STIRI Liga I Cernat nu ar zice nu unei reveniri în ţară

Florin CernatFlorin CernatSuporterii fac lobby pentru revenirea lui Cernat acasă, iar cei din conducere au declarat că au luat deja legătura cu fotbalistul gălăţean şi aşteaptă până mâine un răspuns de la acesta. Jucătorul de 34 de ani a precizat că încă studiază ofertele pe care le are, dar nu refuză din capul locului o revenire în România.


Fanii roş-alb-albaştri sunt de părere că revenirea lui Cernat ar putea salva Oţelul de la retrogradare, lucru observat în comentariile pe acest subiect din ultima vreme.

Florin Cernat: “Încă sunt în discuții cu mai multe echipe, dar nu am semnat cu nimeni și probabil că în următoarele zile voi decide unde voi juca. Sincer, aș veni în țară, măcar în ultimul an. Am zis că mai joc un an, cel mult doi. Pentru mine zic că ar fi OK să-mi termin cariera aici, în ţară.”  

Florin Lucian Cernat s-a născut la Galaţi pe 10 martie 1980. Este mijlocaş de creaţie cu o foarte bună viziune a jocului, fin dribleur şi excelent executant de lovituri libere, penalty-uri, etc. Poate evolua la mijloc atât în centru, cât şi pe banda dreaptă a terenului. Pe când avea doar 18 ani şi-a început cariera profesionistă la Oţelul Galaţi, după ce a fost unul dintre cei mai promiţători juniori ai clubului nostru. A jucat doar 36 de meciuri în tricoul roş-alb-albastru, timp în care a marcat 5 goluri. După numai doi ani, a fost transferat la Dinamo, pentru a salva clubul Oţelul de la faliment. Echipa noastră a primit în schimbul lui 700.000 de dolari, reprezentând cel mai scump transfer din Liga I la ora aceea! După numai un an de stat în capitală a fost cumpărat de Dinamo Kiev, multipla campioană a Ucrainei, iar 8 ani a jucat aici în 130 de meciuri, marcând 31 de goluri şi evoluând de mai multe ori cu succes în UEFA Champions League! "Diamantul" s-a luptat cot la cot cu Real Madrid, a răpus de unul singur cu două goluri pe Bayer Leverkusen în competiţia supremă intercluburi, plus alte nenumărate meciuri în cupele europene, care-l fac unul dintre cei mai experimentaţi români din acest punct de vedere. A fost împrumutat şi mai apoi vândut la una dintre cele mai titrate formaţii din Croaţia, Hajduk Split, pentru care a jucat alte 53 de meciuri, înscriind 10 goluri. Din 2010 până în 2013 a evoluat în Turcia la Kardemir Karabukspor, unde a fost liderul echipei şi cel mai apreciat fotbalist de către suporteri. A marcat aici 20 de goluri în 73 de meciuri în toate competiţiile! A fost transferat apoi de Rizespor, cu care a promovat uşor în prima ligă, Cernat fiind din nou decisiv cu 12 goluri în 36 de meciuri!
În cariera sa a cucerit: Cupa României cu Dinamo, Cupa Croaţiei cu Hajduk Split, 4 Cupe, 3 Supercupe ale Ucrainei cu Dinamo Kiev, echipă cu care a câştigat campionatul în 3 rânduri! De asemenea, Florin Cernat are 14 prezenţe în naţionala României, pentru care a marcat de 2 ori.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 geo007ro » 09-09-2014 06:09

Hai acasa, Florin! Echipa are nevoie de tine!
+1

geo007ro

Login sau crează cont pentru a comenta              |