucrainei, iar 8 ani a jucat aici în 130 de meciuri, marcând 31 de goluri şi evoluând de mai multe ori cu succes în UEFA Champions League! "Diamantul" s-a luptat cot la cot cu Real Madrid, a răpus de unul singur cu două goluri pe Bayer Leverkusen în competiţia supremă intercluburi, plus alte nenumărate meciuri în cupele europene, care-l fac unul dintre cei mai experimentaţi români din acest punct de vedere. A fost împrumutat şi mai apoi vândut la una dintre cele mai titrate formaţii din Croaţia, Hajduk Split, pentru care a jucat alte 53 de meciuri, înscriind 10 goluri. Din 2010 până în 2013 a evoluat în Turcia la Kardemir Karabukspor, unde a fost liderul echipei şi cel mai apreciat fotbalist de către suporteri. A marcat aici 20 de goluri în 73 de meciuri în toate competiţiile! A fost transferat apoi de Rizespor, cu care a promovat uşor în prima ligă, Cernat fiind din nou decisiv cu 12 goluri în 36 de meciuri!
În cariera sa a cucerit: Cupa României cu Dinamo, Cupa Croaţiei cu Hajduk Split, 4 Cupe, 3 Supercupe ale Ucrainei cu Dinamo Kiev, echipă cu care a câştigat campionatul în 3 rânduri! De asemenea, Florin Cernat are 14 prezenţe în naţionala României, pentru care a marcat de 2 ori.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Lost » 03-09-2014 12:20

Sper sa fie adevarat, ar fi creierul echipei, un numar 10 adevarat :D:D:D
+1

Lost

  •  
  •  

#2 giu » 03-09-2014 17:34

Anul trecut Daniel Nicolae a ajutat rapidul sa promoveze, vreau sa vad si eu ceva similar la Cernat. Acum se vad marile caractere.
+4

giu

Login sau crează cont pentru a comenta              |